LG lanceert deze maand een nieuwe smartphone: de middenklasser LG Beat. Deze heeft veel weg van de LG G4. De LG G4 Beat heeft een 5,2 inch full HD-scherm, een Snapdragon 615-processor en achterop een 8-megapixelcamera.

Specificaties

De LG G4 Beat heeft een 5,2 inch full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Bij de LG G4 zien we een 5,5 inch scherm met qHD-resolutie (1440 bij 2560 pixels). Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 615-processor. Deze klokt 1,5 GHz en heeft 1,5 gigabyte werkgeheugen.

Wat betreft opslagruimte is er 8 gigabyte beschikbaar, tegenover 32 gigabyte(!) in de LG G4. Over een geheugenkaartslot is nog niks bekend. Voorop zit een 8-megapixelcamera, achterop eentje van 5 megapixels. De batterij telt 2300 mAh. Zo uit de doos draait de LG G4 Beat op Android 5.1.1. Lollipop.

lg-g4-beat-3

In balans

“Je ziet vaak dat fabrikanten bij de ontwikkeling van middenklassetelefoons concessies doen aan de gehele bruikbaarheid van het toestel, puur om net die ene killer feature te kunnen hebben”, zegt Juno Cho, de CEO van LG Mobile. “Met deze telefoon hopen wij juist om die features in balans te hebben in termen van display, camera, prestaties en design. Daarnaast hopen we dat de telefoon geweldige waarde en tevredenheid creëert.”

De telefoon zal rond de 400 euro kosten. De LG G4 kost ruim 150 euro meer. Eind deze maand maakt de LG G4 Beat zijn debuut in de Europese en Latijns-Amerikaanse markt. Onder andere worden Frankrijk, Duitsland en Brazilië al genoemd, waarop een nog globalere uitrol zal volgen.

Van de LG G3 verscheen ook een G3 Beat-variant..

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!