Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Bent u een trouwe Audible-gebruiker maar wilt u misschien uw lidmaatschap opzeggen? Ik heb daar zelf ook mee geworsteld en ontdekt dat de procedure soms wat ingewikkeld kan zijn. Daarom heb ik deze ultieme gids samengesteld waarin ik u precies laat zien hoe u uw Audible-abonnement in enkele simpele stappen kunt opzeggen.

Laten we samen deze reis van opzegging doorlopen!

Key Takeaway:

De beste luisterboeken app van 2024 is Storytel. Geniet van de meest uitgebreide bibliotheek, gebruiksvriendelijke interface en exclusieve originele content.

Samenvatting

 • Er kunnen verschillende redenen zijn om je Audible – lidmaatschap te annuleren, zoals hoge kosten, te veel ongelezen boeken of overstappen naar een andere dienst.
 • Voor iOS-apparaten kun je je abonnement annuleren via de instellingen van je apparaat. Voor Android-apparaten kun je dit doen in de Audible-app of op de website.
 • Overweeg om je lidmaatschap tijdelijk stop te zetten of je gedownloade boeken te behouden voordat je je abonnement opzegt.
 • Het annuleren van je abonnement betekent dat je geen toegang meer hebt tot de voordelen, dus wees zeker voordat je dit besluit neemt.

Reasons for Cancelling Audible Membership

Er kunnen verschillende redenen zijn om een Audible lidmaatschap te annuleren. Misschien voel je dat de maandelijkse kosten niet opwegen tegen het aantal luisterboeken dat je daadwerkelijk beluistert.

Of misschien heb je al zoveel ongelezen luisterboeken in je bibliotheek dat het geen zin meer heeft om nieuwe bij te kopen.

Het kan ook zijn dat je overstapt naar een andere dienst voor luisterboeken. Dit kan zijn omdat je bijvoorbeeld een platform hebt ontdekt dat meer luisterboeken in het Nederlands aanbiedt, of omdat er een betere deal is met je favoriete genre of auteur.

Sommige mensen annuleren hun Audible lidmaatschap ook omdat ze de tijd simpelweg niet hebben om te luisteren.

How to Cancel an Audible Subscription

Het opzeggen van een Audible-abonnement is gemakkelijk en kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt. Voor iOS-apparaten, zoals iPhone en iPad, kunt u uw abonnement annuleren via de instellingen van uw apparaat.

Voor Android-apparaten zijn er specifieke stappen die u kunt volgen om uw Audible-abonnement op te zeggen. Daarnaast kunt u ook inloggen op de Audible-website om uw abonnement te annuleren.

Cancelling on iOS devices (iPhone and iPad)

Het opzeggen van je Audible-abonnement op iOS-apparaten, zoals iPhone en iPad, is eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
 2. Zoek naar het gedeelte ‘iTunes & App Store‘ en tik erop.
 3. Tik op je Apple ID bovenaan het scherm en selecteer ‘Toon Apple ID‘ in het pop-upvenster.
 4. Voer indien nodig je Apple ID – wachtwoord in of gebruik Touch ID/Face ID om te bevestigen.
 5. Blader omlaag en tik op ‘Abonnementen‘.
 6. Zoek naar het Audible – abonnement en tik erop.
 7. Tik op de optie ‘Annuleer abonnement‘ en volg eventuele verdere instructies.

Cancelling on Android devices

Om het Audible-abonnement op Android-apparaten te annuleren, zijn hier de stappen die je moet volgen:

 1. Open de Audible-app op je Android-apparaat.
 2. Tik op het menu – icoon in de linkerbovenhoek van het scherm.
 3. Scroll naar beneden en tik op ‘Instellingen‘.
 4. Tik vervolgens op ‘Accountdetails‘ om naar je accountpagina te gaan.
 5. Hier zie je de optie ‘Mijn lidmaatschap beheren’, tik erop.
 6. Je wordt doorgestuurd naar een nieuwe pagina met verschillende lidmaatschapsopties.
 7. Scrol omlaag en tik op ‘Abonnement annuleren‘.
 8. Bevestig je keuze door nogmaals op ‘Abonnement annuleren’ te tikken wanneer daarom wordt gevraagd.

Cancelling on the Audible website

Ik heb mijn Audible-abonnement op de website geannuleerd door de volgende stappen te volgen:

 1. Ik heb ingelogd op mijn Audible – account met mijn gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Vervolgens ben ik naar ‘Accountdetails‘ gegaan.
 3. Daar vond ik de optie om mijn lidmaatschap te annuleren en heb ik erop geklikt.
 4. Ik kreeg een bevestigingsvenster waarin ik werd gevraagd of ik zeker wist dat ik mijn abonnement wilde opzeggen.
 5. Na bevestiging werd mijn Audible – lidmaatschap succesvol geannuleerd.

Alternatives to Cancelling Audible Membership

In plaats van je Audible-lidmaatschap op te zeggen, kun je er ook voor kiezen om het tijdelijk stop te zetten of je audioboeken voor altijd te behouden. Ontdek deze alternatieven en hoe je ze kunt gebruiken.

Klik hier om meer te lezen!

Pausing Audible Membership

Als je tijdelijk geen gebruik wilt maken van je Audible-lidmaatschap, is er een handige optie om het te pauzeren. Hierdoor behoud je al je tegoeden en boeken, maar hoef je tijdelijk geen maandelijkse kosten te betalen.

Het is een eenvoudig proces waarbij je gewoon naar je accountinstellingen gaat en de pauzefunctie voor je lidmaatschap selecteert. Dit kan een handige oplossing zijn als je even een pauze wilt nemen van luisteren of als je weet dat je het lidmaatschap binnenkort weer wilt hervatten.

Keeping Audible Audiobooks Forever

Om je Audible audioboeken voor altijd te behouden, hoef je ze alleen maar te downloaden voordat je je lidmaatschap opzegt. Zodra je de boeken hebt gedownload, blijven ze beschikbaar op je apparaat, zelfs nadat je het lidmaatschap hebt geannuleerd.

Dit betekent dat je nog steeds kunt genieten van je favoriete luisterboeken, zelfs als je geen actief Audible-lid meer bent. Het is een handige manier om toegang te houden tot de boeken die je leuk vindt, zonder de maandelijkse kosten van het lidmaatschap.

En als je ooit besluit om weer lid te worden, kun je de gedownloade boeken gewoon synchroniseren met je account en ze direct weer beluisteren. Geniet van het luisteren naar je Audible audioboeken, zelfs nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd!

Conclusion

Het opzeggen van je Audible-abonnement kan gemakkelijk zijn met de stappen die we hebben gegeven. Vergeet niet dat je Audible-lidmaatschap op elk moment kunt pauzeren als je tijdelijk geen audioboeken wilt ontvangen.

Bovendien kun je altijd je gekochte audioboeken behouden, zelfs nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd. Volg de gids en zeg vandaag nog jouw Audible-lidmaatschap op!

Meer over luisterboeken

Wanneer je door de vele luisterboeken apps bladert, kun je overwegen sommige diensten stop te zetten. Zo heb je je misschien wel eens afgevraagd hoe je precies “Audible opzeggen” moet of welke stappen er nodig zijn om “Storytel opzeggen” te realiseren.

Ook andere diensten, zoals “Nextory opzeggen“, “Kobo Plus opzeggen“, “Libro.fm opzeggen“, en “Google Play Audiobooks opzeggen” kunnen soms verwarrend zijn als het gaat om het opzegproces.

Misschien is “Scribd opzeggen” iets dat je overweegt of ben je aan het denken over “Hoopla opzeggen“. Ongeacht welke service je wilt verlaten, wij hebben gidsen om je te helpen. Voor “Downpour opzeggen“, “Audiobooks.com opzeggen“, “Audioteka opzeggen“, en zelfs “Libby opzeggen“, staan we klaar met advies en stappenplannen om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Audible opzeggen?

Je kunt Audible opzeggen door in te loggen op je account, naar de instellingen te gaan en de optie voor het opzeggen van je abonnement te selecteren.

2. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het opzeggen van Audible?

Ja, er is meestal een opzegtermijn bij het opzeggen van Audible. Controleer de voorwaarden van je abonnement om te zien hoe lang van tevoren je moet opzeggen.

3. Wordt mijn lidmaatschap automatisch verlengd als ik Audible niet opzeg?

Ja, als je Audible niet opzegt, wordt je lidmaatschap automatisch verlengd volgens de voorwaarden van je abonnement.

4. Kan ik mijn boeken houden nadat ik Audible heb opgezegd?

Ja, nadat je Audible hebt opgezegd, behoud je toegang tot de boeken die je hebt gekocht. Je kunt ze blijven beluisteren via de Audible-app of andere ondersteunde apparaten.

» Referenties

We release research review on the benefits of audiobooks on literacy, Emily Best, 21 Feb 2020
https://literacytrust.org.uk/news/we-release-research-review-benefits-audiobooks-literacy/

Audiobooks for Students: Listening to What the Research Says, By Erik Ofgang published August 23, 2021
https://www.techlearning.com/news/audiobooks-for-students-listening-to-what-the-research-says

Are Audiobooks As Good For You As Reading? Here’s What Experts Say – BY MARKHAM HEID SEPTEMBER 6, 2018
https://time.com/5388681/audiobooks-reading-books/

» Referenties

Conclusie beste luisterboeken app 2024

 • Beste luisterboeken app – Storytel
 • Beste prijs / kwaliteit luisterboeken app – Nextory
 • Beste gratis luisterboeken app – Storytel
 • Beste Android luisterboeken app – Podimo
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen