Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je uitgelezen op Scribd en wil je het abonnement opzeggen, maar weet niet precies hoe? Dat heb ik ook meegemaakt. Na grondig onderzoek ontdekte ik dat Scribd opgezegd kan worden via een e-mail naar support@scribd.com of via een annuleringsverzoek op hun website.

In deze blog deel ik mijn bevindingen en geef je een praktisch stappenplan, zodat jij zonder problemen je Scribd-abonnement kunt annuleren. Lees snel verder, je geld besparen is dichterbij dan je denkt!

Key Takeaway:

De beste luisterboeken app van 2024 is Storytel. Geniet van de meest uitgebreide bibliotheek, gebruiksvriendelijke interface en exclusieve originele content.

Samenvatting

 • Leer hoe je je Scribd – abonnement kunt opzeggen via een eenvoudig stappenplan.
 • Volg de stappen om je gegevens in te vullen, je verzendmethode te kiezen, een handtekening te plaatsen en je opzegging naar Scribd te sturen.
 • Maak gebruik van de opzegservice van AccountGenie voor een eenvoudige en snelle opzegging.
 • Neem contact op met de klantenservice van Scribd voor ondersteuning bij het opzeggingsproces.

Stappenplan voor het opzeggen van Scribd

Hier is een eenvoudig stappenplan om Scribd op te zeggen.

Stap 1: Vul je gegevens in

Het opzeggen van je Scribd abonnement begint met de eerste stap: het invullen van je gegevens. Hier is een eenvoudige manier om dit te doen:

 1. Open een nieuw browser venster.
 2. Ga naar de website van 123opzeggen of Scribd.
 3. Zoek de pagina waar je je abonnement kunt beëindigen.
 4. Vul daar je persoonlijke gegevens in, zoals naam, adres en e – mailadres.
 5. Controleer of alle ingevoerde informatie correct is.
 6. Druk op ‘Opslaan’ of ‘Volgende’, afhankelijk van wat er op de pagina staat.
 7. Wacht op een bevestigingsmail.

Stap 2: Kies je verzendmethode

Bij het opzeggen van Scribd, is het belangrijk om je verzendmethode te kiezen. Je hebt verschillende opties om je opzegging naar Scribd te sturen:

 • E-mail: Stuur een e-mail naar support@scribd.com met je opzeggingsverzoek.
 • Opzegbrief: Stuur een opzegbrief naar het adres van Scribd. Je kunt de gratis opzegbrief downloaden en invullen met je persoonlijke gegevens.
 • Annuleringsverzoek via de website: Dien een annuleringsverzoek in via de officiële website van Scribd.

Stap 3: Teken een handtekening

Om je opzegging bij Scribd af te ronden, moet je een handtekening plaatsen.

 1. Print de opzegbrief uit die je hebt gedownload.
 2. Zoek een pen en zorg ervoor dat deze goed werkt.
 3. Plaats je handtekening op de aangewezen plek in de brief.
 4. Controleer nogmaals of alles correct is ingevuld en ondertekend.
 5. Maak een kopie van de brief voor je eigen administratie, als je dat wilt.

Stap 4: Document details

Bij stap 4 van het opzegproces van Scribd moet je de documentgegevens invullen. Deze gegevens helpen Scribd om je opzegging te verwerken. Zorg ervoor dat je de volgende details correct en volledig invult:

 • De naam van het document dat je wilt opzeggen.
 • Het type document (bijvoorbeeld: e-book, audioboek).
 • Het bestandstype (bijvoorbeeld: PDF, MP3).
 • De datum waarop je het document hebt gekocht of toegevoegd aan je bibliotheek.

Stap 5: Verstuur je opzegging

Verstuur je opzegging gemakkelijk naar Scribd. Dit kun je op verschillende manieren doen:

 • Stuur een e – mail naar support@scribd.com.
 • Dien een annuleringsverzoek in via de website.
 • Stuur een opzegbrief naar Scribd. Bij 123opzeggen kun je een gratis opzegbrief downloaden.en invullen met je persoonlijke gegevens.

Hulp bij het opzeggen van Scribd

Je kunt gebruikmaken van de opzegservice van AccountGenie om je Scribd-abonnement te beëindigen. Daarnaast zijn er ook contactgegevens beschikbaar voor ondersteuning bij het opzeggen.

AccountGenie opzegservice

Bij AccountGenie kun je gebruik maken van een handige opzegservice voor Scribd. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens invullen en de opzegbrief downloaden. Deze service maakt het opzeggen van Scribd heel eenvoudig en snel.

Je hebt geen gedoe met het opstellen van een opzegbrief of het versturen ervan, want AccountGenie regelt dit allemaal voor jou. Zo kun je zonder zorgen je Scribd abonnement opzeggen en stoppen met betalen.

Contactgegevens voor ondersteuning

Als je ondersteuning nodig hebt bij het opzeggen van Scribd, kun je contact opnemen met de klantenservice via e-mail of telefoon. Je kunt een e-mail sturen naar support@scribd.com voor hulp bij je opzegging.

Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met Scribd om je vragen over het opzeggingsproces te stellen. Ze staan klaar om je te helpen en eventuele problemen op te lossen.

Abonnementsovereenkomst en annuleringsvoorwaarden

In dit gedeelte van de blog gaan we dieper in op de abonnementsovereenkomst van Scribd en de voorwaarden voor het annuleren van je lidmaatschap.

Andere opgenomen voorwaarden

Naast de genoemde voorwaarden in de abonnementsovereenkomst en annuleringsvoorwaarden van Scribd, zijn er nog andere voorwaarden die van toepassing kunnen zijn. Deze voorwaarden kunnen beperkingen en betalingen omvatten, evenals het beleid met betrekking tot terugbetalingen en vervangingen.

Daarnaast beschrijft Scribd ook de regels met betrekking tot het verwijderen van inhoud, evenals de termijn en beëindiging van het abonnement. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van al deze voorwaarden voordat je besluit om Scribd op te zeggen.

Beperkingen en betalingen

Er zijn enkele beperkingen en betalingen waar je rekening mee moet houden bij het opzeggen van Scribd. Het is belangrijk om te weten dat Scribd bepaalde beperkingen hanteert met betrekking tot het aantal boeken, audioboeken en tijdschriften dat je kunt lezen of luisteren tijdens je abonnement.

Daarnaast zijn er ook verschillende betaalopties beschikbaar, zoals maandelijkse of jaarlijkse betalingen. Het is verstandig om deze beperkingen en betalingen in overweging te nemen voordat je besluit om Scribd op te zeggen.

Terugbetalingen en vervangingen

Bij Scribd kun je mogelijk in aanmerking komen voor terugbetalingen en vervangingen als je niet tevreden bent met het platform of als er zich problemen voordoen. Als je bijvoorbeeld problemen ondervindt met het gebruik van Scribd of als je ongewenst bent gefactureerd, kun je contact opnemen met de klantenservice om een terugbetaling of vervanging aan te vragen.

Ze hebben ook een beleid voor tevredenheidsgarantie, wat betekent dat je binnen een bepaalde periode na je aankoop recht hebt op een terugbetaling als je niet tevreden bent. Het is belangrijk om de abonnementsovereenkomst en annuleringsvoorwaarden van Scribd zorgvuldig door te nemen om te begrijpen welke voorwaarden van toepassing zijn op retourzendingen en vervangingen.

Daarnaast is het goed om te weten dat Scribd ook inhoud kan verwijderen als deze in strijd is met hun beleid of als er sprake is van inbreuk op auteursrechten. Dit kan gebeuren zonder voorafgaande kennisgeving.

Verwijdering van inhoud

Om de inhoud te verwijderen, kun je contact opnemen met de ondersteuning van Scribd via e-mail of het indienen van een verzoek op hun website. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de opzegdiensten zoals 123opzeggen om je account te laten verwijderen.

Zorg ervoor dat je de nodige informatie verstrekt en volg de instructies om ervoor te zorgen dat de inhoud succesvol wordt verwijderd. Houd er rekening mee dat het belangrijk kan zijn om aanvullende stappen te nemen om ervoor te zorgen dat jouw inhoud permanent verwijderd wordt.

Termijn en beëindiging

Als je besluit om je abonnement bij Scribd op te zeggen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de termijn en beëindigingsvoorwaarden. Je hebt verschillende opties om je abonnement te beëindigen, zoals het sturen van een opzegbrief naar Scribd of het indienen van een annuleringsverzoek via de website.

Bij 123opzeggen kun je zelfs Scribd eenvoudig opzeggen in slechts drie stappen. Vul gewoon enkele persoonlijke gegevens in en download de gratis opzegbrief. Het is altijd verstandig om de voorwaarden en procedures voor beëindiging van je abonnement te controleren om ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet.

Reviews over Scribd en alternatieven

Ervaringen van andere gebruikers zijn gemengd als het gaat om Scribd. Sommige mensen waarderen de grote selectie van boeken en audioboeken, terwijl anderen klagen over problemen met de app en facturering.

Er zijn echter ook alternatieve platforms zoals Audible en Kindle Unlimited die vergelijkbare diensten aanbieden en misschien een betere keuze kunnen zijn, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

Ervaringen van andere gebruikers

Andere gebruikers hebben verschillende ervaringen gedeeld over het opzeggen van Scribd. Sommigen vonden het proces eenvoudig en snel, terwijl anderen moeite hadden om hun abonnement te annuleren.

Een aantal gebruikers prezen de hulp en ondersteuning die ze ontvingen van de klantenservice van Scribd, terwijl anderen teleurgesteld waren over het gebrek aan respons of onduidelijke instructies.

Verder hebben sommige gebruikers alternatieve platforms aanbevolen die vergelijkbare diensten bieden, waardoor mensen meer keuzemogelijkheden hebben als ze besluiten om Scribd te verlaten.

Vergelijking met andere diensten

Scribd is een van de vele digitale boekdiensten beschikbaar voor gebruikers over de hele wereld. Hier is een vergelijkingstabel die Scribd met andere vergelijkbare diensten vergelijkt.

Aantal beschikbare titelsExtra functiesMeer dan 1 miljoenAudio- en e-boeken, tijdschriften, bladmuziek en documentenMeer dan 1 miljoenAudio- en e-boekenMeer dan 200.000Audioboeken

ServicePrijs
Scribd$8,99 per maand
Kindle Unlimited$9,99 per maand
Audible$14,95 per maand

Hoewel Scribd qua prijs vergelijkbaar is met Kindle Unlimited, biedt het veel meer diversiteit in beschikbare content. Audible, aan de andere kant, heeft een hogere prijs en biedt minder titels, maar het is puur gericht op audioboeken. Het is belangrijk om een dienst te kiezen die het beste bij je lees- en luistergewoonten past.

Aanbevelingen voor alternatieve platforms

Als alternatief voor Scribd zijn er verschillende platforms die het overwegen waard zijn. Een van de aanbevolen platforms is Kindle Unlimited, dat een breed scala aan e-boeken en audioboeken biedt.

Met een abonnement heb je toegang tot duizenden titels, waaronder bestsellers en klassiekers. Een ander populair platform is Audible, waar je kunt genieten van een uitgebreide collectie audioboeken.

Met een lidmaatschap kun je luisteren naar boeken van je favoriete auteurs en sprekers. Tot slot biedt Kobo Plus ook een abonnementsservice met een uitgebreide collectie e-boeken en audioboeken.

Meer over luisterboeken

Wanneer je door de vele luisterboeken apps bladert, kun je overwegen sommige diensten stop te zetten. Zo heb je je misschien wel eens afgevraagd hoe je precies “Audible opzeggen” moet of welke stappen er nodig zijn om “Storytel opzeggen” te realiseren.

Ook andere diensten, zoals “Nextory opzeggen“, “Kobo Plus opzeggen“, “Libro.fm opzeggen“, en “Google Play Audiobooks opzeggen” kunnen soms verwarrend zijn als het gaat om het opzegproces.

Misschien is “Scribd opzeggen” iets dat je overweegt of ben je aan het denken over “Hoopla opzeggen“. Ongeacht welke service je wilt verlaten, wij hebben gidsen om je te helpen. Voor “Downpour opzeggen“, “Audiobooks.com opzeggen“, “Audioteka opzeggen“, en zelfs “Libby opzeggen“, staan we klaar met advies en stappenplannen om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Scribd opzeggen?

Je kunt Scribd opzeggen door in te loggen op je account, naar de instellingen te gaan en de optie te selecteren om je abonnement op te zeggen.

2. Kan ik mijn Scribd-abonnement opzeggen voordat de looptijd is verstreken?

Ja, je kunt je Scribd-abonnement op elk moment opzeggen, ongeacht de looptijd van het abonnement.

3. Worden er kosten in rekening gebracht als ik mijn Scribd-abonnement opzeg?

Nee, er worden geen kosten in rekening gebracht als je je Scribd-abonnement opzegt. Je kunt het abonnement stopzetten en geen verdere betalingen doen.

4. Wat gebeurt er nadat ik mijn Scribd-abonnement heb opgezegd?

Nadat je je Scribd-abonnement hebt opgezegd, behoud je toegang tot de service tot het einde van de factureringsperiode. Na die periode wordt je account teruggezet naar een gratis account zonder toegang tot premiumfuncties.

» Referenties

We release research review on the benefits of audiobooks on literacy, Emily Best, 21 Feb 2020
https://literacytrust.org.uk/news/we-release-research-review-benefits-audiobooks-literacy/

Audiobooks for Students: Listening to What the Research Says, By Erik Ofgang published August 23, 2021
https://www.techlearning.com/news/audiobooks-for-students-listening-to-what-the-research-says

Are Audiobooks As Good For You As Reading? Here’s What Experts Say – BY MARKHAM HEID SEPTEMBER 6, 2018
https://time.com/5388681/audiobooks-reading-books/

» Referenties

Conclusie beste luisterboeken app 2024

 • Beste luisterboeken app – Storytel
 • Beste prijs / kwaliteit luisterboeken app – Nextory
 • Beste gratis luisterboeken app – Storytel
 • Beste Android luisterboeken app – Podimo
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen