Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je het ook beu om telkens door je fysieke boekenbibliotheek te gaan op zoek naar een nieuw boek om te lezen? Ik kan je vertellen, ik heb er ook last van gehad. Tot ik de wereld van audioboeken ontdekte, met name Downpour, een audioboek app met eindeloze luistermogelijkheden.

In dit artikel neem ik je mee door Downpour, zodat je niet alleen ontdekt wat het is, maar ook hoe je het gebruikt. Laten we samen duiken in deze ongelooflijke digitale bibliotheek.

Key Takeaway:

De beste luisterboeken app van 2023 is Storytel. Geniet van de meest uitgebreide bibliotheek, gebruiksvriendelijke interface en exclusieve originele content.

Samenvatting

 • Downpour is een handige audioboek app waarmee je nieuwe boeken kunt ontdekken, kopen en beluisteren op verschillende apparaten.
 • De app heeft een gebruikersvriendelijke interface en handige functies zoals het streamen en downloaden van luisterboeken, het toevoegen van bladwijzers en het ordenen van je bibliotheek.
 • Om toegang te krijgen tot audioboeken, moet je je registreren bij Downpour en kun je vervolgens audioboeken zoeken en kopen via de app.
 • Je kunt audioboeken beluisteren op verschillende apparaten, zoals je smartphone, smartwatch of smart – tv. Het gemak van dezelfde app op verschillende apparaten zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot je bibliotheek.

Wat is Downpour?

Downpour is een audioboek app die je de mogelijkheid biedt om luisterboeken te ontdekken, kopen en beluisteren op verschillende apparaten.

Hoe werkt de app?

Zodra je de Downpour app op je apparaat hebt geïnstalleerd, navigeer je gemakkelijk door het gebruikersvriendelijke menu. Op de startpagina zie je nieuwe en uitgelichte audioboeken die je kunt ontdekken.

Door op de zoekknop te tikken, kun je audioboeken vinden door titels, auteurs of trefwoorden in te voeren. Je kunt luisterboeken meteen streamen of downloaden voor offline beluisteren.

Het beheer van je bibliotheek gaat ook moeiteloos; hier kun je je luisterboeken ordenen en indelen naar eigen voorkeur.

Beschikbare functies

De Downpour app heeft verschillende handige functies. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Een uitgebreide bibliotheek met downloadbare luisterboeken.
 • De mogelijkheid om luisterboeken te streamen zonder ze eerst te hoeven downloaden.
 • Categorieën zoals fictie, non – fictie, mysteries, romantiek en meer om het zoeken naar nieuwe audioboeken te vergemakkelijken.
 • Uitgelichte audioboeken die de moeite waard zijn om te ontdekken.
 • De mogelijkheid om bladwijzers toe te voegen en notities te maken tijdens het luisteren naar een audioboek.
 • Een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is.

Hoe je toegang krijgt tot audioboeken

Om toegang te krijgen tot audioboeken, moet je je registreren bij Downpour en vervolgens kun je audioboeken zoeken en kopen via de app. Je kunt de audioboeken beluisteren op verschillende apparaten, afhankelijk van je voorkeur.

Registreren bij Downpour

Ik registreerde me bij Downpour en kreeg toegang tot een wereld vol spannende audioboeken. Hier zijn de stappen die ik volgde om me te registreren:

 • Ik bezocht de Downpour – website op mijn computer of downloadde de app op mijn mobiele apparaat.
 • Ik klikte op de knop “Registreren” en vulde mijn informatie in, waaronder mijn naam, e-mailadres en een wachtwoord.
 • Na het indienen van mijn gegevens ontving ik een bevestigingsmail met een link om mijn account te activeren.
 • Ik klikte op de link in de e-mail en kon toen inloggen op mijn nieuwe Downpour-account.

Audioboeken zoeken en kopen

Om audioboeken te zoeken en te kopen op Downpour, volg je deze stappen:

 1. Open de Downpour app op je apparaat.
 2. Navigeer naar de zoekbalk bovenaan het scherm.
 3. Typ de titel, auteur of een trefwoord van het gewenste audioboek in.
 4. Druk op enter of tik op het vergrootglas om de zoekresultaten te bekijken.
 5. Blader door de lijst met gevonden audioboeken en selecteer er een die je interesseert.
 6. Klik op “Koop” om het audioboek aan je bibliotheek toe te voegen.
 7. Volg eventuele verdere instructies om de aankoop te voltooien, zoals het invoeren van je betalingsgegevens of het inloggen op je account.

Audioboeken beluisteren op verschillende apparaten

Ik luister graag naar audioboeken op verschillende apparaten. Hier zijn enkele manieren waarop ik dat doe:

 • Ik speel mijn gedownloade audioboeken af via de Downpour app op mijn smartphone.
 • Als ik thuis ben, sluit ik mijn smartphone via Bluetooth aan op mijn draadloze speakers om het geluid te versterken.
 • Als ik onderweg ben, gebruik ik mijn smartwatch om naar mijn favoriete audioboeken te luisteren.
 • Soms sluit ik mijn smartphone aan op een aux – kabel in de auto, zodat ik tijdens het rijden naar mijn audioboek kan luisteren.
 • Wanneer ik thuis ontspan, sluit ik mijn smartphone aan op mijn smart – tv om de audioboeken via het grote scherm te beluisteren.

Handige tips en trucs voor het gebruik van de Downpour app

Handige tips en trucs voor het gebruik van de Downpour app zijn onder andere hoe je audioboeken kunt beheren, offline kunt luisteren en contact kunt opnemen met de klantenservice.

Audioboeken beheren

Ik beheer mijn audioboeken door gebruik te maken van handige functies binnen de Downpour-app. Hier is wat ik doe:

 • Ik maak gebruik van de ingebouwde bibliotheekfunctie om al mijn gedownloade audioboeken op één plek te bewaren.
 • Ik sorteer mijn bibliotheek op titel, auteur of recent toegevoegd, zodat ik gemakkelijk kan vinden wat ik wil beluisteren.
 • Ik maak gebruik van de mogelijkheid om bladwijzers te plaatsen in mijn luisterboeken, zodat ik mijn favoriete stukken gemakkelijk kan terugvinden.
 • Als er een boek is dat ik wil deleten, kan ik het eenvoudig uit mijn bibliotheek verwijderen met slechts een paar tikken.
 • Als ik ooit vergeten ben waar ik gebleven ben in een luisterboek, kan ik mijn voortgangsindicator gebruiken om snel naar het juiste punt te springen.

Offline luisteren

Ik vind het geweldig dat je met Downpour ook offline naar audioboeken kunt luisteren. Dit betekent dat je geen internetverbinding nodig hebt om van je favoriete boeken te genieten.

Je kunt eenvoudig audioboeken downloaden naar je apparaat en ze overal beluisteren, zelfs als je onderweg bent of geen toegang hebt tot wifi. Het enige wat je hoeft te doen is het audioboek downloaden en dan ben je klaar om te luisteren, waar en wanneer je maar wilt.

Het is zo handig!

Contact opnemen met de klantenservice

Als je vragen, problemen of feedback hebt over de Downpour app, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ons team staat klaar om je te helpen en eventuele zorgen op te lossen.

Je kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de app zelf, via e-mail of via ons online contactformulier. We streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren, zodat je probleemloos kunt genieten van je luisterervaring met Downpour.

Aarzel niet om ons te bereiken als je hulp nodig hebt. We zijn er voor jou!

Conclusie

Ontdek Downpour: Je Gids voor de Audioboek App is dé app om je favoriete luisterboeken te ontdekken en beluisteren. Met handige functies zoals offline luisteren en een uitgebreide bibliotheek, is deze app perfect voor luisteraars van alle niveaus.

Download de app vandaag nog en geniet van eindeloos luisterplezier!

Meer over luisterboeken

In het digitale tijdperk hebben luisterboeken een speciaal plekje verworven in het hart van veel boekenliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar een bekende dienst zoals “Audible” en “Storytel” of je wilt duiken in de wereld van “Nextory“, wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Voor degenen die meer gehecht zijn aan e-readers, is “Kobo Plus” zeker geen onbekende. En als je meer lokaal georiënteerd bent, zou je kunnen overwegen om “Libro.fm” te verkennen. Natuurlijk mag de tech-gigant niet ontbreken, dus voor de liefhebbers van Google hebben we een diepgaande analyse van “Google Play Audiobooks“.

Nu, als je iemand bent die houdt van een mix van boeken en andere media, is “Scribd” de plek voor jou. Voor de bibliothecaire liefhebbers onder ons hebben we ook “Hoopla” en “Libby” onder de loep genomen. En voor degenen die op zoek zijn naar een ondergewaardeerde parel, “Downpour” en “Audiobooks.com” kunnen wel eens je volgende favoriete luisterplatform worden. Voor een Europese tintje hebben we ook “Audioteka” toegevoegd aan onze lijst.

Als je nog steeds moeite hebt om te beslissen welke dienst het beste bij je past, bekijk dan ons overzicht van de “Beste luisterboek apps“. Het zal je helpen om je luisterervaring naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Downpour downloaden?

Je kunt Downpour downloaden door naar de App Store of Google Play Store te gaan, de app te zoeken en op de knop ‘Downloaden’ of ‘Installeren’ te tikken.

2. Kan ik offline naar audioboeken luisteren met Downpour?

Ja, met Downpour kun je audioboeken downloaden en offline beluisteren zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

3. Kan ik mijn voortgang in een audioboek opslaan met Downpour?

Ja, Downpour onthoudt automatisch je voortgang in een audioboek, zodat je gemakkelijk kunt terugkeren naar waar je gebleven bent.

4. Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Downpour?

Downpour is gratis te downloaden, maar sommige audioboeken kunnen kosten met zich meebrengen. Je kunt ze individueel kopen of ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten voor onbeperkte toegang tot de bibliotheek.

» Referenties

We release research review on the benefits of audiobooks on literacy, Emily Best, 21 Feb 2020
https://literacytrust.org.uk/news/we-release-research-review-benefits-audiobooks-literacy/

Audiobooks for Students: Listening to What the Research Says, By Erik Ofgang published August 23, 2021
https://www.techlearning.com/news/audiobooks-for-students-listening-to-what-the-research-says

Are Audiobooks As Good For You As Reading? Here’s What Experts Say – BY MARKHAM HEID SEPTEMBER 6, 2018
https://time.com/5388681/audiobooks-reading-books/

» Referenties

Conclusie beste luisterboeken app 2023

 • Beste luisterboeken app – Storytel
 • Beste prijs / kwaliteit luisterboeken app – Nextory
 • Beste gratis luisterboeken app – Storytel
 • Beste Android luisterboeken app – Podimo
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen