Mad Catz heeft de Lynx9 geïntroduceerd, een controller speciale voor de mobiele markt. Met de controller kunnen er verschillende dingen worden aangestuurd op een smartphone of tablet en tevens wordt er een toetsenbord meegeleverd bij de controller. Wie de gadget wil bemachtigen moet echter wel diep in de buidel tasten.

Mad Catz Lynx9

De merknaam Mad Catz verraad misschien eigenlijk al wel het uitzinnige design die is toegepast op deze extreme controller. Het futuristische ontwerp heeft alle functies die wij kunnen terugvinden op een controller voor een PlayStation of Xbox, maar daarnaast wordt er ook een toetsenbord meegeleverd. Aan de bovenzijde van de controller kan een smartphone of tablet makkelijk worden vastgeklikt. Universeel is de controller zeker, want middels een speciale kabel kan de controller ook nog eens gekoppeld worden aan de televisie, waarna het beeld op zowel de televisie als op de smartphone of tablet te zien is.

Het toetsenbord wordt standaard meegeleverd en kan desgewenst dus ook in de controller vastgeklikt worden. Het toetsenbord zit dus niet standaard in de controller verwerkt. Middels een speciale app kunnen verschillende games op de smartphone of tablet worden geconfigureerd om hierna met de controller overweg te kunnen. In de behuizing van de Lynx9 treffen wij ook nog een microfoon aan die bedoeld is voor stembediening.

De Lynx9 is geschikt voor alle smartphones of tablet met Android 4.0 of hoger en ondersteunt daarnaast Windows. De adviesprijs van deze controller bedraagt omgerekend € 250,- en dus is het zeker geen goedkope gadget.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *