Vorige week doken er al berichten op dat Microsoft heel graag van de term 'Metro'-interface af wilde als beschrijving voor de typische Windows Phone- en Windows 8-interface. Deze benaming is er vanaf het begin geweest, maar Microsoft wil over op een simpeler naam voor de consument: Windows 8 interface.

Bij Microsoft lijkt het altijd even te duren voordat ze benamingen hebben bedacht waar iedereen mee tevreden is. Zo hebben we destijds tijdens Mobile World Congress 2010 kennis mogen maken met Windows Phone 7 Series, waarbij 'Series' al gauw van het toneel verdween (zouden ze daar NoDo, Mango en Tango mee hebben willen aanduiden?).

Wegens – waarschijnlijk – een dreigende rechtszaak van de Duitse retailketen METRO AG heeft Microsoft besloten de 'Metro'-aanduiding van de interface van hun producten in de ban te doen. Men heeft ervoor gekozen om de interface nu 'Windows 8-interface' te noemen, althans, volgens de doorgaans goed ingelichte ZDNet.

Windows voor de desktop is nog steeds het vlaggenschipproduct van Microsoft met de grootste bekendheid, dus wat dat betreft is het wel een logisch gevolg dat Microsoft de interface daar naar wil noemen, ook al is Windows Phone het eerste platform waar de interface zo uitgebreid op is gebruikt.

via: ZDnet

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *