Het moet niet gekker worden, maar Microsoft heeft net een iOS versie van hun populaire OneNote Mobile uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod Touch, en daarmee brengen ze een van de sterke punten van WP7 zomaar naar de competitie.

OneNote Mobile is een onderdeel van Office, en hiermee brengt Microsoft dus alvast een stukje Office naar iOS gebruikers. Met OneNote Mobile en bijbehorende cloud-sync service met Windows Live SkyDrive heb je op je iPhone en krachtige notities applicatie beschikbaar, waarmee je Notes kan aanmaken, bewerken en synchroniseren. Gedurende een gelimiteerde tijdsperiode is deze download zelfs gratis op te halen uit de AppStore (link opent iTunes); wanneer die tijdsperiode afloopt is verder niet duidelijk.

Aan een kant zou je wel denken dat Microsoft hier vreemd bezig is (een mening die nogal stellig wordt ingenomen door bijvoorbeeld WMPoweruser.com) door een van de sterkste punten van hun Windows Phone 7 platform (de fantastische Office Suit die je daar aan boord hebt) zomaar te verkwanselen aan de concurrentie, en daarmee een belangrijk selling point van WP7 zo vroeg al onderuit te halen.
Aan de andere kant heeft Microsoft nog niets concreets laten weten over het feit of ze meer Office producten naar andere platformen gaan brengen, maar wel dat ze willen doorgaan met het verder uitbreiden van Office diensten “naar meerdere platformen”, en daarmee zouden ze dan wel een heel erg dominante partij worden op gebied van kantoor software.

Wat denken jullie? Is Microsoft hier heel vreemd of juist heel slim bezig?

Edit: Deze download blijkt vooralsnog US only te zijn, en of en wanneer deze naar de rest van de wereld komt is helaas nog niet bekend op dit moment.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *