Wel weer een beetje jammer dat dit Microsoft product eerst op het platform van de competitie uitkomt, en pas later (ná Mango) op Windows Phone. Maar Photosynth is dus een erg coole photostitch app om heel makkelijk panoramische foto’s te maken.

Het mooie er aan is vooral hoe het werkt: je beweegt je iPhone in een draaiende beweging langs de scene die je wil vastleggen, volgens de instructies op het scherm, en Photosynth maakt na wat stevig rekenwerk dan een schitterende panoramische foto van alle losse shots zijn genomen tijdens de beweging. De foto is vervolgens te delen middels

Facebook

,

Bing Maps

of op de

Photosynth

website zelf. Deze foto’s hebben wel iets weg van het vroegere iPix, waar je door heel de panoramische foto kan heen scrollen binnen een venster. De foto’s worden ook lokaal op het toestel opgeslagen, maar dan als ‘platte’  foto.

De reden dat het nu nog niet Windows Phone wordt uitgebracht, is dat er het platform nog niet klaar is voor dergelijke toegang tot API’s en camera hardware. Met de Mango update is dat er voortaan wel, dus de developers kunnen over een maand al beginnen met porten (en dan in het najaar uitrollen samen met de Mango update). Deze applicatie voor iOS is gratis en uiteraard te vinden in je App Store.

Lees meer informatie over deze app via deze link, waar je ook een foto kunt vinden waar je met je muis helemaal doorheen kunt bewegen (net boven het hoofdstuk-titeltje

“Technology”

).

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *