Een aantal jaar geleden, voordat er sprake was van Windows Phone, deed Microsoft de techwereld positief opschudden door het conceptproduct Microsoft Courier te laten zien, een tablet met twee schermen waarop makkelijk notities gemaakt konden worden. Helaas is de hardware nooit uitgebracht. Een ontwikkelaar wil het Microsoft Courier-concept echter gaan vangen in een app voor Windows en Windows Phone.

Even recapituleren: de Microsoft Courier was destijds een zeer interessant concept, gebaseerd op een tablet met twee schermen waarbij er informatie over en weer gewisseld kon worden tussen de twee schermen. Helaas heeft naar verluid Bill Gates zelf de steep door het project gehaald, waardoor we niet eerder Windows-tablets hebben gezien dan nu, en waarbij het Courier-concept helaas in de archieven is verdwenen.

Ontwikkelaars bij Microsoft, die de Courier nog levendig in hun achterhoofd hebben gehouden, hebben 'Project Austin' opgezet. Dit project moet de werking en de basis van de Courier emuleren en beschikbaar gaan maken op de grote golf Windows-tablets die we gaan meemaken de komende maanden. Met Project Austin moet het makkelijk worden om notities te maken en ideeën te verzamelen op een Windows-tablet.

Een goed idee, om de Courier uit de ijskast weer te ontdooien?

via: CodePlex Project Austin

Video via CodePlex en Engadget

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *