Microsoft zou in 2015 met een opvolger komen voor de Lumia 1320. Het zou gaan om een groot Windows Phone-toestel met een relatief lage prijs, wat dat betreft vergelijkbaar met zijn voorganger. Bijzonder is dat het toestel zou zijn uitgerust met een Pureview-camera met een maximale resolutie van veertien megapixels.

Specificaties

De opvolger van de Lumia 1320 zou worden uitgerust met een scherm van 5,7 inch. Daarmee is het kleiner dan zijn eerder genoemde voorganger. Het scherm lijkt te beschikken over 1280 bij 720 pixels. De eerste details van het toestel kwamen naar buiten door een presentatie van een advertentiebedrijf in november. De Lumia zal officieel worden gepresenteerd op de telecombeurs Mobile World Congress, begin maart 2015. Daarbij zal er hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe versie van Windows Phone worden uitgebracht.

Pureview

Microsoft zou van plan zijn om aan de achterkant van deze smartphone een Pureview-camera te plaatsen met een maximale resolutie van veertien megapixels. Het zou voor Microsoft de eerste keer zijn om een dergelijke camera op een middenklasse toestel te plaatsen.

De Lumia 1320 kost momenteel rond de 240 euro. Hoeveel zijn opvolger zal gaan kosten, is nog niet bekend, maar de prijs zal niet drastisch verschillen.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!