Microsoft heeft zijn Office-producten beschikbaar gesteld voor tablets die draaien op Android. De apps zijn, net als eerder al op de iPad, grotendeels gratis te gebruiken.

Eerder kwam Microsoft al met een previewversie van Office voor Android, maar daarvoor moesten eventuele gebruikers zich nog apart aanmelden.

De meeste gebruikte Office-producten (Word, Excel en PowerPoint) zijn sinds donderdag voor alle tabletgebruikers beschikbaar in Google Play. De apps werken alleen op apparaten met een schermformaat van 7,0 inch en groter.

Office 365

Het aanmaken van documenten en aanbrengen van wijzigingen is in de mobiele apps van Microsoft Office mogelijk. Het aanbrengen van tabellen en dergelijke grote veranderingen is alleen mobelijk voor abonnees van Office 365.

Daarnaast is ook het aanmaken en bewerken van documenten op apparaten met een schermgrootte van boven de 10,1 inch alleen mogelijk in combinatie met een abonnement van 99 euro per jaar. Met dat abonnement kan Office worden gebruikt op 5 pc’s en 5 mobiele apparaten.

Verder worden Android-apparaten met Intel-chips nog helemaal niet ondersteund. Microsoft belooft daar echter binnen drie maanden verandering in te brengen.

Microsoft Outlook

Donderdag lanceerde Microsoft ook nog een nieuwe versie van Outlook voor iOS en Android beschikbaar gesteld. Het gaat hier in feite om een kopie van de reeds bestaande app Acompli, die door Microsoft werd overgenomen.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!