De geruchten over de opvolger op het bekende Windows Mobile platform blijven maar komen. Als we die laatste geruchten moeten geloven zal Microsoft een dual-platform strategie gaan gebruiken. Met deze strategie laten ze WM 6.5 dienen als concurrent voor Android en zal WM 7 dienen als strijd tegen de iPhone.

wm_featuredDe bron van dit gerucht is te vinden binnen een Taiwanese smartphone fabrikant (HTC ?). Volgens de bron wil Microsoft  op 1 oktober 2009 de eerste versie van WM 6.5 uit te brengen. In februari 2010 zal er dan een “touch interface” upgrade komen. Wanneer in het vierde kwartaal van 2010 WM 7 uitkomt, zal deze naast WM 6.5 (wellicht na de upgrade WM 6.6 ?) uitgebracht worden.

De prijs van WM 6.5 wordt dan verlaagd om zo met dit platform tegen androind te kunnen concurreren. Hiermee zijn er dus 2 Microsoft platformen op de markt te vinden. WM 7  zal dan dienen voor het hogere segment smartphones en WM 6.5 voor de relatief goedkopere varianten.

Tevens zou Microsoft hebben aangegeven om van hun eigen “appstore” (ook wel Skymarket genoemd ) een premium winkel te willen maken. Ze willen dit bereiken door developpers te vragen om hun apps duurder te maken. De boodschap hierbij is dat je beter een half miljoen apps van 10 dollar kunt verkopen dan een miljoen stuks voor 1 dollar. Met een duurdere app valt meer te verdienen zeggen ze.

Het lijkt mij in ieder geval raar om zoiets te zeggen als je wilt concurreren tegen de Apple Appstore met de  1 dollar apps.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *