Een van de voordelen die Microsoft aanhaalt voor het Windows Phone-platform, is dat er een officiële versie van Microsoft Office standaard meegeleverd wordt op elk toestel. Echter heeft Microsoft ook plannen om een officiëel Office-pakket, met gelimiteerde functies, voor zowel iOS als Android uit te brengen. Volgend jaar, in 2013, moet dit gerealiseerd worden.

Microsoft Office is met name interessant voor de zakelijke markt, wanneer dit standaard op toestellen bijgeleverd wordt. Aangezien veel bedrijven een 'bring your own device'-policy hanteren, is het voor Microsoft interessant om hun Office-pakket ook op concurrerende mobiele platformen uit te brengen.

Volgens plannen die The Verge te pakken heeft gekregen, zal het Office-pakket eerst gratis beschikbaar gesteld worden aan iOS- en Android-gebruikers. Dit pakket echter heeft een Microsoft-account nodig om te functioneren, en zal alleen read-only zijn; documenten kunnen wél worden gelezen maar níet worden bewerkt. De vraag is in hoeverre dit kan concurreren met Office-pakketten van 3rd parties of Apple's eigen Office-pakket bijvoorbeeld.

Microsoft moet een balans vinden tussen het geven van unieke features aan de Office-apps op Windows Phone, en het toch aanlokkelijk blijven houden van Microsoft-producten op concurrerende mobiele platformen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *