Microsoft heeft bekend gemaakt dat het op 14 februari 2013 eindelijk de veelbesproken Surface RT-tablet gaat lanceren. Deze concurrent van de iPad en de Android-tablets zal 486 EUR gaan kosten voor de goedkoopste, 16 GB-versie zonder touch cover. De duurste, 64 GB-versie met Touch Cover, kost 686 EUR. De Touch Cover zelf, inclusief het toetsenbordje, kost los 119 EUR.

Met de lancering van de Surface RT-tablet gaat Microsoft eindelijk frontaal in de aanval in de markt dat al jaren is gedomineerd door de Apple iPad: de consumententablets. Ondanks de plethora aan Android-tablets, heeft Apple nog steeds een dominante rol in deze markt.

De Microsoft Surface is het eerste stukje Microsoft-hardware dat het bedrijf uit Redmond op de markt brengt voor mobiele computers. In het verleden leunde Microsoft altijd op de kennis van fabrikanten als Dell, HP en Acer om voor de hardware te zorgen. 

Anders dan de iPad heeft de Surface RT een 10.6 inch scherm met een resolutie van 1366×768 pixels. Daarnaast heeft de Surface twee opties die altijd als een gemis worden genoemd bij de iPad: een USB-poort en een microSD-ingang. De consument zal de keuze moeten maken of Microsoft's poging de tabletmarkt te bestormen goed gaat verlopen.

Elders op de wereld gaat de Surface Pro, met de volledige Windows 8-versie, in de verkoop op 9 februari.

via

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *