Microsoft heeft aangegeven dat Windows Mobile een groei van minimaal 50 procent door gaat maken in 2008 en 2009. Dit zou volgens het bedrijf komen door de verhoogde vraag naar Smartphones. De groeiverwachting is naar buiten gekomen via Eddie Wu, managing director embedded devices binnen Microsoft, in een interview met Reuters.

Windows Mobile zou in 2008 en 2009 een grote groei van minimaal 50 procent door gaan maken. Deze uitspraak komt van Eddie Wu, managing director embedded devices in Azië. De groei komt door de grote vraag naar Smartphones. Volgens Wu zal het bedrijf 20 miljoen Windows Mobile licenties verkocht hebben aan haar partners in het gehele fiscale jaar van 2007/2008 dat in juni eindigt. In het komende fiscale jaar 2008/2009 zou dat aantal dus rond de 30 miljoen moeten liggen. Momenteel moet Microsoft het v.w.b. Windows Mobile vooral hebben van de Europese en Amerikaanse markt maar het bedrijf ziet groeimogelijkheden in Azië, het Midden-oosten, Brazilie, Rusland en India.

Volgens analisten is de (verwachte) groei een druppel op een gloeiende plaat omdat het Symbian besturingssysteem nog altijd ver bovenaan staat als marktleider van besturingssytemen voor Smartphones. Daarentegen is Microsoft één van de weinige aanbieders van mobiele besturingssystemen die een goed touchscreen platform biedt wat hen helpt om te groeien in de Smartphone markt. Microsoft weet ook meer fabrikanten aan zich te binden zoals Sony Ericsson met de Xperia X1.
Microsoft zei in een eerder interview met Reuters dat het bedrijf nog dit jaar een volledige web browser wil introduceren, net als Apple momenteel mee-levert op de iPhone.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *