Microsoft heeft grote schoonmaak gehouden in de Windows Phone Store. Alle onofficiële Snapchat-apps zijn verwijderd en kunnen niet meer worden gedownload. Een gebruiker van de alternatieve applicatie 6snap meldt daarnaast dat de bestaande app onbruikbaar is geworden, omdat zijn Snapchat-account permanent is geblokkeerd.

Dat blijkt na berichtgeving op de website Windows Central. De site heeft ontdekt dat alle klonen van de officiële app uit de appwinkel zijn verwijderd. Ook het eerder genoemde 6snap, een zeer populaire alternatieve app, is verwijderd. Op Twitter bevestigt de ontwikkelaar het verdwijnen van de foto-applicatie.

De developer geeft aan met Microsoft samen te willen werken om Snapchat op andere gedachten te brengen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het waarschijnlijk Snapchat zelf is dat heeft gevraagd om alle onofficiële apps te verwijderen.

Onofficiële apps

Snapchat heeft in het verleden al meerdere malen geageerd tegen klonen van de app. In november kondigde het bedrijf aan gebruikers te gaan waarschuwen voor het gevaar van onofficiële kopieën. De foto-app raadt aan om je wachtwoord te veranderen en te stoppen met het gebruikmaken van ongeautoriseerde applicaties.

Block

Dat de waarschuwingen menens zijn, blijkt wel uit een foto die een Snapchat-gebruiker op Twitter plaatste. Een e-mail, die van Snapchat afkomstig lijkt te zijn, vermeldt dat het account van de gebruiker permanent is geblokkeerd. Dit vanwege het in de wind slaan van meerdere waarschuwingen.

De verwijdering valt bij veel gebruikers niet in de goede aarde. Niet alleen kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de alternatieve apps, Snapchat heeft de officiële app voor Windows Phone ook nog niet uitgebracht. Voorlopig moeten Windows Phone-gebruikers het dus even zonder de populaire app doen.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *