Blijft interessant, die plotseling opduikende benchmarks. Op GFX Bench is een benchmark verschenen van een tablet die op Windows draait. Het meest verrassende aan die specificaties is het QHD-scherm.

Het QHD-scherm wordt 10,1 inch groot en krijgt een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Wat betreft de processor doen de gegevens vermoeden dat er een Snapdragon 805-processor geplaatst zal worden. Meerdere tablets met een QHD-scherm beschikken over die processor namelijk. En de gegevens spreken over vier kernen.

Er komt 55 gigabyte aan opslagruimte beschikbaar en van een voor- of achtercamera is geen sprake. Op welk besturingssysteem de tablet precies zal draaien, is nog onbekend. De Snapdragon 805 zou de volledige versie van Windows 10 niet trekken.

In ieder geval niet op Windows RT. Alle producten die daar nog op draaien, neemt Microsoft uit de productie. Denk aan de Surface 2 en Nokia Lumia 2520.

 

benchmark microsoft-tablet

Windows 10 werd in januari van dit jaar gepresenteerd. Later dit jaar zal het besturingssysteem worden uitgerold naar de Windows-apparaten.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *