Microsoft positioneert de Windows 8 en Windows 8 RT-tablets als allebei als devices waarmee de gebruiker ook zakelijk uit de voeten kan. Voor de volwaardige Windows 8 Pro-tablets is dat duidelijk: alle software die je op je laptop vindt, kan ook draaien op deze tablets. Voor Windows RT is dat wat minder duidelijk, maar Microsoft lijkt ook plannen te hebben om een Outlook-versie te ontwerpen voor deze tablets.

Microsoft-watcher Mary Jo Foley van CNet wist dit weekend te melden dat Microsoft intern al druk bezig is een Outlook RT-versie te testen voor Outlook RT-tablets, al is er intern nog een strijd aan de gang of men deze versie wel zou moeten lanceren. Outlook, met de mail, contacts, calendar en task-functies, zou best wat kunnen toevoegen aan de RT-tablets. De huidige mailclient van RT-tablets is niet echt om naar huis te schrijven, vergeleken met de vergelijkbare functies van de Windows Phone-mail client.

En daarnaast: in hoeverre is Outlook, Outlook? Terug in de tijd van PocketPC's waren de Pocket-versies van Office en Outlook nu niet echt geweldige varianten van het echte werk, maar namen ze gewoon de namen en icoontjes over, waardoor de gebruiker het gevoel had met 'the real deal' te werken, hoewel het uiteraard afgeslankte versies van de originele versies waren.

Het zal mij dus benieuwen in hoeverre Microsoft Outlook op de RT-tablets de 'look n feel'  van Outlook weet te krijgen.

via

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *