Microsoft wil met de introductie van Windows Phone een nieuwe start maken en er zijn niet alleen nieuwe toestellen geïntroduceerd maar ook My Phone speelt een belangrijke rol middels de gratis online backup. Daarnaast moet de Marketplace zorgen voor makkelijk toegankelijke applicaties.

De nieuwe generatie mobiele telefoons zullen onder een nieuw merk worden geïntroduceerd namelijk Windows phone. Het besturingssysteem blijft wel de bekende naam Windows Mobile houden en het versie nummer geeft aan dat we hier ook een volgende stap maken namelijk van 6.1 naar 6.5. Voor alle informatie rondom deze launch kun je ook terecht in de Windows Phone Newsroom.

My Phone en de Marketplace

Daarnaast worden de Windows Phones nu uitegerust met twee nieuwe diensten. Je kan namelijk al je gegevens (contacten, afspraken, smsjes en foto’s) veilig online opslaan en ‘s-nachts wordt automatisch een backup voor je gemaakt. Je kunt ook online zien wanneer de laatste keer is gesynchroniseerd. Ben je zo iemand die zijn toestel wel eens kwijt is dan is het handig dat je op afstand je toestel kun vergrendelen of het toestel laten overgaan zelfs als je deze op stil had gezet. Wil je nog een stap verder gaan en de “Lost Phone” functies gebruiken om je toestel op te sporen of te wissen dan moet je de premium service hiervoor kopen. Daarnaast is er natuurlijk ook de Market Place waar nieuwe applicaties, games, ringtones en diverse achtergrond thema’s moeten gaan verschijnen.

Microsoft, KPN en BelCompany

De launch van Windows phone wordt samen gedaan met KPN die zien dat consumenten steeds meer doen met hun telefoon en dit blijft niet beperkt tot surfen en email. Wel opvallend dat LG hun nieuwe Windows phone exclusief de komende 3 maanden met Vodafone zal gaan verkopen en dat KPN pas na deze periode ook dit toestel zal kunnen aanbiden.

Ook de BelCompany werkt nauw samen met Microsoft met als doel nieuwe klanten goed te kunnen informeren over de mogelijkheden en om zo te helpen een juiste keuze te kunnen maken bij de aanschaf. De medewerkers van BelCompany hebben hiervoor een uitgebreide training gegeven dus je kunt ze de hemd van het lijf vragen.

De eeste applicaties

Met de launch van de Maketplace wil je natuurlijk ook een aantal mooie applicaties kunnen tonen. De eerste apps zijn dan ook:

  • De Telegraaf
  • Buienradar
  • NS Reisplanner
  • Rabo CashMS
  • Facebook (nederlandse versie)

De applicaties spreken voor zich en de NS applicatie zal binnenkort gelanceerd worden en zal naast reisinformatie ook pro-actief waarschuwen als er een spoorwijziging, vertraging of overstap noodzakelijk is. Met de CashMS applicatie kun je betalingen doen en geld overmaken met behulp van je telefoon. Ook een kritische noot want we hoorden van een Nederlandse developer dat het plaatsen van een applicatie toch nog wat voeten in aarde heeft. Zo schijnt er bij wereldwijde verkrijgbaarheid ook diverse informatie in 25 talen te moeten worden aangeleverd en ook de applicatie zelf in de lokale taal beschikbaar moet zijn.

Verkrijgbaarheid

Vanaf 6 oktober komen de volgende Windows phone-toestellen op de markt :

  • HTC: Snap, Touch Diamond2, Touch Pro2, Touch2, HD2
  • Samsung: Omnia 2, Omnia Qwerty
  • LG: LG GM750
  • Sony Ericsson: Xperia X2
  • Acer: beTouch E100, beTouch E200, newTouch

En hierna zullen er zeker nog meer volgen. Wil je al het Microsoft nieuws op de voet volgen bezoek dan onze Windows Phone mini-site waarin al het nieuws rondom Microsoft overzichtelijk aan je wordt gepresenteerd.

Schermafbeelding 2009-10-06 om 18.14.15

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *