Nu BlackBerry weer winst begint te maken, zouden een aantal grote telecomgiganten het wel zien zitten om het Zuid-Koreaanse bedrijf over te nemen. Daarbij worden Microsoft, Xiaomi, Huawei en Lenovo genoemd. BlackBerry’s rijke portefeuille aan patenten en haar krachtige beveiliging zouden namelijk prima ingrediënten zijn om de eigen positie op de zakelijke markt te versterken.

Dat schrijft tech-website Digitimes op basis van anonieme bronnen.

Microsoft wil positie zakelijke markt versterken

Software-ontwikkelaar Microsoft zou een voordeel hebben ten opzichte van de andere bedrijven, aldus de bronnen. Nu BlackBerry de focus van hardware naar software heeft verlegd, is dit een aanvulling voor Microsoft’s productlijn. De overweging om BlackBerry over te nemen zou voor Microsoft al zo groot zijn dat deze zijn investeringsmaatschappij al heeft gevraagd om een analyse te maken van de eventuele overname.

Aangezien BlackBerry’s software zelfs geliefd is bij overheden zou het voor Microsoft dan ook een prima aangelegenheid zijn om met een BlackBerry-overname de eigen positie op de zakelijke markt te versterken. Vooral BlackBerry’s patenten op het gebied van geavanceerde software voor auto’s, mobiele platformen en de communicatiesector zouden zeer aanlokkelijk zijn om het eigen portfolio uit te breiden.

 

Patenten

En die patentenportfolio is ook aantrekkelijk voor Xiaomi, Huawei en Lenovo. Ook zij zouden met een eventuele overname hun positie op de zakelijke markt van Europa en de V.S. versterken. Maar daarbij zeggen de bronnen dat nationale veiligheidsregels deze landen weleens kunnen gaan tegenwerken.

Geruchten over een BlackBerry-overname zijn niet nieuw: in januari gingen al geruchten dat Samsung en Lenovo geïnteresseerd waren. Samsung zou er zelfs een bedrag tussen de 6 en 7,5 miljard voor over hebben.

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *