thumbnail.pngHet nieuwe jaar is begonnen en dit is de eerste mini review van 2012. Dit keer nemen we een kijkje naar het spel ‘Boxes’ van ontwikkelaar Blugri. Boxes is een puzzelspel welke veel van jullie bekend voor zal komen.

Boxes is een moderne variant van Tetris en ziet er erg gelikt uit. In plaats van de traditioneel gekleurde stenen zie je nu rijen kleine kratjes die je moet opstapelen.

Als je de regulaire mode speelt is het gewoon traditionele Tetris waarin je lijnen moet maken om deze weg te krijgen, punten te verdienen en volgende niveaus te bereiken. Extra in het spel zijn echter wel de  power-ups .Als je genoeg punten verdient dan kun je bijvoorbeeld een power-up krijgen om een willekeurige lijn uit het spel te verwijderen zodat het weer wat eenvoudiger word.

Dit is slechts één van de 5 power-ups die je kan verdienen en die je tijdens het spelen kunnen helpen.
In de hard mode worden naast de normale kratten ook nog gekleurde kratten toegevoegd. Deze kratten kun je alleen wegkrijgen als je 2 of 3 volledige lijnen hebt bereikt en maken het spel erg pittig. Persoonlijk raad ik deze modus dan ook alleen aan na enige tijd oefenen in de reguliere modus.  (tenzij je Tetris al heel lang speelt en van een uitdaging houdt).

Verdere extra’s zijn dat het spel meerdere spelborden heeft naast de standaard rechthoek (neem o.a. een flessenhals), in-game achievements (dus geen game points voor je XBOX account maar wel doelen om te bereiken en nieuwe spelborden vrij te spellen) en een nogal aparte manier van besturen.

Je kunt het spel namelijk besturen met de accelerometer. Eerlijk, het werkt maar ik ben er geen fan van. De besturing voelt zelfs na de kalibratie aan het begin van een game niet lekker aan en is te gevoelig voor wanneer  je bijvoorbeeld een steen naar links wil verplaatsen. Het is me vaak genoeg overkomen dat de steen dan tegelijkertijd draaide en heel onhandig terecht kwam. Zeker ook in de latere niveaus waar de stenen sneller vallen is het alles behalve ideaal. Sommige zullen het vast een uitdaging vinden, ik alleen maar irritant. Dit hoeft de pret echter niet te drukken want je kunt het spel gelukkig gewoon besturen middels on-screen knoppen onderin. Daar ben ik wel een groot fan van en ze werken perfect. Gewoon links, rechts, draaien en sneller en het werkt prima.

Wat wel ontbreekt is geluid. Het spel is doodstil en heeft zelfs niet de simpelste geluidseffecten. Een misser wat mij betreft omdat een dergelijk spel vaak voor langere tijd achter elkaar word gespeeld. Een degelijk achtergrondmuziekje mag dan naar mijn mening niet ontbreken. En ook wat geluidseffectjes hadden het spel niet misstaan.

Eindoordeel:
Leuke variant van Tetris en ziet er erg goed uit. Jammer dat er geen geluid in zit maar voor de gameplay maakt dat uiteraard niet uit. Ik ben erg positief over de overall kwaliteit en als je een fan bent van Tetris dan is dit zeker een aanrader.

+Leuke graphics
+Lange levensduur door verschillende speelborden en blijvend speelbaar
+Zeker een aanrader voor de Tetris fan

-Geen muziek

thumbnail2.png

 Het spel is hier verkrijgbaar voor €1,99 en er is een probeerversie. Je kunt dus zelf bepalen of het voor jou persoonlijk zijn geld waard is.
 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *