Thumbnail.jpgHet is maandagochtend en ik zit weer in de trein. Gisteren het verzoek gekregen om Santa Racer een kans te geven. Deze heb ik vanochtend dus aangeschaft en een aantal keer gespeeld.

Santa racer is voornamelijk is gericht op volhouden. Je krijgt een Kerstman met drie rendieren. Onderweg kun je vier verschillende dingen oppakken. Dubbele pijltjes welke je extra snelheid en 100 punten geeft, een klokje welke ervoor zorgt dat het spelletje langer duurt en 100 punten geeft, een ster welke 250 punten oplevert en een glasstuk welke ervoor zorgt dat je een rendier kwijtraakt en ook nog -200 punten krijgt.

De besturing gebeurt middels de accelerometer op je telefoon en door op en neer te bewegen gaat de Kerstman ook op en neer. Een rendier dat je kwijtraakt komt niet meer terug en als je er geen kwijtraakt gaat de tijd op, tenzij je telkens klokjes weet te pakken. De bedoeling? Een zo hoog mogelijke score halen als mogelijk is.

Wat vind ik ervan?

Het is een grappig spelletje met een leuke (en niet irritante) kerstsound. Wat zeker verslavend is. Als je voor een bepaalde High score gaat dan is het goed mogelijk dat je er uren zoet mee bent. Maar de kerststijl maakt het een beetje een seizoenspel. Ik zie het mijzelf (persoonlijk) niet zoveel spelen in de zomer. Maar het kan zijn dat dat volledig aan mij ligt.

Wat me het meeste dwars zit is de prijs moet ik zeggen. Voor €0,99 is het zeker geen duur spel, maar ik persoonlijk vind ik het dat niet waard. Er zijn genoeg spellen in de marktplaats die gratis beschikbaar zijn en meer inhoudelijke spelkwaliteit bieden. Ik zeg niet dat ik de keus van de ontwikkelaar niet snap, maar het maakt het spel niet aanlokkelijker. Je moet jezelf ook afvragen: 'Waarom zouden mensen mijn spel kopen?'. Logischerwijs is het door de beperkte doelen en mogelijkheden van het spel geen Xbox Live spel (dit zou zorgen voor problemen met de achievements denk ik zo).

Noot van de ontwikkelaar: "Het is dat Microsoft een minimum bedrag van 99 eurocent heeft. In de US is hij 0.99$ Had hem liever voor 50cent gedaan, maar dit was niet mogelijk."

+Leuk geluid
+Ziet er grappig uit.
+Zeker een verslavingsfactor

– Niet zijn prijs waard (naar mijn mening)
– Kerssetting zorgt voor beperkte speelbaarheid.

 

Hier te downloaden.

Thumbnail(1).jpg

Thumbnail.jpg

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *