Reikhalzend kijken we uit naar de lancering van Windows 10 op 29 juli aanstaande. Echter, deze release zal alleen voor computers en tablets zijn, stelt Neowin.net. De release van het mobiele besturingssysteem zou pas volgen in september.

Late next quarter

Tijdens een presentatie aan een van haar partners kwam er van Microsoft’s kant een slide tevoorschijn waaruit blijkt dat de mobiele versie pas ‘late next quarter’ zou verschijnen. Het derde kwartaal duurt van juli tot en met september.

Op z’n laatst zouden we dus een update aan het einde van september krijgen. Hoewel de woordvoerder niet heel enthousiast klonk en zelfs oktober noemde. Het is namelijk nog maar de vraag of het mobiele besturingssysteem meteen beschikbaar is voor consumenten.

1_windows_10_mobile_launch_story

Windows 10

Het nieuwe Windows 10 belooft een beter gestroomlijnde interface. De platformen voor zowel computers, tablets als smartphones zullen beter met elkaar gaan communiceren. Dit schept ook mogelijkheden voor applicatieontwikkelaars om apps voor meerdere platforms tegelijk te ontwikkelen. Elk Windows 7- of 8-apparaat krijgt een gratis update naar het nieuwe besturingssysteem.

Van Microsoft’s kant wordt er ook een nieuw Windows-vlaggenschip gepresenteerd in september dus het zou de perfecte gelegenheid zijn om het nieuwe mobiele Windows 10 een flinke boost te geven.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *