Montblanc heeft een wearable geïntroduceerd die op een traditioneel horloge is te bevestigen. De e-Strap maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone van de gebruiker. De wearable bevat een 0.9 inch OLED touchscreen met een resolutie van 128 x 36 pixels.

Montblanc e-Strap

De nieuwe e-Strap kan worden bevestigd op traditionele horloges en hierdoor is de functie van een normale horloge dus niet verloren. De e-Strap kan vijf dagen op zijn eigen accu werken en kan hierna middels een microUSB-poort weer worden opgeladen. Zoals we dit gewend zijn van een wearable kan ook deze e-Strap verschillende notificaties tonen, zoals gemiste oproepen, inkomende oproepen, e-mails en agendapunten. Als extra gadget beschikt deze Montblanc e-Strap over een stappenteller en een versnellingsmeter. Deze gegevens kunnen dan ook weer direct gedeeld worden met de smartphone waarna de gegevens in een overzichtelijke grafiek worden getoond. Ook is het mogelijk om met deze e-Strap de muziekspeler en de camera deels te bedienen en hierdoor is de wearable echt multifunctioneel.
estrap4

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer deze e-Strap op de markt komt is nog onduidelijk. Bij sommige horloges worden de e-Strap optioneel verkocht, maar uiteraard kan hij ook los gekocht worden. De prijs ligt dan op € 249,-.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.