Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Is het opzeggen van je Amazon Music lidmaatschap een uitdaging voor je? Maak je geen zorgen, ik heb ook in dezelfde situatie gezeten. Na veel onderzoek en pogingen, heb ik eindelijk de beste en gemakkelijkste methode gevonden om het voor elkaar te krijgen.

In dit artikel leer je hoe je jouw Amazon Music-abonnement kunt opzeggen via verschillende apparaten – PC, iPhone en Android – en hoe je muzieknummers voor altijd kunt behouden, zelfs zonder abonnement.

Let’s dive in!

Key Takeaway:

De beste muziek streamingdienst van 2024 is Spotify. Geniet van de gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide muziekbibliotheek en innovatieve algoritmes voor muziekaanbevelingen.

Samenvatting

 • Amazon Music Prime/onbeperkt abonnement opzeggen is eenvoudig via je computer, iPhone of Android – apparaat.
 • Je kunt je abonnement op de computer annuleren door in te loggen op je Amazon account, naar “Account & Lijsten” te gaan en “Je Prime-lidmaatschap beheren” te selecteren.
 • Op je iPhone annuleer je je abonnement door naar de instellingen van de Amazon Music – app te gaan en te tikken op “Abonnement beheren”.
 • Op een Android-telefoon annuleer je je abonnement door naar de instellingen van de Amazon Music-app te gaan en te tikken op “Abonnement annuleren”.
 • Nadat je je abonnement hebt opgezegd, behoud je nog steeds toegang tot gedownloade muzieknummers en kun je ze blijven afspelen.

Hoe je een Amazon Music Prime / onbeperkt abonnement kunt annuleren

Om een Amazon Music Prime/onbeperkt abonnement op te zeggen, volg je deze eenvoudige stappen op je computer, iPhone of Android-apparaat.

Annuleer Amazon Music-abonnement op de computer

Het opzeggen van je Amazon Music-abonnement op de computer is vrij direct. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Open je internetbrowser en ga naar de Amazone website.
 2. Log in op je Amazon account met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 3. Ga aan de bovenkant van het scherm naar het menu ‘Account & Lijsten’ en selecteer ‘Je Prime-lidmaatschap beheren’.
 4. Je komt nu op een pagina waarop de details van je lidmaatschap staan. Kijk voor de optie ‘Abonnement opzeggen’ aan de linkerkant van het scherm.
 5. Klik erop en volg daarna de instructies die verder worden gegeven om het proces te voltooien.

Annuleer Amazon Music-abonnement op de iPhone

Ik ga je laten zien hoe je gemakkelijk je Amazon Music-abonnement op je iPhone kunt annuleren. Volg deze stappen:

 1. Open de Amazon Music – app op je iPhone.
 2. Tik op het pictogram “Instellingen” in de rechterbenedenhoek van het startscherm.
 3. Blader naar beneden en tik op “Accountinstellingen”.
 4. Tik op “Abonnement beheren“.
 5. Hier zie je een lijst met je actieve abonnementen, inclusief Amazon Music.
 6. Tik op het Amazon Music – abonnement dat je wilt annuleren.
 7. Tik vervolgens op “Lidmaatschap opzeggen“.
 8. Bevestig je keuze door nogmaals te tikken op “Lidmaatschap opzeggen” in het pop – upvenster.

Annuleer Amazon Music-abonnement op Android

Ik heb ontdekt hoe je heel gemakkelijk een Amazon Music-abonnement kunt annuleren op je Android-telefoon. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Open de Amazon Music-app op je Android-telefoon.
 2. Tik op het menu – icoon in de linkerbovenhoek van het scherm.
 3. Scroll naar beneden en tik op “Instellingen“.
 4. Tik op “Accountinstellingen“.
 5. Scroll naar beneden en tik op “Abonnement beheren“.
 6. Tik op “Abonnement annuleren“.
 7. Bevestig je beslissing door nogmaals te tikken op “Abonnement annuleren”.

Bonus tip: Houd Amazon-muzieknummers voor altijd, zelfs zonder abonnement

Een handige bonus tip om te onthouden is dat je Amazon-muzieknummers kunt behouden, zelfs als je je abonnement opzegt. Dit kan worden gedaan met behulp van een conversietool. Met deze tool kun je de nummers converteren naar een formaat dat compatibel is met andere apparaten en afspeelprogramma’s.

Op deze manier kun je blijven genieten van je favoriete muziek, zelfs zonder een actief abonnement. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je altijd toegang hebt tot je favoriete nummers, ongeacht je abonnementsstatus.

Hoe je een gratis proefperiode van Amazon Prime Video kunt annuleren

Wil je weten hoe je een gratis proefperiode van Amazon Prime Video kunt annuleren? Lees verder voor een eenvoudige stapsgewijze handleiding!

Annuleer de gratis proefperiode van Amazon Prime Video

Ik leg je uit hoe je de gratis proefperiode van Amazon Prime Video kunt annuleren. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Ga naar de website van Amazon en log in op je account.
 2. Klik op ‘Je Prime – lidmaatschap beheren‘.
 3. Zoek naar de optie ‘Abonnement opzeggen‘ en klik erop.
 4. Volg de instructies op het scherm om de annulering van je gratis proefperiode te bevestigen.

Wat gebeurt er na het annuleren van het abonnement?

Na het annuleren van het abonnement behoud je nog steeds toegang tot de eerder gedownloade muziek en kun je deze blijven afspelen.

Behouden van speelbaarheid van Amazon-muziek na uitschrijving

Nadat je je Amazon Music-abonnement hebt opgezegd, wil je misschien nog steeds toegang hebben tot de muziek die je hebt gedownload of gestreamd. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, want zelfs na uitschrijving kun je je muziek blijven afspelen.

Je kunt nog steeds toegang krijgen tot je muziekbibliotheek en luisteren naar nummers die je offline hebt gedownload. Dit betekent dat je favoriete nummers altijd beschikbaar zullen zijn, zelfs zonder een actief abonnement.

Dus zelfs nadat je je abonnement hebt opgezegd, kun je blijven genieten van de speelbaarheid van je Amazon-muziek.

Conclusie

Het opzeggen van je Amazon Music-abonnement is een eenvoudig proces dat op verschillende apparaten kan worden gedaan. Of je nu op een computer, iPhone of Android bent, volg gewoon de stapsgewijze handleiding en selecteer de optie “Abonnement opzeggen”.

Vergeet ook niet om te profiteren van de bonus tip om Amazon-muzieknummers te behouden, zelfs zonder abonnement. Met deze praktische gids ben je klaar om je abonnement te annuleren en te besparen op je maandelijkse uitgaven.

Meer over streaming diensten

Als je ooit hebt overwogen om een abonnement op een van de populaire muziekstreamingdiensten te beëindigen, dan ben je niet de enige. Er zijn talloze redenen waarom iemand kan kiezen voor “Spotify opzeggen” of besluiten om “apple music opzeggen“.

Misschien voel je dat sommige diensten zoals “Deezer opzeggen“, “Tidal opzeggen” of “amazon music opzeggen” niet meer aan je behoeften voldoen. Daarom is het essentieel om te weten hoe je bijvoorbeeld “youtube music opzeggen” of “Soundcloud Go+ opzeggen” kunt aanpakken.

Sommige gebruikers vinden dat “audible opzeggen” misschien meer boeken dan muziek biedt, terwijl anderen kunnen overwegen “juke opzeggen” of “Qobuz opzeggen” voor iets nieuws. Radioliefhebbers kunnen het gevoel hebben dat het tijd is om “tuneln opzeggen” of ze hebben nostalgie en denken aan “napster opzeggen“.

Voor degenen die zich richten op nichegenres, kan het verleidelijk zijn om “bandcamp opzeggen” of zelfs “Stingray Qello opzeggen“. Klassieke muziekliefhebbers kunnen zich afvragen of “primephonic opzeggen” of “idagio opzeggen” de juiste stap is. En tenslotte, voor degenen die genieten van een verscheidenheid aan muzikale ervaringen, kan het besluit komen om “Pandora opzeggen“, “iHeartRadio opzeggen“, “Slacker Radio opzeggen“, of zelfs “SiriusXM Internet Radio opzeggen“.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Amazon Music-abonnement opzeggen?

Je kunt je Amazon Music-abonnement opzeggen door in te loggen op je Amazon-account, naar de instellingen te gaan en het abonnement op te zeggen.

2. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het opzeggen van mijn Amazon Music-abonnement?

Nee, je kunt je Amazon Music-abonnement op elk moment opzeggen zonder een opzegtermijn in acht te nemen.

3. Krijg ik een restitutie als ik mijn Amazon Music-abonnement opzeg?

Nee, er worden geen restituties verleend bij het opzeggen van je Amazon Music-abonnement. Je behoudt echter toegang tot de service tot het einde van de betaalperiode.

4. Verlies ik mijn gedownloade muziek als ik mijn Amazon Music-abonnement opzeg?

Ja, als je je Amazon Music-abonnement opzegt, verlies je toegang tot de gedownloade muziek. Zorg ervoor dat je eventuele nummers die je wilt behouden hebt gedownload voordat je het abonnement opzegt.

» Referenties

Music streaming services: understanding the drivers of customer purchase and intention to recommend – Mariana Lopes Barata, Pedro Simões Coelho, August 2021
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844021018867

Music Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Service (On-demand Streaming, Live Streaming), By Platform (Apps, Browsers), By End-use (Commercial, Individual), By Content Type, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/music-streaming-market

Background: The effect of music streaming on consumption and discovery
https://denisdoeland.com/english/background-the-effect-of-music-streaming-on-consumption-and-discovery/

» Referenties

Conclusie beste muziek streamingdienst 2024

 • Beste muziek streamingdienst – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst iPhone – Apple Music
 • Beste muziek streamingdienst voor kinderen – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst voor sport – Deezer
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen