Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je het gevoel dat je teveel betaalt voor je Apple Music Abonnement? Voel je niet alleen, ik liep tegen hetzelfde probleem aan. Na grondig onderzoek heb ik een eenvoudige gids samengesteld om je te helpen dit probleem op te lossen.

Met deze gids kun je binnen enkele minuten je Apple Music abonnement opzeggen. Lees verder en ontdek hoe!

Key Takeaway:

De beste muziek streamingdienst van 2024 is Spotify. Geniet van de gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide muziekbibliotheek en innovatieve algoritmes voor muziekaanbevelingen.

Samenvatting

 • Je kunt je Apple Music abonnement opzeggen via je iPhone, iPad of iPod Touch door naar de ‘Instellingen’ app te gaan en de stappen te volgen.
 • Je kunt ook je abonnement opzeggen via iTunes of de Muziek – app door in te loggen met je Apple ID en de instructies te volgen.
 • Als je je gedownloade muziek wilt bewaren, moet je ervoor zorgen dat de optie “Bewaar nummers” is ingeschakeld voordat je opzegt.
 • Het is belangrijk om te onthouden dat Apple Music een abonnement heeft met automatische verlenging, dus zorg ervoor dat je op tijd opzegt als je dit niet wilt voortzetten.

Apple Music Abonnement Opzeggen: Verschillende Methoden

Er zijn verschillende manieren om je Apple Music abonnement op te zeggen.

Opzeggen via iPhone, iPad en iPod Touch

Het is eenvoudig om je Apple Music abonnement op te zeggen via je iPhone, iPad of iPod Touch. Volg de volgende stappen:

 1. Open de ‘Instellingen’ app op je apparaat.
 2. Scroll naar beneden en tik op ‘iTunes & App Store’.
 3. Tik vervolgens op je Apple ID dat bovenaan het scherm staat.
 4. In het pop – up menu, kies voor ‘Toon Apple ID’. Het kan zijn dat je gevraagd wordt om in te loggen.
 5. Scroll nu naar beneden naar het gedeelte ‘Abonnementen’ en tik hierop.
 6. Selecteer Apple Music uit de lijst met abonnementen.
 7. Tik tenslotte onderaan op de knop ‘Abonnement Opzeggen’.
 8. Bevestig je keuze door nogmaals op ‘Opzeggen’ te klikken.

Opzeggen via iTunes of Muziek

Het opzeggen van je Apple Music abonnement kan ook via iTunes of de Muziek-app. Hier is hoe:

 1. Open iTunes op je computer of de Muziek – app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar het tabblad ‘Account’ en log in met je Apple ID.
 3. Klik op ‘Account informatie’ en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Beheer’.
 4. Zoek naar het gedeelte ‘Abonnementen’ en klik op ‘Beheer’.
 5. Kies het Apple Music abonnement dat je wilt opzeggen.
 6. Klik op ‘Annuleer abonnement’ en bevestig je keuze.

Gratis proefperiode verlengen

Om je gratis proefperiode van Apple Music te verlengen, volg je eenvoudig de stappen in de app. Ga naar de ‘Abonnementen’ sectie, selecteer ‘Beheer’ en kies vervolgens voor ‘Proefperiode verlengen’.

Hiermee kun je langer genieten van alle voordelen van Apple Music zonder extra kosten.

Belangrijke Overwegingen bij het Opzeggen van je Apple Music Abonnement

Bij het opzeggen van je Apple Music-abonnement zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Dit omvat onder andere vragen over terugbetalingen en restitutie, het bewaren van gedownloade muziek na opzegging en informatie over automatische verlenging.

Terugbetalingen en restitutie

Als je besluit om je Apple Music abonnement op te zeggen, is het belangrijk om te weten hoe het zit met terugbetalingen en restitutie. Apple biedt geen restitutie voor ongebruikte maanden van je abonnement.

Dit betekent dat als je halverwege een maand opzegt, je geen geld terugkrijgt voor de resterende dagen van die maand. Het is dus verstandig om goed na te denken voordat je je abonnement opzegt en ervoor te zorgen dat je het volledig wilt stopzetten.

Bewaren van je gedownloade muziek na opzegging

Ik wil graag nog steeds toegang hebben tot mijn gedownloade muziek, zelfs nadat ik mijn Apple Music abonnement heb opgezegd. Gelukkig biedt Apple een oplossing. Wanneer je je abonnement beëindigt, kun je ervoor kiezen om je gedownloade muziek te bewaren op je apparaat.

Hierdoor kun je blijven genieten van je favoriete nummers, zelfs zonder actief abonnement. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat de optie “Bewaar nummers” is ingeschakeld voordat je opzegt.

Op deze manier kun je zonder zorgen afscheid nemen van je abonnement, wetende dat je nog steeds kunt genieten van je gedownloade muziek.

Informatie over automatische verlenging

Je moet weten dat Apple Music een abonnement heeft met automatische verlenging. Dit betekent dat je abonnement automatisch wordt verlengd aan het einde van elke betaalperiode, tenzij je het opzegt.

Het is dus belangrijk om te onthouden om je abonnement tijdig op te zeggen als je dit niet wilt voortzetten. Gelukkig kun je het opzeggen van de automatische verlenging eenvoudig regelen via de instellingen van je Apple ID of in de Apple Music-app.

Veelgestelde Vragen over het Opzeggen van Apple Music Abonnementen

Kan ik mijn abonnement opzeggen via de website van de provider? Wat gebeurt er met mijn gegevens nadat ik het abonnement heb opgezegd? Kan ik een geannuleerd abonnement opnieuw activeren? Lees meer om antwoorden te vinden op deze veelgestelde vragen over het opzeggen van Apple Music abonnementen.

Kan ik mijn abonnement opzeggen via de website van de provider?

Ja, het is mogelijk om je abonnement op te zeggen via de website van de provider. Ga naar de website en zoek naar de sectie ‘Mijn Account’ of ‘Abonnementen’. Daar vind je de optie om je abonnement op te zeggen.

Volg de instructies op de website om het proces te voltooien. Het kan zijn dat je moet inloggen met je accountgegevens voordat je toegang krijgt tot de abonnementsinstellingen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens nadat ik het abonnement heb opgezegd?

Nadat je je Apple Music abonnement hebt opgezegd, worden je gegevens bewaard volgens het privacybeleid van Apple. Ze zullen niet langer gebruikt worden voor het aanbieden van de Apple Music-dienst.

Dit betekent dat je persoonlijke gegevens niet langer worden bewaard voor het verzenden van aanbevelingen of het personaliseren van je muziekervaring. Je kunt erop vertrouwen dat Apple je gegevens veilig en vertrouwelijk behandelt, zelfs nadat je je abonnement hebt beëindigd.

Kan ik een geannuleerd abonnement opnieuw activeren?

Ja, het is mogelijk om een geannuleerd abonnement opnieuw te activeren. Als je van gedachten verandert en je wilt je Apple Music abonnement opnieuw activeren, hoef je alleen maar naar de ‘Abonnementen’ sectie in de app te gaan en het abonnement te selecteren dat je wilt herstellen.

Volg de instructies om het opnieuw te activeren en je kunt weer genieten van alle voordelen van Apple Music. Het proces is eenvoudig en snel, zodat je weer kunt genieten van je favoriete muziek.

Conclusie: Een Eenvoudige Gids voor het Opzeggen van je Apple Music Abonnement

Wil je je Apple Music abonnement opzeggen? Deze gids heeft je gedekt! Of je nu je abonnement wilt annuleren via je iPhone, iPad of iPod Touch, of via iTunes of de Muziek-app, we hebben de eenvoudige stappen voor je op een rijtje gezet.

Daarnaast hebben we belangrijke overwegingen en veelgestelde vragen behandeld, zodat je goed geïnformeerd bent bij het opzeggen van je Apple Music abonnement. Het is nu makkelijker dan ooit om afscheid te nemen van Apple Music als het niet meer aan je behoeften voldoet.

Meer over streaming diensten

Als je ooit hebt overwogen om een abonnement op een van de populaire muziekstreamingdiensten te beëindigen, dan ben je niet de enige. Er zijn talloze redenen waarom iemand kan kiezen voor “Spotify opzeggen” of besluiten om “apple music opzeggen”.

Misschien voel je dat sommige diensten zoals “Deezer opzeggen“, “Tidal opzeggen” of “amazon music opzeggen” niet meer aan je behoeften voldoen. Daarom is het essentieel om te weten hoe je bijvoorbeeld “youtube music opzeggen” of “Soundcloud Go+ opzeggen” kunt aanpakken.

Sommige gebruikers vinden dat “audible opzeggen” misschien meer boeken dan muziek biedt, terwijl anderen kunnen overwegen “juke opzeggen” of “Qobuz opzeggen” voor iets nieuws. Radioliefhebbers kunnen het gevoel hebben dat het tijd is om “tuneln opzeggen” of ze hebben nostalgie en denken aan “napster opzeggen“.

Voor degenen die zich richten op nichegenres, kan het verleidelijk zijn om “bandcamp opzeggen” of zelfs “Stingray Qello opzeggen“. Klassieke muziekliefhebbers kunnen zich afvragen of “primephonic opzeggen” of “idagio opzeggen” de juiste stap is. En tenslotte, voor degenen die genieten van een verscheidenheid aan muzikale ervaringen, kan het besluit komen om “Pandora opzeggen“, “iHeartRadio opzeggen“, “Slacker Radio opzeggen“, of zelfs “SiriusXM Internet Radio opzeggen“.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe zeg ik mijn Apple Music-abonnement op?

Je kunt je Apple Music-abonnement opzeggen door naar de instellingen van je Apple-apparaat te gaan, naar je Apple ID te gaan en vervolgens naar ‘Abonnementen’ te navigeren. Daar kun je het Apple Music-abonnement selecteren en opzeggen.

2. Wat gebeurt er als ik mijn Apple Music-abonnement opzeg?

Als je je Apple Music-abonnement opzegt, wordt je toegang tot alle nummers, afspeellijsten en functies van Apple Music beëindigd aan het einde van je huidige betaalperiode.

3. Moet ik betalen om mijn Apple Music-abonnement op te zeggen?

Nee, je hoeft niet extra te betalen om je Apple Music-abonnement op te zeggen. Je kunt het op elk moment opzeggen zonder extra kosten.

4. Kan ik mijn Apple Music-abonnement pauzeren in plaats van opzeggen?

Ja, je kunt ervoor kiezen om je Apple Music-abonnement tijdelijk te pauzeren in plaats van het helemaal op te zeggen. Tijdens deze pauze kun je geen gebruikmaken van de functies en luistermogelijkheden van Apple Music, maar je behoudt wel je afspeellijsten en andere gegevens.

» Referenties

Music streaming services: understanding the drivers of customer purchase and intention to recommend – Mariana Lopes Barata, Pedro Simões Coelho, August 2021
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844021018867

Music Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Service (On-demand Streaming, Live Streaming), By Platform (Apps, Browsers), By End-use (Commercial, Individual), By Content Type, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/music-streaming-market

Background: The effect of music streaming on consumption and discovery
https://denisdoeland.com/english/background-the-effect-of-music-streaming-on-consumption-and-discovery/

» Referenties

Conclusie beste muziek streamingdienst 2024

 • Beste muziek streamingdienst – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst iPhone – Apple Music
 • Beste muziek streamingdienst voor kinderen – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst voor sport – Deezer
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen