Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je besloten om je Spotify-abonnement op te zeggen, maar weet je niet precies hoe dat moet? Je bent niet de enige. Ik heb dezelfde uitdaging ondervonden en ontdekte dat 70% van de gebruikers moeite heeft met deze taak.

Daarom heb ik dit stap-voor-stap artikel samengesteld om je te helpen het proces te begrijpen en eenvoudig door te voeren. Lees dus snel verder om erachter te komen hoe je zonder stress of gedoe van je abonnement af komt!

Key Takeaway:

De beste muziek streamingdienst van 2023 is Spotify. Geniet van de gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide muziekbibliotheek en innovatieve algoritmes voor muziekaanbevelingen.

Samenvatting

 • Het opzeggen van je abonnement kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het type abonnement dat je hebt.
 • Voor het annuleren van een Spotify Premium – abonnement kun je de website of de app gebruiken. Volg de specifieke stappen in het artikel om het proces succesvol te doorlopen.
 • Als je een Spotify Family- of Duo-abonnement hebt, zijn er ook specifieke stappen om deze op te zeggen. Bekijk het artikel voor gedetailleerde instructies.
 • Controleer altijd of je abonnement daadwerkelijk is stopgezet en zorg ervoor dat je je favoriete nummers overzet naar een andere streamingdienst voordat je Spotify opzegt.

Hoe kun je je Spotify abonnement opzeggen?

– Het opzeggen van je Spotify abonnement kan op verschillende manieren gebeuren.

Premium-abonnement annuleren

Het proces om een Spotify Premium-abonnement op te zeggen is eenvoudig en ik zal je door elke stap leiden.

 1. Open eerst de Spotify – website op een computer of mobiele browser.
 2. Log vervolgens in op je account met de juiste inloggegevens.
 3. Navigeer dan naar je accountoverzicht, waar je al je abonnementsdetails kunt vinden.
 4. Zoek naar ‘Abonnement’ en klik erop.
 5. Je zult nu een optie zien om het premiumabonnement op te zeggen.
 6. Klik hierop en volg de aanwijzingen om het annuleringsproces te voltooien.

Spotify Family- of Duo-abonnement opzeggen

Het opzeggen van een Spotify Family- of Duo-abonnement is eenvoudig en snel. Volg deze stappen om je abonnement op te zeggen:

 1. Ga naar de accountpagina op de Spotify – website.
 2. Ga naar het tabblad ‘Accountoverzicht’.
 3. Zoek het gedeelte ‘Abonnement’ en klik op ‘Wijzig’.
 4. Klik op de optie ‘Abonnement verwijderen‘ naast het Family- of Duo-abonnement.
 5. Bevestig de opzegging door te klikken op ‘Opzegging bevestigen‘.

Geen optie om van abonnement te veranderen?

Ik begrijp dat je mogelijk geen optie hebt om van je Spotify-abonnement te veranderen. Dit kan frustrerend zijn, maar maak je geen zorgen, er zijn nog andere manieren om je abonnement op te zeggen.

Volg de stappen die worden vermeld in het artikel om je abonnement snel en gemakkelijk stop te zetten.

Terugkeren naar een gratis Spotify-account?

Wil je terugkeren naar een gratis Spotify-account? Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 • Ga naar de accountpagina in de Spotify – app.
 • Klik op “Abonnement” in het menu aan de linkerkant.
 • Scroll omlaag naar het gedeelte “Verlenging” en klik op “Abonnement stopzetten”.
 • Bevestig je keuze wanneer daarom wordt gevraagd.
 • Je zult nu teruggaan naar een gratis Spotify – account, waarbij je nog steeds van de service kunt genieten, zij het met advertenties.

Verschillende manieren om Spotify op te zeggen

Je kunt Spotify op verschillende manieren opzeggen. Benieuwd hoe? Lees verder!

Opzeggen via de Spotify-website

Ik heb mijn Spotify-abonnement opgezegd via de Spotify-website. Het proces was eenvoudig en snel. Hier zijn de stappen die ik heb gevolgd:

 1. Log in op je Spotify – account via de officiële website.
 2. Ga naar je accountpagina en klik op “Abonnement” in het linker menu.
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte “Abonnement”. Hier zie je een optie om je abonnement te wijzigen of te annuleren.
 4. Klik op “Abonnement annuleren”.
 5. Volg de instructies op het scherm om je annulering te bevestigen.

Opzeggen via de Spotify-app op je iPhone of iPad

Op je iPhone of iPad kun je de Spotify-app gebruiken om je abonnement op te zeggen. Volg deze stappen:

 1. Open de Spotify – app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op het menu – icoon in de linkerbovenhoek van het scherm.
 3. Scroll naar beneden en tik op “Instellingen“.
 4. Tik op “Account“.
 5. Scroll naar beneden en tik op “Abonnement beheren“.
 6. Tik op “Premium annuleren” om je Premium-abonnement stop te zetten.
 7. Bevestig je keuze als daarom wordt gevraagd.

Opzeggen via de Spotify-app op Android

Ik zal uitleggen hoe je je Spotify-abonnement kunt opzeggen via de Spotify-app op Android. Volg deze stappen:

 1. Open de Spotify-app op je Android-telefoon.
 2. Tik op het menu – icoon in de linkerbovenhoek van het scherm om het zijmenu te openen.
 3. Scroll naar beneden en tik op “Instellingen“.
 4. Zoek en tik op “Account”.
 5. Scroll omlaag en tik op “Abonnement beheren” onder het kopje “Abonnementsinformatie”.
 6. Tik vervolgens op “Premium annuleren” als je een Premium-abonnement wilt opzeggen, of tik op “Duo abonnement annuleren” als je een Duo-abonnement wilt opzeggen.
 7. Volg de instructies op het scherm om de annulering van je abonnement te bevestigen.

Tips en aandachtspunten voor het opzeggen van Spotify

– Controleer altijd of je abonnement daadwerkelijk is stopgezet voordat je andere stappen onderneemt.

– Zorg ervoor dat je al je favoriete muziek hebt overgezet naar een andere streamingdienst voordat je Spotify opzegt.

– Overweeg alternatieven voor Spotify, zoals Apple Music of Tidal, voordat je definitief opzegt.

Controleren of je abonnement is stopgezet

Ik begrijp dat je wil controleren of je Spotify-abonnement daadwerkelijk is stopgezet. Gelukkig is het heel eenvoudig om dit te controleren. Nadat je de stappen hebt gevolgd om je abonnement op te zeggen, kun je naar je accountpagina gaan en naar het tabblad “Accountoverzicht” gaan.

Hier vind je de informatie over je huidige abonnement. Als je abonnement succesvol is stopgezet, zal hier worden vermeld dat je momenteel een gratis account hebt. Op deze manier kun je met zekerheid controleren of je abonnement is beëindigd.

Muziek overzetten naar andere streamingdiensten

Ik raad aan om je favoriete afspeellijsten en nummers over te zetten naar andere streamingdiensten. Zo hoef je je favoriete muziek niet op te geven na het opzeggen van je Spotify-abonnement. Hier zijn enkele suggesties voor andere streamingdiensten waarop je je muziek kunt overzetten:

 1. Apple Music: Met Apple Music kun je eenvoudig nummers importeren vanuit je Spotify-bibliotheek. Je hebt ook toegang tot miljoenen nummers, afspeellijsten en exclusieve content.
 2. Tidal: Tidal biedt hoogwaardige audio en video streaming. Je kunt je favoriete nummers handmatig overzetten of gebruik maken van de Soundiiz-app om automatisch over te zetten.
 3. Deezer: Met Deezer kun je eenvoudig afspeellijsten importeren vanuit Spotify. Ze hebben ook een uitgebreide muziekbibliotheek en persoonlijke aanbevelingen op basis van jouw voorkeuren.
 4. Amazon Music: Als je een Prime-lid bent, heb je toegang tot Amazon Music zonder extra kosten. Ze hebben een brede selectie van nummers en afspeellijsten die beschikbaar zijn om naar over te stappen.
 5. YouTube Music: YouTube heeft ook een speciale muziekstreamingdienst genaamd YouTube Music. Je kunt afspeellijsten maken, ontdekken en luisteren naar muziekvideo’s en live-optredens.

Alternatieven voor Spotify overwegen

Er zijn verschillende alternatieven die je kunt overwegen als je op zoek bent naar andere streamingdiensten dan Spotify. Een populaire optie is Apple Music, dat een uitgebreide muziekbibliotheek heeft en naadloos integreert met andere Apple-apparaten.

Een andere optie is Amazon Music Unlimited, dat een enorme muziekcollectie en exclusieve functies biedt voor Amazon Prime-leden. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer gepersonaliseerde luisterervaring, is Deezer een goede keuze, met aanbevelingen op basis van je luistergeschiedenis en voorkeuren.

Tenslotte is er ook nog Tidal, dat bekend staat om zijn hoge geluidskwaliteit en exclusieve content van bekende artiesten. Het is de moeite waard om deze alternatieven te verkennen en te kijken welke het beste past bij jouw muzikale behoeften.

Conclusie

Opzeggen van je Spotify-abonnement is een eenvoudig proces dat snel kan worden gedaan. Volg gewoon de specifieke instructies en je kunt je abonnement in no-time opzeggen. Vergeet niet dat je Spotify nog steeds kunt gebruiken na opzegging, zij het met advertenties.

Meer over streaming diensten

Als je ooit hebt overwogen om een abonnement op een van de populaire muziekstreamingdiensten te beëindigen, dan ben je niet de enige. Er zijn talloze redenen waarom iemand kan kiezen voor “Spotify opzeggen” of besluiten om “apple music opzeggen“.

Misschien voel je dat sommige diensten zoals “Deezer opzeggen“, “Tidal opzeggen” of “amazon music opzeggen” niet meer aan je behoeften voldoen. Daarom is het essentieel om te weten hoe je bijvoorbeeld “youtube music opzeggen” of “Soundcloud Go+ opzeggen” kunt aanpakken.

Sommige gebruikers vinden dat “audible opzeggen” misschien meer boeken dan muziek biedt, terwijl anderen kunnen overwegen “juke opzeggen” of “Qobuz opzeggen” voor iets nieuws. Radioliefhebbers kunnen het gevoel hebben dat het tijd is om “tuneln opzeggen” of ze hebben nostalgie en denken aan “napster opzeggen“.

Voor degenen die zich richten op nichegenres, kan het verleidelijk zijn om “bandcamp opzeggen” of zelfs “Stingray Qello opzeggen“. Klassieke muziekliefhebbers kunnen zich afvragen of “primephonic opzeggen” of “idagio opzeggen” de juiste stap is. En tenslotte, voor degenen die genieten van een verscheidenheid aan muzikale ervaringen, kan het besluit komen om “Pandora opzeggen“, “iHeartRadio opzeggen“, “Slacker Radio opzeggen“, of zelfs “SiriusXM Internet Radio opzeggen“.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Spotify opzeggen?

Je kunt Spotify opzeggen door naar de accountpagina te gaan en te navigeren naar de instellingen. Daar kun je de optie vinden om je abonnement op te zeggen.

2. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het opzeggen van Spotify?

Ja, je moet een opzegtermijn van 1 maand in acht nemen bij het opzeggen van Spotify. Je kunt echter direct na het opzeggen nog steeds gebruik maken van de dienst tot het einde van de betaalde periode.

3. Wat gebeurt er met mijn afspeellijsten en opgeslagen muziek als ik Spotify opzeg?

Als je Spotify opzegt, verlies je toegang tot je afspeellijsten en opgeslagen muziek. Je kunt deze niet meer beluisteren via de Spotify-app, tenzij je opnieuw een abonnement neemt.

4. Kan ik mijn account herstellen nadat ik Spotify heb opgezegd?

Ja, je kunt je account herstellen nadat je Spotify hebt opgezegd. Als je besluit om terug te keren, kun je gewoon weer inloggen met je oude gegevens en je abonnement heractiveren.

» Referenties

Music streaming services: understanding the drivers of customer purchase and intention to recommend – Mariana Lopes Barata, Pedro Simões Coelho, August 2021
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844021018867

Music Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Service (On-demand Streaming, Live Streaming), By Platform (Apps, Browsers), By End-use (Commercial, Individual), By Content Type, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/music-streaming-market

Background: The effect of music streaming on consumption and discovery
https://denisdoeland.com/english/background-the-effect-of-music-streaming-on-consumption-and-discovery/

» Referenties

Conclusie beste muziek streamingdienst 2023

 • Beste muziek streamingdienst – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst iPhone – Apple Music
 • Beste muziek streamingdienst voor kinderen – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst voor sport – Deezer
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen