Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Merk je dat je niet zoveel waarde haalt uit je Tidal-abonnement als je zou willen? Ik weet precies hoe dat voelt, want ik heb ook ooit geaarzeld om op te zeggen uit vrees mijn geliefde afspeellijsten te verliezen.

Na uitgebreid onderzoek ontdekte ik dat er absoluut manieren zijn om een abonnement op te zeggen zonder je muziek te verliezen. Lees verder voor de ultieme gids om gemakkelijk en zorgeloos een Tidal abonnement op te zeggen!

Key Takeaway:

De beste muziek streamingdienst van 2024 is Spotify. Geniet van de gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide muziekbibliotheek en innovatieve algoritmes voor muziekaanbevelingen.

Samenvatting

 • Opzeggen van je Tidal-abonnement is eenvoudig en kan worden gedaan via de desktop of de Tidal-app op je iPhone of iPad.
 • Zorg ervoor dat je al je favoriete nummers hebt gedownload voordat je je Tidal – abonnement opzegt.
 • Je kunt je afspeellijsten opslaan door ze als bestand te exporteren, gebruik te maken van externe services of ze handmatig te noteren.
 • Overweeg de verschillen tussen Apple Music en Tidal, zoals prijs, kwaliteit, aanwezigheid in Nederland en België, en extra functies.
 • Verbeter je ervaring met Apple Music door gebruik te maken van gepersonaliseerde aanbevelingen, handige functies en het ontdekken van nieuwe muziek.
 • Bekijk de beste muziekstreamingdiensten met familie – abonnementen, zoals Apple Music, Spotify Premium Family, Amazon Music Unlimited en YouTube Music Premium.
 • Ontdek meer over Amazon Music en Prime in Nederland en geniet van miljoenen nummers zonder advertenties en extra voordelen voor Prime-leden.

Stappen voor het annuleren van uw Tidal-abonnement

Om uw Tidal-abonnement op te zeggen, volgt u deze stappen.

Desktop annuleren

Het annuleren van je Tidal-abonnement op een desktop is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Open eerst je webbrowser en ga naar de Tidal – website.
 2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 3. Klik vervolgens op ‘Mijn collectie’ in de rechterbovenhoek van het scherm.
 4. Kies ‘Instellingen’ uit het dropdown menu.
 5. In het nieuwe venster, klik aan de linkerzijde op ‘Abonnement’.
 6. Scroll dan naar beneden tot je ‘Annuleer abonnement’ ziet.
 7. Klik op deze optie en bevestig dat je echt wilt annuleren.

iPhone/iPad annuleren

Ik laat je zien hoe je gemakkelijk je Tidal-abonnement kunt annuleren op je iPhone of iPad. Volg deze stappen:

 1. Open de Tidal – app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op het pictogram ‘Mijn collectie’ in de rechterbenedenhoek van het scherm.
 3. Ga naar het tabblad ‘Instellingen’ in de rechterbovenhoek van het scherm.
 4. Scroll naar beneden en tik op ‘Mijn account’.
 5. Tik op ‘Abonnement beheren’.
 6. Tik op ‘Annuleren’ om je Tidal – abonnement stop te zetten.

Afspeellijsten opslaan na het annuleren

Ik zal je laten zien hoe je afspeellijsten kunt opslaan nadat je je Tidal-abonnement hebt opgezegd. Dit is handig als je je favoriete nummers wilt behouden en ze wilt kunnen beluisteren, zelfs nadat je geen abonnement meer hebt. Hier zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen:

 • Exporteer de afspeellijst: Maak gebruik van de exportfunctie binnen Tidal om de afspeellijst als een bestand op te slaan op je apparaat. Hierdoor kun je later gemakkelijk toegang krijgen tot de nummers.
 • Gebruik externe services: Er zijn verschillende online platforms waarmee je afspeellijsten kunt importeren en exporteren tussen muziekstreamingdiensten. Door deze services te gebruiken, kun je jouw Tidal-afspeellijsten overzetten naar andere streamingplatforms zoals Spotify of Apple Music.
 • Handmatig noteren: Als laatste optie kun je handmatig een lijst maken van de nummers in jouw Tidal-afspeellijst. Zo heb je altijd een naslagwerk waarop je terug kunt vallen wanneer dat nodig is.

Tidal Muziek downloaden naar de computer

Ik zal je laten zien hoe je Tidal-muziek naar je computer kunt downloaden. Volg deze stappen:

 1. Open de Tidal – app op je computer.
 2. Zoek naar de muziek die je wilt downloaden.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het nummer of de afspeellijst en selecteer “Downloaden”.
 4. Wacht tot het downloadproces is voltooid.
 5. Ga naar de map waarin de gedownloade muziek is opgeslagen.

Overzicht

In dit gedeelte zullen we een vergelijking maken tussen Apple Music en Tidal, en delen we tips om uw ervaring met Apple Music te verbeteren. We bespreken ook de beste muziekstreamingdiensten met familie-abonnementen en geven u een kort overzicht van Amazon Music en Prime in Nederland.

Klik hier om verder te lezen!

Vergelijking tussen Apple Music en Tidal

Het is interessant om te zien hoe twee vooraanstaande muziekstreamingdiensten, Apple Music en Tidal, met elkaar concurreren op diverse vlakken. Het is handig om ze tegen elkaar af te zetten om te bepalen welke het beste aan je behoeften voldoet.

CriteriaApple MusicTidal
PrijsApple Music biedt een maandelijks abonnement voor €9,99, met een gratis proefperiode van 3 maanden.Tidal heeft onlangs de prijs voor het HiFi-abonnement verlaagd en een nieuw HiFi Plus-abonnement geïntroduceerd.
KwaliteitApple Music biedt een standaardkwaliteit van 256 kbps AAC streaming.Tidal staat bekend om zijn hoge kwaliteit muziekstreaming, met verliesvrij HiFi-geluid voor audiofielen.
Aanwezigheid in Nederland en BelgiëApple Music is al geruime tijd beschikbaar in Nederland en België.Tidal is nu ook beschikbaar in Nederland en België.
Extra functiesApple Music biedt toegang tot exclusieve releases, live radio shows en muziekvideo’s.Met een abonnement op TIDAL HiFi kun je 360 Reality Audio-compatibele muziek afspelen en offert je de kans om door fans ontdekt te worden.

Het is dus belangrijk om te overwegen wat je verwachtingen en behoeften zijn voordat je een definitieve keuze maakt tussen deze twee diensten.

Hoe uw ervaring met Apple Music te verbeteren

Om uw ervaring met Apple Music te verbeteren, zijn er een paar handige tips die u kunt volgen. Ten eerste kunt u gebruik maken van de gepersonaliseerde aanbevelingen die Apple Music biedt.

Door genres, artiesten en nummers aan uw bibliotheek toe te voegen en regelmatig naar verschillende afspeellijsten te luisteren, kan Apple Music uw smaak beter leren kennen en u suggesties doen op basis van uw voorkeuren.

Een andere manier om uw ervaring te verbeteren, is door gebruik te maken van de handige functies van Apple Music, zoals het maken van afspeellijsten en het downloaden van nummers voor offline luisteren.

Door afspeellijsten te maken met uw favoriete nummers of thematische afspeellijsten voor verschillende stemmingen, kunt u gemakkelijk de muziek vinden die u wilt horen. Daarnaast kunt u nummers downloaden naar uw apparaat, zodat u ze zelfs zonder internetverbinding kunt beluisteren.

Door regelmatig nieuwe muziek te ontdekken via de “Voor jou” sectie en door naar radiozenders en curators te luisteren, kunt u uw muzikale horizon verbreden en nieuwe artiesten en genres ontdekken.

Dit kan uw ervaring met Apple Music nog boeiender en gevarieerder maken.

De beste muziekstreamingdiensten met familie-abonnementen

Bij het kiezen van een muziekstreamingdienst voor het hele gezin zijn er verschillende opties om te overwegen. Hier zijn enkele van de beste opties met familie-abonnementen:

 1. Apple Music – Met een Apple Music-familieabonnement kunnen maximaal zes personen genieten van onbeperkte toegang tot de volledige Apple Music-bibliotheek. Dit stelt iedereen in staat om individuele afspeellijsten te maken en aan te passen.
 2. Spotify Premium Family – Het Spotify Premium Family-plan is ideaal voor gezinnen. Het biedt zes accounts, elk met hun eigen gepersonaliseerde afspeellijsten en aanbevelingen. Bovendien kunnen nummers offline worden gedownload voor onderweg luisterplezier.
 3. Amazon Music Unlimited – Met Amazon Music Unlimited Family Plan kunnen maximaal zes personen onbeperkt naar muziek streamen. Gezinsleden kunnen ook hun eigen profielen maken en gepersonaliseerde afspeellijsten samenstellen.
 4. YouTube Music Premium – Gezinnen kunnen zich abonneren op YouTube Music Premium en toegang krijgen tot advertentievrije muziek, offline luisteren en achtergrondafspelen op meerdere apparaten.

Wat je moet weten over Amazon Music en Prime in Nederland

Ik heb ontdekt dat Amazon Music en Prime nu beschikbaar zijn in Nederland. Dit is geweldig nieuws voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe streamingdienst. Met Amazon Music kun je genieten van miljoenen nummers en afspeellijsten, allemaal zonder advertenties.

Prime-leden hebben zelfs toegang tot extra voordelen, zoals gratis verzending op Amazon-bestellingen en exclusieve deals. Of je nu een audiofiel bent op zoek naar hoge-resolutie audio of gewoon wilt genieten van je favoriete nummers, Amazon Music en Prime hebben voor elk wat wils.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog de eindeloze mogelijkheden van Amazon Music en Prime in Nederland!

Meer over streaming diensten

Als je ooit hebt overwogen om een abonnement op een van de populaire muziekstreamingdiensten te beëindigen, dan ben je niet de enige. Er zijn talloze redenen waarom iemand kan kiezen voor “Spotify opzeggen” of besluiten om “apple music opzeggen“.

Misschien voel je dat sommige diensten zoals “Deezer opzeggen“, “Tidal opzeggen” of “amazon music opzeggen” niet meer aan je behoeften voldoen. Daarom is het essentieel om te weten hoe je bijvoorbeeld “youtube music opzeggen” of “Soundcloud Go+ opzeggen” kunt aanpakken.

Sommige gebruikers vinden dat “audible opzeggen” misschien meer boeken dan muziek biedt, terwijl anderen kunnen overwegen “juke opzeggen” of “Qobuz opzeggen” voor iets nieuws. Radioliefhebbers kunnen het gevoel hebben dat het tijd is om “tuneln opzeggen” of ze hebben nostalgie en denken aan “napster opzeggen“.

Voor degenen die zich richten op nichegenres, kan het verleidelijk zijn om “bandcamp opzeggen” of zelfs “Stingray Qello opzeggen“. Klassieke muziekliefhebbers kunnen zich afvragen of “primephonic opzeggen” of “idagio opzeggen” de juiste stap is. En tenslotte, voor degenen die genieten van een verscheidenheid aan muzikale ervaringen, kan het besluit komen om “Pandora opzeggen“, “iHeartRadio opzeggen“, “Slacker Radio opzeggen“, of zelfs “SiriusXM Internet Radio opzeggen“.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik Tidal opzeggen?

Je kunt Tidal opzeggen door naar je accountinstellingen te gaan en de optie te zoeken om je abonnement op te zeggen. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

2. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het opzeggen van Tidal?

Ja, bij het opzeggen van Tidal moet je mogelijk een opzegtermijn in acht nemen, afhankelijk van de voorwaarden van je abonnement. Controleer de algemene voorwaarden of neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

3. Worden mijn gegevens verwijderd nadat ik Tidal heb opgezegd?

Ja, nadat je Tidal hebt opgezegd, worden je gegevens mogelijk verwijderd volgens het privacybeleid van de dienst. Het is echter altijd verstandig om eventuele persoonlijke gegevens te verwijderen voordat je het abonnement opzegt.

4. Kan ik Tidal blijven gebruiken tot mijn abonnement is afgelopen als ik heb besloten op te zeggen?

Ja, je kunt Tidal blijven gebruiken tot het einde van je abonnementsperiode, zelfs nadat je hebt besloten om op te zeggen. Houd er echter rekening mee dat het abonnement automatisch wordt verlengd tenzij je het op tijd annuleert.

» Referenties

Music streaming services: understanding the drivers of customer purchase and intention to recommend – Mariana Lopes Barata, Pedro Simões Coelho, August 2021
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844021018867

Music Streaming Market Size, Share & Trends Analysis Report By Service (On-demand Streaming, Live Streaming), By Platform (Apps, Browsers), By End-use (Commercial, Individual), By Content Type, By Region, And Segment Forecasts, 2023 – 2030
https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/music-streaming-market

Background: The effect of music streaming on consumption and discovery
https://denisdoeland.com/english/background-the-effect-of-music-streaming-on-consumption-and-discovery/

» Referenties

Conclusie beste muziek streamingdienst 2024

 • Beste muziek streamingdienst – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst iPhone – Apple Music
 • Beste muziek streamingdienst voor kinderen – Spotify
 • Beste muziek streamingdienst voor sport – Deezer
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen