Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je benieuwd naar welke nummers het meest beluisterd worden op Spotify in Nederland? ‘Shape of You‘ van Ed Sheeran is het nummer met de meeste streams. Dit artikel geeft je een duidelijk overzicht van de top 10 meest gestreamde nummers.

Met deze informatie blijf je op de hoogte van de populairste hits. Lees verder!

Samenvatting

  • Ed Sheeran staat met twee nummers, “Shape of You” en “Perfect”, aan de top in Nederland, wat laat zien hoe populair zijn muziek is onder de Nederlandse luisteraars.
  • “Blinding Lights” van The Weeknd heeft wereldwijde records gebroken en is nu het meest gestreamde nummer ooit op Spotify in Nederland, met meer dan 3,3 miljard streams.
  • Despacito” van Luis Fonsi heeft binnen zes maanden na release 4,6 miljard streams bereikt, waarmee het een van de snelst groeiende hits aller tijden is.
  • Tones and I’s “Dance Monkey” is het meest beluisterde nummer van een vrouwelijke artiest op Spotify, wat het belang van vrouwelijke artiesten in de muziekindustrie benadrukt.
  • Post Malone’s “Rockstar” heeft bijna de top 5 van meest gestreamde tracks op Spotify in Nederland gehaald, wat zijn invloed in de muziekwereld bevestigt.

De tien meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland

Een top-down weergave van een laptop met Spotify en diverse koptelefoons, die de muziekstreamingcultuur in Nederland benadrukt.

Ontdek welke hits Nederlanders het meest beluisteren op Spotify. Duik in de wereld van populaire tracks die de muzieksmaak van het land weerspiegelen.

Ed Sheeran – Shape Of You

Ed Sheeran brak records met zijn nummer “Shape of You”. Dit nummer veroverde de harten van luisteraars wereldwijd en werd het meest gestreamde lied ooit op Spotify. Het succes hiervan markeerde Ed Sheeran als de best beluisterde artiest in Nederland in 2017, waarbij hij met “Shape of You” op nummer één stond in de hitlijsten.

De aanstekelijke melodie en meeslepende tekst zorgden ervoor dat het niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld een groot succes werd.

Met deze prestatie heeft Ed Sheeran laten zien dat hij een onuitwisbare impact kan hebben op de muziekscene. Zijn vermogen om een wereldwijd publiek te boeien en vast te houden, bewijst zijn uitzonderlijke talent en de universele aantrekkingskracht van zijn muziek.

Fans van nederlandse muziek en internationale hits hebben “Shape of You” omarmd, waardoor het een onmiskenbaar belangrijk onderdeel is geworden van de moderne popcultuur.

Ed Sheeran – Perfect

Na “Shape Of You” te hebben besproken, is het nu tijd om in te duiken in nog een megahit van Ed Sheeran, namelijk “Perfect”. Dit nummer heeft de harten van vele luisteraars in Nederland veroverd en behoort tot een van de meest gestreamde nummers op Spotify.

Met zijn romantische melodie en hartverwarmende teksten heeft “Perfect” zich genesteld als een favoriet voor bruiloften en speciale momenten.

Dit lied bewijst de veelzijdigheid van Sheeran’s muzikale talent en versterkt waarom hij een van de meest geliefde artiesten wereldwijd is. De populariteit van “Perfect” op streaming platforms laat duidelijk zien hoe muziek kan resoneren met een breed publiek, en plaatst Ed Sheeran stevig aan de top van de muziekwereld.

The Weeknd – Blinding Lights

“Blinding Lights” van The Weeknd heeft de muziekwereld veroverd en is het meest gestreamde nummer ooit op Spotify in Nederland geworden. Met meer dan 3,3 miljard streams laat dit nummer uit 2019 de concurrentie ver achter zich.

Het heeft niet alleen “Dance Monkey” van Tones and I ingehaald, maar ook “Shape of You” van Ed Sheeran overtroffen, waarmee het een nieuw record heeft gevestigd.

Dit nummer behoort tot de top 10 meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland en werd een van de meest beluisterde nummers van 2020. The Weeknd’s unieke geluid en boeiende melodieën zorgen ervoor dat “Blinding Lights” zich blijft onderscheiden in de lijst met populaire hits.

Met zijn blijvende populariteit heeft “Blinding Lights” bewezen meer te zijn dan alleen een hit; het is een muzikaal fenomeen dat nog jarenlang zal resoneren bij luisteraars wereldwijd.

Luis Fonsi – Despacito

Luis Fonsi brak wereldwijde records met zijn hit “Despacito”. Samen met Daddy Yankee en Justin Bieber transformeerde hij dit nummer in een ongekende succesverhaal. Het lied, gelanceerd in 2017, werd al snel de zomerhit van dat jaar.

Met zijn aanstekelijke ritme en memorabele melodie veroverde “Despacito” de harten van luisteraars over de hele wereld.

Binnen slechts zes maanden na de release klom “Despacito” naar de top van meest gestreamde nummers ooit, met maar liefst 4,6 miljard streams. Dit fenomeen stond ook lange tijd bovenaan de Top 40 in Nederland.

Het succes van “Despacito” toont de kracht van digitale streams en hoe een hit zich snel kan verspreiden via platforms zoals Spotify.

Tones And I – Dance Monkey

Na de wereldwijde hit “Despacito” volgt een ander fenomeen: “Dance Monkey” van Tones and I. Dit nummer vestigde zich snel als een absolute favoriet en brak records op Spotify. Het is officieel het meest beluisterde nummer van een vrouwelijke artiest ooit op het platform.

Deze prestatie onderstreept de impact die “Dance Monkey” heeft gehad sinds zijn release in 2019.

Tones and I, een Australische zangeres, schreef geschiedenis door met dit lied niet alleen luisteraars wereldwijd te veroveren maar ook als eerste vrouwelijke én Australische artiest twee miljard streams op Spotify te behalen.

Dit succes verhaal toont aan hoe enorm populair “Dance Monkey” is geworden en blijft een van de meest gestreamde nummers op Spotify.

Post Malone (feat. 21 Savage) – Rockstar

Post Malone en 21 Savage sloegen de handen ineen voor het nummer Rockstar, dat in 2017 uitkwam. Dit dynamische duo wist met hun samenwerking bijna de top 5 van meest gestreamde tracks op Spotify in Nederland te bereiken.

Hun unieke geluid en de relatable lyrics maakten Rockstar een instant hit onder de luisteraars.

Het succes van Rockstar draagt bij aan de populariteit van Post Malone in Nederland. In 2019 was hij zelfs de meest beluisterde artiest op Spotify. Met deze track heeft Post Malone bewezen niet alleen eenmalig succes te hebben, maar een blijvende invloed op de muziekwereld.

Fans van zowel Nederlandse hiphop als internationale hits hebben Rockstar omarmd, waardoor het nummer een onmisbare plaats in vele playlists heeft verworven.

Lewis Capaldi – Someone You Loved

Na de wereldwijde hit van Post Malone verschuift de focus naar een emotioneel geladen ballad die Nederland heeft veroverd: “Someone You Loved” van Lewis Capaldi. Dit nummer steeg naar ongekende hoogten en werd een van de meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland.

Met meer dan 200 miljoen streams liet Capaldi zien dat hij de titel ‘streamingkoning‘ verdiende, een plek die hij overnam van Ed Sheeran. Zijn vermogen om luisteraars diep te raken met zijn muziek, cementeerde “Someone You Loved” als het populairste nummer van 2019.

Lewis Capaldi’s single heeft niet alleen records gebroken in Groot-Brittannië, maar heeft ook wereldwijd harten veroverd, bewijzend dat krachtige emoties en oprechte teksten echt resoneren.

Het succes van “Someone You Loved” toont aan hoe een liedje met universele thema’s van liefdesverdriet en hoop een onuitwisbare impact kan hebben op de muziekindustrie.

Lil Nas X – Old Town Road

Lil Nas X brak records met zijn hit “Old Town Road”, een samenwerking met countryster Billy Ray Cyrus. Dit nummer schreef geschiedenis door het langstgenoteerde nummer in Nederland te worden.

Het veroorzaakte een storm op sociale media met de beroemde Yeehaw Challenge in 2019, waardoor het snel een van de meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland werd. Fans overal in het land deden mee aan de challenge, waardoor “Old Town Road” nog meer in populariteit steeg.

Het bijzondere aan “Old Town Road” is hoe het genres overstijgt en luisteraars van alle leeftijden aanspreekt. Door zijn unieke mix van country en hiphop bereikte het nummer de eerste positie in de Single Top 100 in Nederland.

Dit succes maakt Lil Nas X tot een van de top 40-artiesten in Nederland, met “Old Town Road” als zijn vlaggenschip. Het nummer heeft niet alleen records gebroken, maar ook grenzen verlegd in de muziekwereld, waardoor het een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de Nederlandse muziekscene.

Billie Eilish – Bad Guy

Billie Eilish zette de muziekwereld op zijn kop met “Bad Guy”. Dit nummer maakte haar in 2019 tot een wereldwijde sensatie en stond bekend als het op één na meest gestreamde nummer van dat jaar op Spotify.

Met haar unieke stem en onmiskenbare talent bracht “Bad Guy” Billie definitief door bij het grote publiek.

Haar prestatie op Spotify spreekt boekdelen; ze werd de eerste artiest die alle nummers minimaal 100 miljoen keer liet streamen. De populariteit van “Bad Guy” droeg bij aan deze indrukwekkende prestatie en bevestigde Billie’s status als een van de meest gestreamde artiesten, in lijn met sterren zoals Lil Uzi Vert.

Haar vermogen om dansbare en populaire hits te creëren, weerspiegelt duidelijk in dit nummer, wat ook haar artistieke veelzijdigheid onderstreept.

The Chainsmokers – Closer

The Chainsmokers scoorden in 2016 een enorme hit met “Closer”. Dit nummer veroverde niet alleen de internationale hitlijsten, maar staat ook op de tiende plaats van meest gestreamde nummers in Nederland op Spotify.

De aanstekelijke melodie en pakkende tekst zorgden ervoor dat fans wereldwijd het nummer omarmden. Het succes bewijst hoe krachtig muziek kan zijn in het verbinden van mensen.

De populariteit van “Closer” laat zien dat The Chainsmokers een blijvende impact hebben gemaakt op de muziekwereld. Hun vermogen om hits te produceren die resoneren bij een breed publiek heeft hen op de kaart gezet als invloedrijke artiesten in de moderne popcultuur.

Fans blijven genieten van hun muziek, wat bijdraagt aan hun voortdurende succes op streaming platforms zoals Spotify.

Spotify Wrapped: Een overzicht van jouw meest gestreamde nummers

Persoon luistert naar muziek in drukke stedelijke omgeving.

Spotify Wrapped geeft elk jaar een persoonlijk overzicht van jouw meest geluisterde nummers, artiesten en podcasts. Het is alsof je een muzikale spiegel voorgehouden krijgt die laat zien naar welke beats jouw hart het afgelopen jaar het snelst heeft geklopt.

In 2023 werden talloze Nederlanders verrast met Taylor Swift als hun top artiest, wat haar de status van meest beluisterde artiest van Nederland geeft. Opvallend is ook de populariteit van het nummer “Stiekem” door Maan & Goldband, wat laat zien hoe divers de muzieksmaak in Nederland is.

Miley Cyrus’ “Flowers” en Marco Schuitmakers “Engelbewaarder” vonden ook hun weg naar de topposities in vele persoonlijke lijsten, wat bewijst dat zowel internationale hits als Nederlandse producties onze oren veroveren.

Deze functie van Spotify zorgt niet alleen voor inzicht in je eigen muzikale voorkeuren maar stimuleert ook het ontdekken van nieuw talent, zoals evidenced by the broers podcast en andere genres die wellicht buiten je normale luistergewoontes vallen.

Het gebruik van Spotify Wrapped maakt de muzikale reis door het jaar heen tastbaar en viert de diversiteit in ieders persoonlijke smaak.

Spotify en de Podcast Revolutie

Spotify heeft het luisteren naar podcasts voor veel mensen makkelijker gemaakt. Met een enorme bibliotheek aan podcasts op diverse onderwerpen, van onderwijs tot entertainment, biedt dit platform een unieke manier om nieuwe dingen te ontdekken en je favoriete shows te volgen.

Luisteraars kunnen gemakkelijk hun interesses verkennen en zich abonneren op updates, waardoor ze nooit een aflevering missen. Deze toegankelijkheid heeft de populariteit van podcasts enorm vergroot, en velen zien Spotify nu als hun go-to bron voor deze audio-ervaring.

De revolutie die podcasts op Spotify teweeg hebben gebracht, overstijgt gewoon luisterplezier; het heeft mensen over de hele wereld met elkaar verbonden door middel van verhalen en informatie.

Het platform stelt gebruikers ook in staat hun eigen luisterdata in te zien via de Wrapped-functie, wat een persoonlijke draai geeft aan de ervaring. Deze functie laat zien hoe invloedrijk podcasts zijn geworden in ons dagelijks leven.

Met zo’n impactvolle verandering in hoe we luisteren en leren, is het duidelijk waarom Spotify zo’n belangrijke rol speelt in de hedendaagse mediawereld. Ontdek vervolgens hoe Spotify’s Blend jouw muziekervaring persoonlijker maakt.

Hoe Spotify’s Blend je muziekervaring personaliseert

Met Blend stelt Spotify je in staat om een unieke muziekervaring te creëren door jouw muzieksmaak te combineren met die van een vriend. Deze slimme functie analyseert wat jij en je vriend leuk vinden en maakt op basis daarvan een gepersonaliseerde afspeellijst.

Het is alsof je samen een muzikale reis maakt, waarbij jullie ontdekken welke nummers en artiesten jullie gemeenschappelijk hebben of juist van elkaar verschillen.

Deze gepersonaliseerde afspeellijsten openen de deur naar nieuwe muzikale werelden. Je vindt er misschien de meest gestreamde Nederlandse artiest die je vriend bewondert of een onverwachts nummer dat jullie beide aanspreekt.

Het mooie van Blend is dat het de horizon van je muziekervaring verbreedt. Je wordt blootgesteld aan nummers en artiesten die je zelf misschien niet had ontdekt, waardoor je muziekbibliotheek rijker en diverser wordt.

De Impact van Spotify’s Top 50 Wereldwijd

Spotify’s Top 50 wereldwijd niet alleen wat mensen over de hele wereld het liefste luisteren, maar zet ook nieuwe artiesten op de kaart. Denk hierbij aan hits die viral gaan op social media, zoals op TikTok, en vervolgens de top van de lijsten bestormen.

Deze dynamiek creëert een unieke kans voor minder bekende artiesten om ontdekt te worden buiten hun eigen landsgrenzen. Een plotse toename in streams kan betekenen dat een nummer van een relatief onbekende artiest ineens wereldwijde aandacht krijgt.

De impact reikt verder dan individuele successen; het verandert de muziekindustrie. Artiesten en platenlabels richten hun strategieën nu meer op streaming succes om zo een plekje in Spotify’s Top 50 te veroveren.

Dit heeft invloed op alles, van marketing tot de release-strategie van nieuwe albums. Zo wordt de kracht van streaming geïllustreerd door het feit dat Taylor Swift de best beluisterde artiest van Nederland is in 2023, wat laat zien hoe wereldwijde trends lokale luistergewoonten kunnen beïnvloeden.

Laten we nu kijken naar Spotify’s innovatieve functies die deze impact versterken.

Spotify’s Innovatieve Functies: Van Karaoke tot Concerts

Spotify test momenteel een spannende karaoke-functie die jou laat meezingen met je favoriete liedjes. Deze functie analyseert hoe goed je meezingt en geeft je een score van 0 tot 100 procent, compleet met een motiverende boodschap.

Het is alsof je jouw persoonlijke zangcoach hebt, die je helpt je vocale vaardigheden te verbeteren.

Naast karaoke heeft Spotify nog meer in petto. Het platform biedt de mogelijkheid om informatie te vinden over concerten van je favoriete artiesten. Zo kun je gemakkelijk zien waar en wanneer ze live optreden, en misschien zelfs tickets bemachtigen via de app.

Deze functies tillen je muziekervaring naar een hoger niveau door niet alleen naar muziek te luisteren, maar deze ook actief te beleven.

Het Belang van Spotify Streams voor Artiesten

Na het verkennen van Spotify’s innovatieve functies, duiken we nu dieper in hoe Spotify streams een cruciale rol spelen in de carrières van artiesten. Deze streams vormen niet alleen een bron van inkomsten; ze zijn ook een maatstaf voor populariteit en succes binnen de muziekindustrie.

Artiesten zoals Taylor Swift en Nederlandse groepen zoals Goldband hebben aanzienlijke successen behaald, mede dankzij hun hoge streamaantallen op het platform. Dit toont aan hoe essentieel een sterke aanwezigheid op Spotify is voor zowel internationale sterren als lokale talenten.

Het behalen van hoge streamaantallen kan artiesten helpen om nieuwe luisteraars te bereiken en hun muziek wereldwijd te promoten. Voor Nederlandse hiphop artiesten en popgroepen betekent dit de kans om hun muziek verder dan de landsgrenzen te verspreiden, waardoor ze internationale bekendheid kunnen verwerven.

De lijst van Spotify-streamingrecords benadrukt bovendien hoe belangrijk streamingdata is, niet alleen voor het meten van succes maar ook voor het vormgeven van toekomstige marketing- en promotiestrategieën.

Zo blijven artiesten relevant in een voortdurend veranderende muzieklandschap.

Hoe Spotify’s Abonnement Opties zich Verhouden

Na het verkennen van het belang van Spotify streams voor artiesten, is het interessant om eens te kijken hoe Spotify’s abonnementsopties zich tot elkaar verhouden. Spotify biedt een reeks opties aan die passen bij verschillende behoeften en budgetten. Deze opties zijn ontworpen om jouw luisterervaring te personaliseren en te verrijken. Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen en voordelen:

Abonnement Type Kosten Kenmerken
Gratis €0 Advertentie-ondersteund, basis luisterfuncties, beperkt overslaan van nummers
Premium Individueel €9,99/maand Zonder advertenties, offline luisteren, onbeperkt overslaan, hoogste audio kwaliteit
Premium Duo €12,99/maand Alle Premium voordelen voor twee accounts, Duo Mix: een playlist voor twee
Premium Gezin €14,99/maand Alle Premium voordelen voor maximaal zes accounts, ouderlijk toezicht, Gezinsmix
Premium Student €4,99/maand Alle Premium voordelen tegen een gereduceerd tarief, vereist verificatie van studentenstatus

Gebruikers hebben de mogelijkheid om te kiezen welk abonnement het beste bij hun luistergewoonten past. Of je nu kiest voor het gratis abonnement met basisfuncties of gaat voor een Premium optie met meer functies en voordelen, Spotify zorgt ervoor dat je geniet van muziek op jouw manier. Met de verschillende abonnementsopties biedt Spotify een gepersonaliseerde luisterervaring die is afgestemd op de unieke behoeften van elke gebruiker.

Conclusie

Ontdekken welke nummers het meest gestreamd worden op Spotify in Nederland geeft ons een unieke kijk op muzikale voorkeuren. Deze lijst laat zien dat artiesten als Ed Sheeran, The Weeknd en Billie Eilish onze harten veroverd hebben met hun hits.

Hun muziek spreekt tot velen van ons, wat blijkt uit de miljarden streams. Voor verdere verkenning van muziekgenres en artiesten biedt Spotify persoonlijke aanbevelingen die je muzikale horizon kunnen verbreden.

Laat deze top 10 je inspireren om nieuwe liedjes te ontdekken en je eigen unieke afspeellijsten te creëren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het meest gestreamde nummer op Spotify in Nederland?

Het nummer “Stiekem” door Maan en Goldband is een van de meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland, samen met “Flowers” van Miley Cyrus en hits van Bad Bunny.

2. Hoe beïnvloeden social media cookies de muziek die ik stream?

Social media cookies helpen bij het personaliseren van jouw muziekervaring op platforms zoals Spotify door aanbevelingen te bieden gebaseerd op wat je eerder hebt geluisterd en gedeeld.

3. Kan ik zien hoe vaak een nummer is gestreamd op Spotify?

Ja, Spotify toont het aantal streams van nummers, waardoor je kunt zien hoe populair een nummer is bij luisteraars in Nederland en wereldwijd.

4. Verandert de top 10 van meest gestreamde nummers vaak?

De top 10 van meest gestreamde nummers op Spotify in Nederland verandert regelmatig, afhankelijk van nieuwe releases en veranderende luistergewoonten van het publiek.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen