Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Heb je ooit een geweldig nummer gehoord, maar wist je niet hoe je het moest vinden op Spotify? Gelukkig kun je Shazam aan je Spotify-account koppelen. Dit artikel laat zien hoe je dat doet, zodat je nooit meer een liedje mist.

Lees verder en ontdek hoe eenvoudig het is!

Samenvatting

 • Door Shazam aan Spotify te koppelen, kun je gemakkelijk nummers die je ontdekt met Shazam automatisch aan je Spotify-afspeellijsten toevoegen. Dit maakt het vinden en bewaren van nieuwe muziek veel eenvoudiger.
 • Het proces van het koppelen van Shazam aan Spotify is eenvoudig en begint met het downloaden en installeren van beide apps. Volg gewoon de stappen zoals beschreven in de sectie ‘Stappen om Shazam aan Spotify te koppelen’.
 • Na succesvolle koppeling tussen Shazam en Spotify, worden de met Shazam geïdentificeerde tracks automatisch toegevoegd aan een speciale ‘My Shazam Tracks’-afspeellijst in Spotify, waardoor je ze gemakkelijk kunt terugvinden en beluisteren.
 • Je kunt ook jouw Shazam-afspeellijsten overzetten naar Spotify, waardoor al jouw muzikale ontdekkingen onderdeel worden van je Spotify-bibliotheek. Dit vergroot je luisterervaring en zorgt ervoor dat jouw favoriete nummers altijd beschikbaar zijn.
 • Spotify biedt daarnaast de mogelijkheid om op verschillende apparaten te luisteren en te integreren met smart home-apparaten zoals Google Home en Apple TV, wat de muziekervaring thuis aanzienlijk verbetert.

Wat is Shazam en Spotify en waarom deze koppelen?

Persoon gebruikt Shazam en luistert naar muziek op Spotify.

Na de inleiding over het belang van muziekherkenning en streaming, duiken we dieper in wat Shazam en Spotify precies zijn. Shazam is een app waarmee je snel muziek kunt identificeren die op dat moment speelt.

Spotify, aan de andere kant, is een toonaangevende service voor het streamen van muziek waar je naar miljoenen nummers kunt luisteren. Het koppelen van deze twee biedt een naadloze ervaring voor muziekliefhebbers.

Je kunt de nummers die Shazam identificeert meteen in Spotify beluisteren en toevoegen aan je afspeellijsten. Dit proces verrijkt je muzikale ontdekkingstocht en zorgt ervoor dat je nieuwe favorieten niet verloren gaan.

Door Shazam te verbinden met Spotify, automatiseer je het proces om liedjes toe te voegen aan je Spotify-afspeellijsten zonder dat je ze handmatig hoeft te zoeken. Deze integratie maakt het gemakkelijker om de brug te slaan tussen het ontdekken van muziek in de echte wereld en het hebben van diezelfde muziek beschikbaar op een platform waar je er altijd toegang tot hebt.

Het ondersteunt dus niet alleen de ontdekking van nieuwe muziek maar versterkt ook je persoonlijke muziekbibliotheek op Spotify.

Stappen om Shazam aan Spotify te koppelen

Een persoon houdt een smartphone vast met Shazam en Spotify apps open.

Koppelen van Shazam aan Spotify vergroot je muziekervaring door het ontdekken en opslaan van nieuwe nummers eenvoudig te maken. Volg deze gids om te leren hoe je beide apps naadloos integreert en nooit meer een beat mist.

Downloaden en installeren van Shazam en Spotify

Het koppelen van Shazam aan Spotify begint met het downloaden en installeren van beide apps op je iPhone. Dit proces is eenvoudig en brengt je een stap dichter bij het naadloos integreren van je Shazam-ontdekkingen in je Spotify-bibliotheek.

 1. Open de App Store op je iPhone. Zoek naar de Shazam – app en tik op ‘Download’ om te beginnen met het installatieproces.
 2. Wacht tot Shazam volledig is geïnstalleerd en open vervolgens de app om je account in te stellen.
 3. Ga terug naar de App Store en zoek nu naar Spotify. Tik op ‘Download’ om ook deze app te installeren.
 4. Na het downloaden, open je Spotify en log in met je bestaande account of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt.
 5. Nu beide apps zijn geïnstalleerd, ben je klaar om ze aan elkaar te koppelen voor een betere muziekervaring.

Deze stappen helpen niet alleen bij het creëren van een verbinding tussen Shazam en Spotify, maar ze stellen je ook in staat om al jouw favoriete muziek op één plek te verzamelen, waardoor jouw luisterervaring wordt verrijkt.

Verbinding maken tussen Shazam en Spotify

Het koppelen van Shazam aan Spotify verhoogt jouw muziekbeleving door moeiteloos nieuwe ontdekkingen aan je afspeellijsten toe te voegen. Deze gids loopt stap voor stap met je door het proces.

 1. Zorg ervoor dat zowel de Shazam- als de Spotify-app op je apparaat geïnstalleerd zijn. Download ze uit de App Store of Google Play als ze nog niet op je telefoon staan.
 2. Open Shazam op je iPhone of iPad en tik op ‘Mijn muziek’ onderaan het scherm.
 3. In het volgende scherm vind je de optie ‘Verbinding maken’. Tik hierop om het koppelingsproces te starten.
 4. Kies Spotify uit de beschikbare opties wanneer jou wordt gevraagd met welke muziekstreamingdienst je wilt verbinden.
 5. Als dit de eerste keer is, moet je mogelijk inloggen op jouw Spotify – account om toestemming te geven voor de koppeling met Shazam.
 6. Na succesvolle authenticatie zal een bericht verschijnen dat bevestigt dat Shazam nu gekoppeld is aan Spotify.
 7. Voortaan worden tracks die je met Shazam identificeert, toegevoegd aan een speciale ‘My Shazam Tracks’-afspeellijst in Spotify, waardoor je gemakkelijk toegang krijgt tot jouw ontdekkingen.

Android-gebruikers kunnen een vergelijkbare procedure volgen door naar ‘Instellingen’ in de Shazam-app te gaan en daar te tikken op ‘VERBINDEN’ om het proces af te ronden.

Na deze stappen kun jij genieten van een naadloze integratie tussen twee van de populairste muziekplatforms, waarbij jouw nieuw gevonden favorieten direct beschikbaar zijn in Spotify. Nu we weten hoe we verbinding kunnen maken tussen Shazam en Spotify, laten we bekijken hoe we Shazam-afspeellijsten over kunnen dragen naar Spotify voor een nog rijker luisterervaring.

Hoe Shazam-afspeellijsten over te dragen naar Spotify

Je hebt succesvol Shazam aan Spotify gekoppeld en nu wil je jouw Shazam-afspeellijsten overzetten naar Spotify. Dit proces is eenvoudiger dan je denkt, volg deze stappen om je muzikale ontdekkingen naadloos te integreren.

 1. Open de Shazam – app op je smartphone of tablet. Zorg ervoor dat je inlogt met het account waarop je Shazam en Spotify hebt gekoppeld.
 2. Tik op ‘Mijn Bibliotheek’ of het bibliotheekicoon in de rechterbovenhoek van de app.
 3. Zoek naar ‘Mijn Shazam – nummers’ of selecteer de afspeellijst die je wenst over te zetten.
 4. In de afspeellijst, zoek naar een optie genaamd ‘Delen’ of het delen – icoon, meestal voorgesteld door drie verbonden punten of een pijl die uit een doos wijst.
 5. Uit de lijst met deelopties, selecteer ‘Spotify’. Deze actie exporteert automatisch je geselecteerde Shazam-afspeellijst naar Spotify.
 6. Als alternatief kun je gebruikmaken van Soundiiz om playlists tussen verschillende muziekdiensten te verplaatsen, inclusief van Shazam naar Spotify. Ga hiervoor naar soundiiz.com en maak een account aan.
 7. Volg op Soundiiz de stappen om je Shazam- en Spotify-account te koppelen. Selecteer vervolgens ‘Platform to platform’-transfer.
 8. Kies als bron ‘Shazam’ en als bestemming ‘Spotify’.
 9. Selecteer welke afspeellijsten je wilt overzetten en start het transferproces.

Nu zijn jouw favoriete nummers uit “Mijn shazam-nummers” beschikbaar op Spotify, klaar om altijd en overal afgespeeld te worden!

Het gebruik van Spotify op verschillende apparaten en platforms

Spotify ondersteunt jouw muziekervaring op een brede reeks apparaten en platforms, waardoor je altijd en overal van je favoriete nummers kunt genieten.

Spotify op desktop en mobiele apparaten

Luisteren naar je favoriete muziek op Spotify is eenvoudig, zowel op desktopcomputers als mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Voor de beste ervaring download en installeer je gewoon de Spotify-app op je apparaat.

Met deze app krijg je toegang tot miljoenen liedjes, afspeellijsten en podcasts met slechts een paar klikken. Dit maakt het luisteren naar muziek onderweg of tijdens het werken op je computer heel gemakkelijk en plezierig.

Gebruik van Spotify Connect verhoogt je luisterplezier door je in staat te stellen draadloos verbinding te maken met speakers, DAB-radio’s of zelfs je tv, zolang ze maar verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.

Dit betekent dat je naadloos kunt schakelen tussen apparaten zonder je muziekervaring te onderbreken. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met luisteren op je telefoon en vervolgens overschakelen naar een krachtiger geluidssysteem thuis zonder een beat te missen.

Met de mogelijkheid om tegelijkertijd op meerdere speakers af te spelen, brengt Spotify Connect je favoriete tracks naar elk hoekje van je huis.

Spotify met Android Auto en Apple CarPlay

Spotify werkt perfect samen met Android Auto en Apple CarPlay, waardoor je je favoriete muziek gemakkelijk kunt streamen tijdens het rijden. Gebruikers koppelen hun mobiele apparaat via Bluetooth, AUX of een USB-kabel aan hun auto om toegang te krijgen tot hun Spotify-bibliotheek.

Dit maakt het mogelijk om veilig door afspeellijsten, albums en podcasts te bladeren zonder de aandacht van de weg te halen.

Met Apple CarPlay en Android Auto neemt Spotify de muziekervaring in de auto naar een hoger niveau. Je kunt spraakcommando’s gebruiken om nummers te zoeken, overslaan of pauzeren, wat zorgt voor een handige en veilige besturing.

Na deze naadloze integratie met je auto, is het tijd om Spotify te verbinden met smart home-apparaten zoals Google Home en Apple TV voor een allesomvattende muziekbeleving thuis.

Koppelen van Spotify aan smart home-apparaten zoals Google Home en Apple TV

Je kunt eenvoudig Spotify verbinden met Google Home via de Google Home-app. Open de app, zoek naar ‘Muziek’ in de instellingen en selecteer Spotify als je standaard muziekservice. Deze stap maakt het mogelijk om muziek af te spelen met eenvoudige spraakopdrachten, waardoor jouw thuiservaring nog aangenamer wordt.

Voor een nog rijkere geluidservaring kun je Spotify ook koppelen aan je Apple TV. Gebruik AirPlay vanuit de Spotify-app op je iOS-apparaat of Mac om muziek direct naar je Apple TV te streamen.

Dit zorgt ervoor dat je favoriete nummers en afspeellijsten deel uitmaken van al je entertainmentopties thuis, zonder dat je daarvoor meerdere apps of apparaten nodig hebt.

Extra functies van Spotify verkennen

Spotify gaat verder dan alleen muziek streamen. Ontdek de wereld van podcasts, persoonlijke ervaringen en sociale mogelijkheden die het platform biedt.

Spotify en podcasts

Spotify tilt podcasts naar een hoger niveau door unieke analysefuncties aan te bieden. Podcasters krijgen toegang tot het Spotify for Podcasters-dashboard, waar ze diepgaande inzichten kunnen vinden over hoe hun podcasts presteren.

Deze gepersonaliseerde gegevens omvatten luisterstatistieken, waardoor makers hun content beter kunnen afstemmen op de wensen van hun publiek. Het is belangrijk dat gebruikers zich houden aan de regels van Spotify for Podcasters; zo is het distribueren van muzieknummers via het platform niet toegestaan.

Door deze functies ontstaat er voor podcasters een krachtig platform om hun bereik en engagement te vergroten. Luisteraars profiteren ook, omdat ze gemakkelijk interessante nieuwe podcasts kunnen ontdekken die aansluiten bij hun voorkeuren.

Deze synergie tussen Spotify en podcasts verrijkt de luisterervaring, waardoor zowel contentmakers als consumenten optimaal gebruik kunnen maken van het uitgebreide aanbod op Spotify.

Ontdekken van nieuwe muziek met Spotify Radio en Blend

Met Spotify Radio en Blend komen luisteraars snel nieuwe muziek tegen die perfect bij hun smaak past. Spotify Radio creëert aangepaste stations op basis van je favoriete nummers, artiesten of genres, waardoor je onbekende nummers ontdekt die je waarschijnlijk leuk vindt.

Blend functie gaat nog een stap verder door unieke afspeellijsten te maken die de muziekvoorkeuren van jou en je vrienden combineren. Dit maakt het makkelijker om muziek te delen en nieuwe favorieten samen te ontdekken.

Deze functies bewijzen dat Spotify meer biedt dan alleen het streamen van muziek; het biedt een persoonlijke ervaring die zich aanpast aan jouw unieke smaak. Door te luisteren naar Spotify Radio en jouw Blend afspeellijsten, vergroot je niet alleen je muzikale horizon maar versterk je ook de band met vrienden door gedeelde muzikale interesses.

Nu we hebben gezien hoe Spotify helpt bij het vinden van nieuwe muziek, laten we kijken hoe het platform bijdraagt aan het creëren van persoonlijke ervaringen zoals Spotify Wrapped en Groepssessies.

De rol van Spotify in het creëren van persoonlijke ervaringen zoals Spotify Wrapped en Groepssessies

Spotify transformeert de manier waarop we muziek beleven door unieke, persoonlijke ervaringen aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is Spotify Wrapped, waarmee gebruikers kunnen terugkijken op hun luistergewoonten en favoriete nummers van het afgelopen jaar.

Dit creëert een diepe, persoonlijke connectie tussen de luisteraar en hun muzikale reis, aangezien het een spiegel voorhoudt van iemands emoties en ervaringen door middel van muziek.

Daarnaast maken groepssessies het mogelijk voor vrienden om samen te luisteren naar dezelfde afspeellijst, zelfs als ze niet op dezelfde locatie zijn. Dit brengt mensen dichter bij elkaar door middel van muziek, ongeacht de afstand.

Dankzij geavanceerde algoritmes en het gebruik van specifieke gegevens kan Spotify deze gepersonaliseerde ervaringen zoals Wrapped bieden, waardoor elke gebruiker iets unieks krijgt dat echt van hen is.

Conclusie

Het koppelen van Shazam aan je Spotify-account verrijkt je muziekervaring door moeiteloos nieuwe ontdekkingen toe te voegen. Dit proces, eenvoudig en efficiënt, stelt je in staat om je muziekbibliotheek constant te vernieuwen.

De integratie heeft een significante impact op hoe je muziek ontdekt en deelt. Verdere hulp vind je op forums en in handleidingen online, die extra inzichten bieden. Laat deze kans niet liggen om je muzikale horizon te verbreden.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe verbind ik Shazam met Spotify op mijn iOS 14-apparaat?

Om Shazam te koppelen aan Spotify op een iOS 14-apparaat, open je de Shazam-app, ga je naar instellingen en selecteer je ‘Verbinden met Spotify’. Volg daarna de instructies om de koppeling te voltooien.

2. Kan ik mijn Shazam-tracks automatisch toevoegen aan een Spotify-playlist?

Ja, nadat je Shazam en Spotify hebt gekoppeld, kun je instellen dat je Shazam-tracks automatisch worden toegevoegd aan de ‘My Shazam Tracks’-playlist in Spotify. Dit zorgt ervoor dat je geen enkele ontdekte track mist.

3. Werkt deze koppeling tussen Shazam en Spotify ook op macOS?

Zeker! De procedure om Shazam aan Spotify te koppelen op macOS is vergelijkbaar met die op iOS. Open de Shazam-app, ga naar de instellingen en selecteer ‘Verbinden met Spotify’, waarna je de stappen volgt om de koppeling te voltooien.

4. Moet ik betalen om mijn Shazam-tracks naar Spotify te exporteren?

Nee, het exporteren van je Shazam-tracks naar Spotify is gratis. Zorg er wel voor dat zowel je Shazam- als Spotify-accounts actief zijn en correct zijn gekoppeld volgens de gegeven instructies.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen