Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het kan voorkomen dat je je Spotify-abonnement niet meer nodig hebt of wilt besparen op maandelijkse kosten. Wist je dat het opzeggen van je Spotify Premium-abonnement je tot € 120,- per jaar kan besparen? Dit artikel leidt je door de eenvoudige stappen om dit snel en zonder gedoe te doen.

Ontdek hoe gemakkelijk het is.

Samenvatting

 • Je kunt je Spotify Premium – abonnement snel opzeggen door in te loggen op spotify.com/account en onder ‘Je abonnement’ de optie ‘ABONNEMENT WIJZIGEN’ te kiezen. Daarna klik je op ‘PREMIUM ANNULEREN’ om over te stappen naar een gratis account.
 • Het definitief verwijderen van je Spotify-account zorgt ervoor dat je al je opgeslagen muziek, afspeellijsten en persoonlijke voorkeuren permanent kwijtraakt. Volg de stappen op de Spotify-website om dit proces te voltooien.
 • Na het opzeggen van Spotify Premium kun je overwegen over te stappen naar andere muziekstreamingservices zoals Apple Music of YouTube Music, die beide unieke voordelen en exclusieve content bieden.
 • Opzeggen kan je tot € 120, – per jaar besparen. Voordat je jouw account verwijdert, kun je ook eerst overstappen op een gratis abonnement om niet meteen alles kwijt te zijn.
 • Overweeg zorgvuldig of het verwijderen van je account of overstappen naar een andere service het beste past bij jouw muziekbehoeften en luistergewoonten.

Het opzeggen van een Spotify Premium-abonnement

Een persoon geniet van het stadsleven terwijl hij zijn laptop of smartphone gebruikt.

Het opzeggen van je Spotify Premium-abonnement is gemakkelijker dan je denkt. Volg enkele eenvoudige stappen en geniet weer van een gratis account zonder verplichtingen.

Inloggen op spotify.com/account

Om je Spotify Premium abonnement op te zeggen, moet je eerst inloggen op spotify.com/account. Dit is een eenvoudige stap die toegang geeft tot je persoonlijke accountinstellingen waar je alle abonnementsdetails kunt vinden.

Zodra je bent ingelogd, navigeer je gemakkelijk naar de sectie ‘Je abonnement’ om wijzigingen aan te brengen.

Vervolgens zie je de optie ‘ABONNEMENT WIJZIGEN’ onder het kopje van je huidige abonnement. Door hierop te klikken, open je de weg naar verschillende abonnementsopties, waaronder de mogelijkheid om Premium op te zeggen.

Het selecteren van ‘PREMIUM ANNULEREN’ zal je door het proces leiden om je premium service om te zetten naar een gratis account. Deze stappen waarborgen dat de overgang soepel en zonder complicaties verloopt.

Klikken op ABONNEMENT WIJZIGEN onder Je abonnement

Eenmaal ingelogd op spotify.com/account vind je de optie ‘Abonnement wijzigen‘ onder het gedeelte ‘Je abonnement’. Dit is de eerste stap om je huidige Spotify Premium-abonnement te wijzigen.

Het biedt een directe route om aanpassingen aan je luisterervaring te maken, of je nu wilt overstappen naar een gratis account of je abonnementsvorm wilt veranderen.

Door deze optie te selecteren, krijg je toegang tot verschillende abonnementsopties die Spotify te bieden heeft. Je kunt hier kiezen voor ‘Spotify Free‘ door op ‘Premium opzeggen’ te klikken.

Deze actie laat zien dat het annuleren van een Premium-abonnement bij Spotify een eenvoudig en snel proces is, ongeacht of je na de proefperiode opzegt of tijdens een lopend abonnement.

Scrol naar Spotify annuleren en klik op PREMIUM ANNULEREN

Na het inloggen op je account via spotify.com/account, zie je de optie ‘ABONNEMENT WIJZIGEN‘ onder het gedeelte Je abonnement. Deze knop leidt je naar de pagina waar je verschillende abonnementsopties kunt bekijken.

Hier vind je de mogelijkheid om jouw Spotify Premium abonnement te annuleren. Zorg dat je naar beneden scrolt totdat je ‘Spotify annuleren‘ ziet staan en selecteer vervolgens ‘PREMIUM ANNULEREN‘.

Dit is een cruciale stap om terug te keren naar een gratis Spotify-account.

Volg na deze actie de instructies voor het bevestigen van de annulering. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat aangeeft dat je account wordt overgezet naar de gratis versie van Spotify.

Dit proces is rechttoe rechtaan en wijst zichzelf. Zodra de overzetting compleet is, kun je nog steeds genieten van muziek op Spotify, maar met de voordelen en beperkingen die bij een gratis account horen.

Dit houdt onder meer in dat je advertenties tussen nummers door zult horen en in shuffle-modus moet luisteren op mobiele apparaten.

Het verwijderen van je Spotify-account en gegevens

Een verlaten bureau met kapotte koptelefoon en smartphone, omgeven door verlaten Spotify-afspeellijsten en oude tijdschriften, met een gevoel van verwaarlozing en nostalgie.

Het definitief verwijderen van je Spotify-account is een grote stap. Hiermee verwijder je alle opgeslagen muziek, afspeellijsten en persoonlijke voorkeuren.

 1. Ga eerst naar de Spotify website en log in met je accountgegevens.
 2. Navigeer vervolgens naar de pagina ‘Accountoverzicht‘ door op je profielnaam te klikken.
 3. Scroll omlaag naar de optie ‘Je account sluiten‘ die je aan de onderkant van de pagina vindt.
 4. Spotify vraagt om bevestiging dat je echt wilt doorgaan met het verwijderen van je account.
 5. Bevestig deze keuze door op ‘Doorgaan’ te klikken.
 6. Je ontvangt dan een e-mail op het adres dat gekoppeld is aan je Spotify-account.
 7. Open deze e – mail en klik op de link om te bevestigen dat je jouw account permanent wilt verwijderen.
 8. Nadat je op de link hebt geklikt, krijg je een laatste bevestigingspagina waarop staat dat je account succesvol is verwijderd.

Onthoud dat dit proces onomkeerbaar is. Zodra je account is verwijderd, verlies je toegang tot al jouw afspeellijsten en volgers. Ook als abonnee van Spotify Family of een andere premium service wordt deze toegang ingetrokken. Voor wie twijfelt of volledige verwijdering wel nodig is, kan eerst overstappen naar een gratis abonnement overwegen om niet alles direct kwijt te zijn.

Alternatieven voor Spotify na opzegging

Na het opzeggen van je Spotify Premium-abonnement, zijn er tal van andere muziekstreamingdiensten om te overwegen. Apple Music biedt bijvoorbeeld een uitgebreide muziekbibliotheek met exclusieve content die je niet altijd op Spotify vindt.

Het heeft een maandelijkse abonnementsprijs vergelijkbaar met die van Spotify, maar je kunt vaak promoties vinden die je toegang geven tot gratis proefperiodes. Daarnaast is YouTube Music een sterke concurrent, met het unieke voordeel van toegang tot live optredens, covers en remixes die je elders niet kunt vinden.

Beide apps integreren naadloos met andere apparaten en diensten, zoals smartphones en smart speakers, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn in verschillende omgevingen. Bovendien stellen ze gebruikers in staat lijsten te maken en te delen via sociale media kanalen zoals Facebook, wat een sociale dimensie aan je muziekervaring toevoegt.

Je keuze zal afhangen van welk platform het beste aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en luistergewoonten. Nu je weet welke alternatieven er zijn, laten we eens kijken hoe je daadwerkelijk overstapt naar een nieuwe muziekstreamingservice.

Conclusie

Abonneren op Spotify is makkelijk, maar opzeggen kan net zo simpel zijn met onze snelle gids. Deze stappen besparen je mogelijk € 120,- per jaar en geven je de vrijheid terug. Wil je nog steeds afscheid nemen van je premium ervaring of overweeg je een alternatief? Onthoud dat de controle altijd bij jou ligt, met opties om te wijzigen of volledig te verwijderen.

Laat deze gids je inspireren om keuzes te maken die het beste passen bij jouw muzikale reis.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Spotify abonnement opzeggen?

Je kunt je Spotify abonnement gemakkelijk opzeggen door een e-mail te sturen naar breakup@spotify.com met het verzoek je abonnement te beëindigen.

2. Is er een specifieke tijd waarop ik mijn Spotify abonnement moet opzeggen?

Nee, je kunt op elk gewenst moment je abonnement opzeggen. Het is echter slim om dit te doen voor de start van de nieuwe factureringsperiode om ongewenste kosten te voorkomen.

3. Kan ik mijn Spotify abonnement opzeggen via de app?

Het direct opzeggen van je abonnement via de Spotify app is niet mogelijk. Je dient een e-mail te sturen naar breakup@spotify.com of de instructies op de Spotify-website te volgen.

4. Wat gebeurt er nadat ik mijn Spotify abonnement heb opgezegd?

Na het opzeggen van je abonnement behoud je toegang tot Spotify Premium tot het einde van je huidige factureringscyclus. Daarna wordt je account omgezet naar Spotify Free, waarmee je nog steeds muziek kunt luisteren met advertenties.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen