Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Veel Spotify-gebruikers willen graag meezingen met hun favoriete nummers, maar weten niet hoe ze de songteksten kunnen vinden. Sinds februari 2020 heeft Spotify een functie die real-time songteksten toont terwijl je luistert.

In dit artikel leer je hoe je deze songteksten gemakkelijk kunt aanzetten en weergeven op verschillende apparaten. Blijf lezen om erachter te komen hoe.

Samenvatting

 • Spotify werkt samen met Musixmatch om meer dan 8 miljoen nummers van songteksten te voorzien.
 • Je kunt songteksten aanzetten op mobiele apparaten, desktops en gamingconsoles door eenvoudigweg omhoog te vegen of op het microfoonicoon te klikken.
 • Als je de songteksten van een nummer wilt delen, tik je gewoon op een regel tekst voor deelopties.
 • Niet alle nummers hebben ondersteunde songteksten; dit hangt af van de beschikbaarheid en licenties per regio of nummer.
 • Voor het oplossen van problemen met het weergeven van songteksten, zorg ervoor dat je app en apparaat up-to-date zijn en herstart de app indien nodig.

Wat zijn Spotify songteksten?

Een smartphone toont muzieknoten en teksten omringd door muziekinstrumenten.

Nu we de wereld van Spotify hebben geïntroduceerd, duiken we dieper in de functie die het mogelijk maakt mee te zingen: Spotify songteksten. Deze songteksten worden mogelijk gemaakt door een samenwerking met Musixmatch, dat meer dan 8 miljoen nummers van teksten voorziet.

Zo kun je in realtime meelezen en meezingen terwijl je luistert. Voor artiesten biedt Spotify via Musixmatch de mogelijkheid om hun songteksten eenvoudig en kosteloos toe te voegen, waardoor fans een rijker en meer verbonden luisterervaring krijgen.

Deze functie is beschikbaar in de Spotify apps voor smartphones, desktops en zelfs op gamingconsoles, wat betekent dat je overal waar je bent kunt genieten van jouw favoriete nummers met de songteksten erbij.

Of je nu een geverifieerde artiest bent of gewoon graag jouw favoriete nummers meezingt, Spotify maakt het gemakkelijk om een diepere verbinding met de muziek te ervaren.

Hoe Spotify songteksten aan te zetten en weer te geven op verschillende apparaten

Persoon past Spotify-instellingen aan op laptop in gezellige woonkamer.

Om songteksten op Spotify te bekijken, kun je eenvoudig instellingen aanpassen op je toestel. Of je nu een smartphone, computer of gameconsole gebruikt, de stappen zijn rechttoe rechtaan en verbeteren je luisterervaring aanzienlijk.

Mobiel en tablet

Spotify maakt het gemakkelijk om songteksten op je mobiel en tablet te bekijken. Met realtime songteksten kun je nu overal meezingen, zelfs zonder verbinding met hetzelfde wifinetwerk.

 1. Open de Spotify-app op je iOS- of Android-apparaat.
 2. Zoek naar het nummer waarmee je wilt meezingen en begin met afspelen.
 3. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm terwijl een liedje speelt. Hierdoor verschijnen de songteksten die in realtime met de muziek meelopen.
 4. Als je de tekst wilt delen, tik dan op een regel tekst. Je krijgt dan de optie om deze via kanalen zoals WhatsApp, Facebook of direct in een bericht te versturen.
 5. Voor gebruikers die problemen ondervinden bij het zien van songteksten: controleer of jouw app up-to-date is. Soms is een simpele update nodig om toegang te krijgen tot nieuwe functies zoals live songteksten.
 6. Gebruik “behind the lyrics” als je niet alleen geïnteresseerd bent in meezingen, maar ook meer wilt weten over het verhaal achter het nummer.
 7. Indien beschikbaar, klik op ‘songtekst delen‘ voor opties om je favoriete stukjes tekst direct te delen met vrienden of op social media.

Door deze stappen te volgen kun je optimaal genieten van de muziek en tegelijkertijd betrokken raken bij elk woord dat wordt gezongen, dit alles binnen handbereik via jouw mobiele apparaat of tablet.

Desktop

De desktop app is een uitstekende keuze voor iedereen die songteksten wil toevoegen en synchroniseren met hun Spotify-nummers. Dit platform biedt handige tools voor zowel het bekijken als bewerken van songteksten, waardoor je ervaring nog persoonlijker wordt.

 1. Open de Spotify – app op je desktop. Zorg ervoor dat je de meest recente versie gebruikt om te genieten van alle beschikbare functies.
 2. Zoek het nummer waarvan je de songtekst wilt zien. Je kunt gebruik maken van de zoekbalk bovenaan of bladeren door jouw afspeellijsten en bibliotheken.
 3. Speel het nummer af dat je hebt gekozen. Onderaan naast de afspeelbalk zie je verschillende icoontjes.
 4. Klik op het microfoon – icoon dat verschijnt als het nummer songteksten ondersteunt. Niet alle nummers hebben deze optie, dus het zou kunnen dat dit icoon soms niet zichtbaar is.
 5. De songteksten worden nu weergegeven in real – time, synchroon met de muziek. Je kunt meelezen terwijl je luistert, wat ideaal is om de woorden juist mee te zingen of gewoon meer te leren over het nummer.
 6. Als je geïnteresseerd bent in songteksten bewerken of aanpassingen wilt maken, kun je dit doen indien beschikbaar binnen betaalde abonnementen en bij selecteerde nummers.

Het gebruik van de desktop app voor toegang tot Spotify-songteksten vereenvoudigt niet alleen het proces om real-time lyrics weer te geven maar moedigt ook interactie aan door middel van bewerkingsmogelijkheden voor gebruikers met betaalde abonnementen. Met deze stappen kun je gemakkelijk jouw muziekervaring verrijken door tegelijkertijd naar jouw favoriete tracks te luisteren en de woorden mee te lezen of aan te passen waar nodig.

Gamingconsoles

Spotify brengt muziek en podcasts naar gamingconsoles zoals Xbox Series X, S en Xbox One. Deze app maakt het niet alleen mogelijk om naar je favoriete tracks te luisteren, maar ook om songteksten te synchroniseren en weer te geven.

 1. Installeer de Spotify-app op je console: Ga naar de app-winkel van je gamingconsole en zoek naar Spotify. Volg de installatie-instructies om de app te downloaden.
 2. Log in op je Spotify-account: Start de Spotify-app en log in met je Spotify-gegevens of maak een nieuw account als je er nog geen hebt.
 3. Zoek naar muziek die je wilt afspelen: Gebruik de zoekfunctie om playlists, albums of individuele nummers te vinden die je wilt horen.
 4. Start het afspelen van een track: Kies een nummer dat je leuk vindt en start het afspelen. Zorg ervoor dat het nummer songteksten ondersteunt voor de volgende stap.
 5. Activeer songteksten: Er verschijnt een microfoonicoon (als dit beschikbaar is voor het geselecteerde nummer) op het scherm tijdens het afspelen van muziek. Selecteer dit icoon om de songteksten weer te geven.
 6. Geniet van gesynchroniseerde songteksten: De teksten zullen synchroon lopen met de muziek, zodat je gemakkelijk mee kunt zingen of gewoon kunt lezen wat er gezongen wordt.
 7. Pas indien nodig instellingen aan via in-app opties: Verken de instellingsopties binnen de Spotify TV-app voor eventuele aanpassingen zoals tekstgrootte of kleur, indien deze functies beschikbaar zijn.

Het gebruik van Spotify op gamingconsoles biedt een unieke manier om tijdens het gamen van muziek te genieten, compleet met live songteksten waardoor jouw spelervaring nog rijker wordt. Het proces is eenvoudig en naadloos dankzij een intuïtieve gebruikersinterface ontworpen voor consoles, waardoor jouw favoriete muziek altijd binnen handbereik is zonder dat dit ten koste gaat van jouw game-ervaring.

Hoe Spotify Songteksten Aanzetten

Het aanzetten van songteksten op Spotify verandert je luisterervaring volledig. Hiermee kun je niet alleen meezingen, maar ook de betekenis achter de liedjes dieper begrijpen. Volg deze stappen om songteksten te synchroniseren en weergeven op jouw apparaat:

 1. Open de Spotify – app op je mobiel, tablet, desktop of gamingconsole. Dit is de eerste stap om toegang te krijgen tot een wereld waar muziek en woorden samenkomen.
 2. Speel het nummer af waarvan je de songtekst wilt zien. De keuze van het liedje hangt helemaal van jouw persoonlijke voorkeur af.
 3. Tik op het ‘Nu aan het spelen’ scherm onderaan als je een mobiel apparaat gebruikt. Bij desktop – gebruikers verschijnt dit scherm in de rechtsonderhoek.
 4. Scroll naar beneden tot je de ‘Songtekst’ knop ziet staan tussen de beschikbare opties. Deze vind je meestal onderaan het menu bij mobiele apparaten of aan de rechterkant bij desktopversies.
 5. Klik op ‘Songtekst’ om ze te activeren voor het huidige nummer. Vanaf nu worden alle teksten gesynchroniseerd met wat er wordt afgespeeld.
 6. Als songteksten beschikbaar zijn, scrollen ze automatisch mee met het muzieknummer. Zo kun je in real-time meezingen of gewoon lezen wat wordt gezongen.

Met deze functie biedt Spotify een rijkere en meer interactieve luisterervaring door in-app integraties die binnen enkele seconden songteksten toevoegen aan jouw favoriete nummers. Het gebruikmaken van deze feature is een eenvoudige manier om niet alleen plezier te hebben tijdens het luisteren maar ook om jouw kennis over verschillende liedjes uit te breiden.

Let er wel op dat niet alle nummers ondersteunde songteksten hebben; dit hangt af van beschikbaarheid en licenties per regio of nummer. Mocht je problemen ondervinden met deze functie, controleer dan of cookies ingeschakeld zijn en check of er updates beschikbaar zijn voor jouw apparaat of Spotify-app zelf.

Door bovenstaande stappen te volgen, activeer je moeiteloos songteksten binnen jouw Spotify-ervaring, waardoor elke luistersessie net dat beetje extra krijgt

Problemen oplossen: Spotify songteksten werken niet

Het ervaren van problemen bij het weergeven van Spotify songteksten kan frustrerend zijn. Gelukkig kun je veel voorkomende problemen zelf oplossen met enkele eenvoudige stappen.

 1. Controleer eerst of de Spotify-app up-to-date is, want oudere versies ondersteunen mogelijk de songteksten niet.
 2. Zorg ervoor dat je apparaat verbonden is met het internet. Een slechte internetverbinding kan ervoor zorgen dat songteksten niet laden.
 3. Start de Spotify – app opnieuw op als songteksten niet worden weergegeven. Dit kan kleine haperingen oplossen.
 4. Log uit en weer in bij je Spotify – account om mogelijke synchronisatieproblemen met songteksten te verhelpen.
 5. Bekijk de instellingen van je apparaat; soms kunnen specifieke instellingen de weergave van songteksten beïnvloeden.
 6. Update het besturingssysteem van jouw apparaat als je merkt dat dit achterloopt, wat ook invloed kan hebben op het functioneren van de Spotify-app.
 7. Verwijder en installeer de Spotify – app opnieuw als andere stappen niet werken, om zo een verse start te maken.

Na deze stappen te hebben doorlopen, zou je in staat moeten zijn om te genieten van synchroniserende songteksten in app bij jouw favoriete nummers op Spotify.

Laten we nu kijken naar hoe we actief gebruik kunnen maken van deze functie buiten het troubleshooten om, zoals het toevoegen en bewerken van eigen songteksten aan nummers voor een gepersonaliseerde luisterervaring.

Conclusie

Het activeren en weergeven van Spotify songteksten is eenvoudig en verbetert jouw muziekervaring. Deze functie maakt het mogelijk om elk woord mee te zingen en geeft muziek een nieuwe dimensie.

Heb je ooit gedacht aan een karaoke-avond met vrienden, direct vanuit je woonkamer? Spotify songteksten brengen die mogelijkheid naar je toe. Neem de stap, zing mee met je favoriete nummers en deel de vreugde van muziek met anderen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent songteksten synchroniseren op Spotify?

Songteksten synchroniseren op Spotify houdt in dat de tekst van een liedje in real-time op het scherm verschijnt terwijl het nummer afspeelt. Dit maakt het makkelijk om mee te zingen of de woorden beter te begrijpen.

2. Hoe kan ik songteksten aanzetten op Spotify?

Om songteksten aan te zetten op Spotify, speel je een liedje af en swipe je omhoog op de afspeelscherm. Als het nummer songteksten ondersteunt, zie je deze automatisch verschijnen.

3. Zijn de songteksten beschikbaar voor alle nummers op Spotify?

Niet alle nummers op Spotify hebben gesynchroniseerde songteksten. Beschikbaarheid hangt af van de rechten die zijn verkregen voor elk specifiek nummer.

4. Kan ik songteksten delen met vrienden vanuit Spotify?

Ja, je kunt songteksten delen met vrienden. Terwijl een nummer speelt en de songteksten worden weergegeven, kun je een regel tekst selecteren en direct delen via sociale media of met vrienden.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen