Apple heeft een tweede groep namen genoemd van landen waarin de Apple Watch vanaf 26 juni verkrijgbaar is. Echter, in dat rijtje schittert de naam van ons land door zijn afwezigheid. Terwijl Nederland normaal gesproken wel tot de eerste of tweede groep landen behoort die nieuwe Apple-apparaten uit kunnen proberen.

Landen

De lucky landen zijn Italië, Spanje, Zwitserland, Mexico, Singapore, Zuid-Korea en Taiwan. Zij kunnen vanaf 26 juni bij de online Apple Store een Apple Watch bestellen of bij een select aantal verkooppunten terecht.

Geen Nederland dus. Maar wanneer krijgt de Apple Watch dan wél een Nederlandse release? Dat weet nog even niemand. Hoogstwaarschijnlijk staat Nederland wel in het derde rijtje landen te pronken.

De eerste groep bestond uit negen landen: de Verenigde Staten, Canada, Australië, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Zij kregen een release op 24 april, waarna de smartwatch snel was uitverkocht. Daardoor moesten kopers soms weken of maanden wachten op Apple’s nieuwe, gewilde gadget.

Belofte

Het bedrijf heeft beloofd om alle bestellingen van mei binnen twee weken te versturen. Overigens geldt die belofte weer niet voor de roestvrijstalen Apple Watch in de zwarte uitvoering met zwarte schakelarmband. Waarschijnlijk is die het meest populair.

Het feit dat de uitrol zo geleidelijk gaat, heeft vooral te maken met de beperkte productiecapaciteit. Geen zin meer om langer te wachten? Dan raden we je een tripje aan naar één van de eerste twee groepen landen die al wel een release krijgen voor de nieuwe smartwatch.

De Apple Watch kwam op 9 maart uit. Hoeveel Apple Watches er inmiddels zijn verkocht, heeft Apple nog niet bekendgemaakt. Lees hier alles over de Apple Watch.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *