Enkele dagen geleden heeft RIM een preview gegeven van de nieuwe BlackBerry OS 10. Te zien op een pre-productie model van een nieuwe BlackBerry is dat het kenmerkende toetsenbordje heeft plaatsgemaakt voor een groter scherm. Voor degenen die het toetsenbordje gaan missen heeft RIM iets bedacht: woordpredictie tussen de toetsen van het virtuele toetsenbordje door. Het OS probeert het volgende woord te raden dat je wil typen.

In de bovenstaande video is te zien hoe het nieuwe BlackBerry OS 10 eruit moet gaan zien. Mijn eerste indruk: afgekeken van de iPhone, en het lettertype lijkt op die van Palm's WebOS. Het leuke komt wanneer de vrouw in het filmpje gaat typen.

Woordpredictie is niet nieuw, en is ook op andere platformen te vinden. Is dat het OS niet de woorden voorspelt die je reeds aan het typen bent, maar de woorden die eventueel zouden kunnen volgen op het laatste woord die je in je zin aan het typen was. De voorspelde woorden zullen dan op strategische plaatsen getoond worden tussen de letters van het toetsenbordje.

Hieronder een minder gelikte livepresentatie van het typen:

Zeg het maar: handig, of gaat dit een flop worden?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *