Het Chinese Xiaomi werkt aan een nieuw toestel dat de onderkant van de markt moet veroveren voor een hele lage prijs. Tenminste, dat meldt het Chinese MyDrivers. Of deze naar Nederland komt, is niet bekend. Waarschijnlijk wordt het toestel alleen de Aziatische markt opgebracht.

xiaomiHet nieuwe toestel moet tussen de 75 en 90 euro gaan kosten en heeft  aardige specificaties met de vermeende prijs in het achterhoofd. een 4,7 inch scherm met een HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Dat komt uit op 312 pixels per inch. Onder de motorkap draait de 1,6 GHz LC1860-processor van Leadcore. Deze heeft vier Cortex A7-kernen. Dat wordt ondersteund door 1 gigabyte werkgeheugen.

Verder is er 8 gigabyte aan intern opslaggeheugen beschikbaar, waarschijnlijk uit te breiden met microSD. Op de achterkant zit een 8-megapixelcamera, de frontcamera telt 2 megapixels. De achterkant van het toestel is al op de kiek gezet, zo  zie je dat het toestel een LED-flitser heeft op de achterkant. Ook zit er een speakertje in. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en beschikt over 4G-ondersteuning.

Waarschijnlijk verschijnt het toestel alleen op de Aziatische markt. Het liefst ziet Xiaomi ‘m voor zestig euro verschijnen maar dat gaat niet lukken. Daarom wordt een prijs tussen de 75 en 90 euro geschat.De bron van al deze informatie zou een van Xiaomi’s directeuren zijn, wat het meteen betrouwbaarder maakt.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *