Ebookreaders met electronische inkt worden pas betaalbaar als ze rond de 100 euro kosten. Zover is het nog niet, maar het aanbod neemt wel steeds verder toe.

Vanuit Taiwan komen nu twee nieuwe e-bookreaders van Netronix, een bedrijf dat deels eigendom is van PVI. Netronix brengt een 6- en een 9,7-inch ebookreader uit. Het kleine model draait op Linux en is vergelijkbaar met de Cybook Gen3. Het grotere model draait op Windows CE, heeft een schermresolutie van 1200 x 825 pixels en een 170 dpi scherm. Ondersteunde formaten zijn onder andere TXT, PDF, RTF, HTML, muziek in MP3- en AAC-formaat en diverse afbeeldingsformaten (BMP, JPG, GIF, PNG) al zul je niet snel foto’s gaan kijken op het monochrome scherm. De EB-300 (het grote model) ondersteunt ook True Type. De EB-300 meet 255 x 195 x 14 mm en heeft 4 GB geheugen, dat je kunt uitbreiden met SD-kaartjes. Voor draadloze verbindingen is Bluetooth en 802.11g Wi-Fi aan boord.

De details over het 6-inch model zijn minder makkelijk te vinden. De website van de fabrikant vertelt wel, dat je met éénmaal opladen 8.000 pagina’s zou kunne lezen en dat het ding dun en licht is.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *