1323103017_xboxcompanion.pngDoor de steeds verder gaande integratie van de producten van Microsoft met elkaar zul je op het Pocketinfo blog langzaam maar zeker ook andere producten tegenkomen die je nog niet van ons gewend was. De Xbox 360 die vandaag behandeld wordt is hier een voorbeeld van. 

Mijn Xbox 360 kreeg afgelopen week een nieuwe interface die de Windows Phone gebruiker toch wel bekend zal voorkomen (-; Het is de zeer succesvolle Metro UI die van Windows Phone 7 zo'n onderscheidend en gebruiksvriendelijk product maakt. Het succes van deze User Interface is bij Microsoft niet onopgemerkt gebleven want ook Windows 8 dat volgend jaar uitkomt voor laptops, desktop en tablet computers zal deze zelfde interface gaan krijgen. 

Tezamen met de nieuwe Xbox Dashboard kwam de Windows Phone 7 applicatie Xbox Companion in de Marketplace beschikbaar. Hiermee is het mogelijk je Xbox te bedienen via je telefoon en extra informatie van de content die je via je Xbox bekijkt in te zien. 

IMG_1826.JPGIMG_1834.JPG
IMG_1833.JPGIMG_1832.JPG
IMG_1831.JPG

 Even een korte rondleiding door het vernieuwde Xbox 360 menu wat net als Windows Phone gebaseerd is op enkele Hubs.
   
IMG_1845.JPG
Het Home Screen geeft Microsoft de mogelijkheid hetgeen wat zij belangrijk (feautured) vinden aan jou te tonen. Natuurlijk zijn er ook vast onderdelen te vinden zoals het starten van de game die in je DVD lade ligt of de QUickplay functie om games van de harde schijf snel op te starten. Bovenop m'n TV zie je de Kinect camera staan die het mogelijk maakt bewegingen die ikzelf maak te registreren en om te zetten in commando's die de Xbox bergijpt. Het gehele menu van de Xbox 360 is op deze manier te gebruiken zonder een controller aan te raken. Een handgebaar naar is voldoende om door menu;s heen te bladeren en vanuit deze menu's muziek, video's of games op te starten.

IMG_1859.JPG

Gelukkig is de Xbox 360 ook zeer sociaal (-; Zodra je een Xbox Live Gold membership hebt ( vanaf zo'n €40,- per jaar) kun je online gamen, twitterer, facebooken, videobellen en nog veel meer. Vrienden zijn tijdens het spelen van video games snel gemaakt en vice versa natuurlijk ook snel toegevoegd aan je "Friend" list van je XBox. Eén van de leuke eigenschappen bij de Xbox 360 is dat je een Avatar aan kan maken die veel op je lijkt en die in diverse games dan ook een hoofdrol kan vervullen.

IMG_1858.JPG

Microsoft probeert via de Xbox ook TV aan te bieden, helaas heb je een Sky abonnement nodig om van deze functie gebruik te kunnen maken maar kan me voorstellen dat binnen afzienbare tijd hier meerdere functionaliteiten aan toegevoegd zullen worden.

IMG_1857.JPG

Vanuit de Video Hub is het mogelijk films te huren of te kopen via de Zune Video Marketplace, tevens zal het binnenkort mogelijk zijn YouTube films te bekijken vanaf hier. Verder zit er nog altijd Windows Media Center in de Xbox 360 gebouwd. Vanuit Windows Media Center is het mogelijk video's, afbeeldingen en muziek vanaf je Windows Media Center PC op je TV af te spelen en te laten zien. Helaas laat de WP7 Companion app je niet je Windows Media Center bedienen……

IMG_1856.JPG

En waar het natuurlijk allemaal eigenlijk mee begonnen is maar allang niet meer alleen omgaat is de Game hub. Vanuit hier kun je de nieuwste demo's downloaden en spelen en extra content voor je games downloaden. Tevens is het mogelijk games te kopen vanuit de Marketplace, zorg er echter wel voor dat als je deze functie wil gebruiken je harde schijf een behoorlijk aantal GB's moet hebben en dat de 4GB versie van de Xbox 360 dan al snel te klein zal zijn.

IMG_1855.JPG

Een reeds al veel gebruikte functie van de Xbox bij mij thuis is de Zune Music applicatie. Via de door mij afgenomen Zune Pass is het mogelijk miljoenen nummers streaming af te luisteren. Het mooie is dat de Xbox Companion app het ook mogelijk maakt de Zune muziekspeler te bedienen via je telefoon. En overzichten geeft van de artiest en het album wat je aan het afspelen bent. Hieronder enkele screenshots:

IMG_1839.JPGIMG_1835.JPG
IMG_1838.JPGIMG_1836.JPG

Zoals je ziet kun je extra informatie betreffende het album wat afgespeeld wordt terugvinden op je telefoon en de muziek Forwarden, Rewinden, Pauzeren en Afspelen.
IMG_1841.JPG

Ondertussen is je TV een swingende bedoening geworden op de beat van de muziek waar de titel en artiesten naam tezamen met foto's en albumart van de artiest over je scherm heen beweegt in diverse kleuren.

 IMG_1854.JPG

Ook de Xbox beschikt over een App Marketplace. Momenteel nogal een kale bedoeling maar zoals je hieronder ziet komen er snel nieuwe Apps beschikbaar.

 IMG_1865.JPG

Zoals je ziet komt er binnenkort al een YouTube app aan en komen nog meer On Demand en Streaming video apps beschikbaar deze winter.

IMG_1853.JPG

Het instellingen menu heeft tegenwoordig ook een Metro-Style gekregen.

IMG_1862.JPG

En ook Bing mag natuurlijk niet meer ontbreken in één van Microsoft zijn meest succesvolle consumentenproducten. De Xbox is afgelopen november in Amerika nog 1,7 miljoen keer over de toonbank gegaan namelijk.

Het enige wat ik nog steeds niet begrijp is het gebrek aan een SkyDrive applicatie voor de Xbox zodat deze steeds populairder worden cloud dienst ook via je TV te bereiken zou zijn.

 

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *