Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Er zijn gigantisch veel apps die jouw leven een stuk aangenamer kunnen maken, of niet. Je kunt soms door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben enkele slimme iOS apps op een rij gezet die echt de moeite waard zijn om eens te downloaden. Van super handige offline navigatie apps tot artistieke foto bewerkingsapp.

iPhone iOS PrismaPrisma: ontdek de kunstenaar in je

Er zijn een gigantisch aantal apps die je foto’s omzetten in kunst. Een van de beste foto edit apps is Prisma. Deze app is ongelofelijk eenvoudig te bedienen. Je schiet een foto of kiest een oude uit. Vervolgens snij je de afbeelding bij, kiest een kunststijl en klaar! Van Halloween, Tears tot Roy Lichtenstein art. Binnen enkele seconden creëert de app een Lichtenstein van jouw foto.

Probeer Prisma en je zult verstelt staan van de originele en slimme beelden die je krijgt. Zelfs de meest saaie foto van een vaas transformeer je tot een waar kunstwerk. Is het effect te zwaar volgens jou? Dan zet je het filter eenvoudig lichter of zelfs zwaarder of je kiest natuurlijk een andere. Een geweldig leuke app die zowel voor iOS als Android beschikbaar is.

iTunes Movie Trailers: weet wat er draait

Ga je geregeld naar de bios? Of wil je gewoon bijblijven voor tijdens de koffie pauze met wat er te zien is? Dan is iTunes Movie Trailers voor jou een must. Selecteer je een film, dan start de trailer niet direct op. Je ziet een enkele foto’s van de film en krijgt een beknopte samenvatting. Daarnaast biedt de app je een lijst van trailers die je kunt afspelen.

Een geweldige app voor de film-fan want de app is niet alleen goed vormgegeven, je krijgt ook tijdelijk exclusieve trailers voor Apple. De app was tot dit jaar niet beschikbaar in Nederland.

Timeglass: hulp in keuken en workout

Timeglass is een app die je helpt tijdens je workout en voorkomt dat je eten aanbrand. De kookwekker slash workout timers houdt kundig de tijd bij. Er zijn verschillende timers die naast elkaar kunnen lopen. Ideaal voor die kracht workout net voor het eten.

De is zeer gebruiksvriendelijk en je hebt verschillende timers: side by side, Multi-stapte timers en zelfs gesproken timers. Je hebt keuze uit veertig timers voor fitness, productiviteit, koken en ontspanning.

Onefootball: mis geen enkele Goals

Onefootball is slimme app voor de voetbalfan en een van de beste voetbal apps. De app houdt je op de hoogte van Eredivisie maar ook van de Champions League en andere voetbal competities die jij wilt volgen. Je vindt het laatste nieuws in de app, wedstrijd-informatie en op wedstrijd dagen krijg je een melding van alle goals. Het is een behoorlijk werk om de app in te stellen, maar daarna heb je ook wel wat. Je bent straks altijd bij en tijdens de koffie kun je iedereen weer bijpraten.

iOS Animatic onefootball

Animatic: ideale anti-verveling app

Zat je vroeger op school tijdens de les al je schriften om te toveren in meesterwerken? Was de hoek van je bureau niet veilig? Dan is deze app echt iets voor jou. Met eenvoudige hulpmiddelen teken je beeld voor beeld de mooiste animaties op je smartphone.

Je zal niet de volgende Disney of Pixar film maken, maar Animatic een geweldige leuke manier om animaties te maken.

Buienalarm: wees je eigen weerman

Nooit meer op het verkeerde moment naar buiten en volledig doorregent op je bestemming komen. Buienalarm weet wanneer het regent en waarschuwt je voor buien. De app heeft een nauwkeurige neerslaggrafiek en een interactieve weerkaart. Je gaat nooit meer onvoorbereid op pad. Buienalarm ontving in 2015 zelfs de 1e prijs in de iCulture Awards 2015.

wowedwowed: mooiste woordwolken

Met wowed maak je de mooiste woord wolken op je iPhone via Twitter, Facebook, webpagina’s en veel meer. Je hebt de keuze uit een breed scala aan verschillende lettertypes, kleuren en lay-outs van jouw woordwolken. Download de app gratis en verwonder je over de woordwolken. Wil je meer met de app doen? Met de betaalde versie kun je kleurenthema’s wijzingen en pdfjes downloaden.

Maps me: nooit meer verdwalen in het buitenland

Je rijdt vrolijk door Oostenrijk en net over de grens houdt je Tomtom er mee op. Je wil je route plannen via Google Maps terwijl je in het buitenland bent, maar je hebt geen verbinding. Maps Me lost al je wegenvraagstukken eenvoudig op. Download de app en download vervolgens jouw landkaarten en je plant nu zonder internet al je routes. Het kost wat MB’s, maar vervolgens verdwaal je nooit meer en kun je voor elke reis de benodigde landkaarten gratis downloaden.

Wikiwand: wees de slimste

Wikiwand is Wikipedia voor op je iPhone. Je doorzoekt de app razendsnel en informatie krijg je met kleine slimme afbeeldingen. Zo kun je snel de juiste selectie maken. Per onderwerp beschikt de app over grote afbeeldingen en je kunt eenvoudig verder navigeren dankzij de toegankelijke sidebar. Tijdens het zoeken kun je snel een overzicht krijgen van de artikels van de zoekterm.

Brain it on: train je hersenen

Een geweldig simpel spel dat moeilijk is dan je denkt. Los puzzels op door figuurtjes te tekenen. Je krijgt een aantal secondes om figuren te tekenen waarmee je puzzels op lost. Hoewel de problemen er zeer simpel uit zien, zijn ze niet altijd even simpel op te lossen. Hersenkrakers van puzzels, die je op meerdere manieren kunt oplossen. Het spel is helemaal gratis maar je moet wel de nodige reclame weg klikken.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen