René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Na de afgelopen Apple Keynote hebben wij de nieuwe manier van opladen gezien voor de MacBook en de Apple watch. Deze nieuwe manier van laden kan waarschijnlijk ook worden toegepast in de toekomstige iPhone 7. Er zijn namelijk veel geruchten dat de iPhone 7 niet meer via een lightning kabel opgeladen wordt. De iPhone 6S wordt hoogst waarschijnlijk nog wel voorzien van een lightning poort met de standaard iPhone USB kabel. Apple voert meestal de grotere veranderingen pas door in een geheel nieuw model. Opties voor de nieuw manier van opladen met de iPhone 7 zullen op de volgende toepassingen lijken: USB-C, opladen door middel van een magneet of zelfs draadloos opladen. Apple moet sowieso voor 2017 een nieuwe poort gaan bedenken omdat er een Europees wetsvoorstel ligt dat er voor zorgt dat ieder toestel een universele aansluiting heeft. Apple kennende wordt hier uiteraard niet naar geluisterd. Zij zullen waarschijnlijk iets anders verzinnen wat net binnen de lijntjes van de wet valt.

  1. Opladen via USB-C:

Het opladen via USB-C zou een goede optie zijn voor de Apple iPhone 7 omdat deze nieuwe USB poort al geïntegreerd is in de nieuwe MacBook. Via deze poort kun je de MacBook niet alleen opladen maar kun je via een adapter verschillende toepassingen doen. Zo kun je dezelfde USB-C poort ook direct gebruiken voor een extern scherm, HDMI of VGA toepassing. Op deze manier wordt de iPhone 7 een stuk interessanter en eenvoudiger om snel meerdere mogelijkheden toe te passen.

iphone-7-opladen

  1. Via een magneetfunctie opladen.

De magneetfunctie is al te zien bij de Apple watch, de Apple watch is voorzien van een ronde oplader die via een magneet aan de achterzijde wordt vastgeklikt. Deze manier van opladen zou ideaal zijn voor de iPhone 7 omdat er dan geen oplaadpoort meer van toepassing is en deze ruimte gebruikt zou kunnen worden voor een grotere batterij of een extra speaker.

magnetisch-iphone-7-opladen

  1. Draadloos opladen

Geheel draadloos opladen is nog een twijfelgeval of dit al zal worden toegepast in de nieuwe iPhone 7. De iPhone geheel draadloos opladen is een nieuwe stap en zal alleen worden toegepast wanneer deze feilloos werkt met het toestel. Ook moeten de kosten van de toepassing uiteraard gelijk staan aan de huidige manier van opladen omdat anders de prijzen van de toestellen enorm omhoog zullen schieten.

iphone-7

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen