René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Heb jij er ook altijd zo’n vreselijke hekel aan dat de accu van je iPhone zo kort mee gaat? De korte accuduur is op dit moment ergernis nummer 1 onder alle eigenaren van een mobiele telefoon. Helaas is er aan de accu zelf weinig te veranderen. Doordat we tegenwoordig zoveel kunnen doen met onze telefoon, vraagt dit ook erg veel van de batterij. Daardoor gaan telefoons minder lang mee dan in de tijd dat je slechts kon bellen en sms-en. Om het moeten laden zo lang mogelijk uit te stellen hebben wij vijf tips bedacht die je hiermee kunnen helpen:

Een langere accuduur voor je iPhone

  1. Maak je geen gebruik van Bluetooth? Schakel deze dan direct uit. Bluetooth is een behoorlijke stroomvreter. Dit doe je door naar “Instellingen” te gaan en daarna op “Bluetooth” te klikken.
  2. Pushberichten en Pushmail. Je kent ze wel: je krijgt een nieuwe mail binnen en ontvangt daarvan direct een notificatie.. Of je ontvangt een nieuwsbericht van Nu.nl. Tegenwoordig vraagt iedere App wel om push notificaties maar dat vreet enorm veel batterij. Maak je hier geen gebruik van? Zet ze dan uit.
  3. Pas de helderheid van je scherm aan: een helder scherm is natuurlijk hartstikke mooi, maar vreet meer energie. Pas de helderheid van je scherm aan en je zult zien dat de accu een stuk langer mee gaat.
  4. Niet storen profiel: als je ergens bent waar je geen tijd hebt om de telefoon op te nemen (bijv. op je werk of tijdens het sporten) kan je het beste je telefoon op “Niet storen” zetten. Je ontvangt dan geen notificaties en je telefoon verbruikt minder energie.
  5. Automatisch apps downloaden en updaten: Installeren van apps kost energie. Sinds iOS 7 kan je je telefoon zo instellen dat hij automatisch (via Wifi) apps gaat updaten zodra er een nieuwe versie van is uitgebracht. Dit kost echter vrij veel energie.

Met bovenstaande tips gaat je accu een stuk langer mee. Heb je zelf nog interessante tips die zouden kunnen helpen? Mail ze dan naar onze redactie.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen