Geheel in lijn met voorgaande versies krijgt het nieuwste Android-besturingssysteem een zoete bijnaam. De uiteindelijke versie komt in zicht en daarom heeft Google afgelopen maandag alvast de naam bekend gemaakt: Android 6.0 Marshmallow. Tegelijkertijd met deze bekendmaking is ook de laatste testversie van het nieuwe mobiele besturingssysteem uitgebracht.

android 6.0 lollipopEn met het uitbrengen van een laatste testversie komt de uiteindelijke officiële consumentenversie dan toch echt in zicht. Ook hebben applicatieontwikkelaars nu meer mogelijkheden: zij kunnen alvast apps updaten/ontwikkelen die geschikt zijn voor Android 6.0.

What’s new?

De update biedt meer ondersteuning voor vingerafdrukscanners, een verbeterde accuduur, het toestaan van bepaalde permissies van een app en volledige back-ups van je instellingen en apps en ‘Dark theme’: een nachtmodus in donkere kleuren.

Ook is de lay-out van de lijst met weergegeven apps iets veranderd. Zo staan veelgebruikte apps bovenaan vermeld en is er een zoekfunctie toegevoegd.

Bekendmaking

Eerder werd Android 6.0 al aangeduid als Android M, waardoor het dan ook te verwachten viel dat de bijnaam zou beginnen met een M. Naast ‘Marshmallow’ werd ook ‘Macadamia Nut Cookie’ geopperd.

De onthulling van de naam gebeurde op ludieke wijze. Gezien Google alle voorgaande snoepjes in een heuse beeldentuin geplaatst heeft, is nu ook de marshmallow toegevoegd. Onderstaande foto is geplaatst door Dave Burke, hoofd van het ontwikkelingsteam van Android.

Wellicht heb je weleens het spel Chubby Bunny gespeeld, waarbij je zoveel mogelijk marshallows in je mond propt en Chubby Bunny uitspreekt. Ter ere van Android 6.0 Marshmallow hebben een aantal Google-medewerkers dit spel gespeeld (klik).

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!