Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Al eerder schreven wij over de mogelijkheid om de laatste films en series te bekijken via de tablet of PC. Onder de naam Popcorn Time kun je moeiteloos genieten van alle nieuwste films en series. Toch is deze applicatie zeker niet de eerste applicatie die hier mee werkt en er zijn zelfs complete mediaspelers op de markt die het gemak een heel stuk vergroten! Deze mediaspelers, of tv boxen, werken allemaal op Android en standaard worden de livestreams ook mee geïnstalleerd. Inmiddels zijn er talloze modellen op de markt en elk heeft zijn eigen voordeel. Wij nemen jullie graag even mee in deze misschien nog wat onbekende wereld.

Het eerste gebruik

De Android TV box moet direct aangesloten worden op de televisie. Hier hebben wij dan misschien ook het eerste voordeel, want je kunt dus jouw favoriete film of serie direct op de televisie bekijken. Wanneer alles is aangesloten en je de mediaspeler voor het eerst opstart herken je direct het Android menu zoals je dit ook op de telefoon of tablet gewend bent. Niets nieuws onder de horizon dus. Je kunt, naast het bekijken van films en dergelijke, ook andere applicaties installeren zoals je dit gewend bent op de smartphone. Applicaties zoals Facebook en Twitter zullen dan ook moeiteloos werken en kunnen ook gewoon via de Google Play Store gedownload worden. Deze mediaspeler is dus niet enkel en alleen bedoeld voor films, maar je kunt ook heel makkelijk Youtube kijken op de televisie of andere applicaties openen die je normaal enkel op de smartphone of tablet gebruikt. De standaard meegeleverde afstandsbediening raden wij af in het gebruiken en wij adviseren dan ook de Airmouse wanneer je echt wilt surfen zoals je dit normaal gewend bent. Dit werkt vele malen prettiger.

Onderling verschillen

Het aanbod van Android TV boxen is de laatste jaren explosief gegroeid. In Nederland is de markt inmiddels ook ontdekt en steeds meer aanbieders zullen zich aanmelden op deze markt. Een belangrijk punt is de capaciteit van deze tv box wanneer je graag films of series wenst te kijken. Qua aansluitingen zit het vaak wel goed en ondersteunt vrijwel elke Android tv box zaken zoals WiFi, USB en HDMI. Vooral de kracht en opslag is een belangrijk punt om zorgeloos te kunnen kijken. Zo moet je rekening houden dan een stream ook over de nodige opslag moet kunnen beschikken om de film tijdelijk weg te kunnen schrijven. Een opslag van 8 GB is dus goed, maar 16 GB of zelfs meer is beter. Ook het geheugen speelt een belangrijke rol, maar doorgaans is 2 GB al meer dan voldoende om alles snel en soepel te laden. Houdt hier dus rekening mee wanneer je je aan het oriënteren bent op een dergelijke Android mediaspeler.

Adviezen

Er zijn momenteel verschillende merken op de markt, maar het merk MiniX is toch wel een van de betere. Hiervoor zijn ook talloze accessoires leverbaar om zo het gebruik te vereenvoudigen. Binnen dit merk zijn er momenteel twee enorme hardlopers, namelijk de M8S en de X8-H Plus. Beide zijn het verschillende apparaten met verschillende specificaties en dus ook compleet verschillende prijzen. Afhankelijk van jouw portomonnee is een keuze tussen deze twee modellen op dat moment nog maar een peulenschil. Ook wordt het gebruik van PopCorn Time op deze apparaten ten zeerste afgeraden, net als Netflix. Dit kan bestaande streams, die vooraf worden geinstalleerd, ernstig beschadigen en hierdoor zal de mediaspeler op een gegeven moment niet meer goed werken. Alles bij elkaar opgeteld is deze kleine investering zeker de moeite waard en kun jij moeiteloos jouw favoriete films of series eindelijk op de televisie bekijken wanneer jij hier zin in hebt! Het gebruik van Android als besturingssysteem en de mogelijkheid tot het installeren van applicaties die je al gewend bent maakt van jouw televisie een complete Smart TV. Ook televisies die deze functie missen zijn plotseling omgetoverd in een Smart TV.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen