Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het is ondertussen een traditie geworden aan het begin van september, het Apple september evenement. De Amerikaanse Techreus lanceert nieuwe producten zoals de iWatch en de iPhones. Gisteravond was het zover. Gemist? Hier volgt het verslag.

Voor wie het gisteravond miste volgen hier de hoogtepunten in het kort. Alhoewel, niet zo kort als de razendsnelle overzichtsfilm van Apple zelf, ‘Don’t Blink’.

https://youtu.be/GeoUELDgyM4

Carpool karaoke

Niet Tim Cook maar James Corden trapte het evenement af in zijn Landrover. Tim Cook stapte in op weg naar het Apple event. Nadat ook Pharrell instapte was het feest compleet.

Niet alleen een wervelend begin van de show, maar ook een slimme link naar de Apple Music. Waar binnen kort enkele speciale Carpool karaoke afleveringen verschijnen. Het is ook het platform waar verschillende artiesten hun album lanceren. Apple Music heeft op dit moment 17 miljoen betaalde gebruikers en meer dan 30 miljoen tracks.

18 tot en met 30 september vindt in London het Apple Music Festival plaats. Het festival is gratis en er treden indrukwekkende artiesten op. Je volgt het festival live via Apple Music.

apple-music-london

App Store feiten en nieuws

  • 140 miljard downloads;
  • Groei dit jaar 106%, jaar op jaar;
  • Apps genereren twee keer meer omzet dan de naaste concurrenten;
  • Zeer aantrekkelijk voor developers;
  • 500.000 games te vinden in de App Store.

Super Mario Run

Mario, het wereld beroemde mannetje, komt naar Apple! Het wereld beroemde Nintendo spel is dit jaar nog te downloaden in de App Store. Mario rent naar rechts en met tikken op het scherm springt hij. Je kunt online tegen vrienden spelen en het spel is uitermate geschikt om met één hand te spelen.

Super Mario

Onderwijs

Apple stelt 4.500 iMacs ter beschikking van leraren en 50.000 iPads ter beschikking van leerlingen. Hiermee wil het bedrijf onderwijs naar een nieuw niveau brengen.

iWork

Niet alleen ideaal binnen het onderwijs maar ook super handig voor op kantoor. De vernieuwde iWork laat je toe om samen in bestanden te werken. Zo kun je met elkaar op verschillende locaties een presentatie maken. Het systeem geeft aan wie waaraan werkt en iedereen ziet de veranderingen live, Real-time collaboration.

Apple iWatch series 2

Nadat de iWatch was gelanceerd in 2015 bereikte de horloge in het zelfde jaar nog de nummer twee positie in horloge verkopen wereldwijd. Apple is de nummer één smartphone leverancier en het succes heeft nogal wat navolging veroorzaakt.

De nieuwe iWatch is nog beter dan de oude. Het horloge heeft een ingebouwde GPS waardoor je jouw iPhone thuis kunt laten. Er is een hartslagmeer en een variant die tot 50 meter waterdicht is. Hij is gemaakt van aluminium of roestvrij staal en er is een versie uit Keramiek, die is wel iets duurder (va 1469,- euro).

iWatch waterproof

Een samenwerking met Nike heeft vier unieke iWatches opgeleverd.

Nike iWatch

watchOS3

Het nieuwe besturingssysteem, watchOS3, is volledig aangepast. Je kunt nu eenvoudige van rand tot rand swipen, dubbel klikken om een bericht te versturen en bij het beantwoorden schrijf je de letters op het scherm.

Pokemon GoPokémon Go

Mis geen Pokémon stop meer tijdens je wandeling! Het mega succesvolle spel is nu ook beschikbaar op de iWatch. Je combineert je training met het broeden van eieren en jagen.

iOS 10

Het nieuwe besturingssysteem van Apple zit ook dit keer weer helemaal vol met nieuwe features. Vanaf 10 til je je smartphone alleen nog maar op, om hem te ontgrendelen. Je managed nu allerlei zaken vanuit je home knop. Misschien wel de meeste toekomstgerichte feature is de nieuwe Smarte Home app. Je kunt je volledige huis straks vanuit je iPhone of iPad beheren. Apple is klaar voor Domotica.

iPhone 7

Zoals het hoort verschijnt er een nieuwe lijn aan iPhones in september. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn gemaakt van aluminium en hebben speciale coating gekregen waardoor de behuizing naadloos in het vernieuwde scherm overgaat. Beide toestellen lijken op hun voorgangers maar zijn een grote verbetering.

iPhone 7 Plus black

Op een groot aantal punten is de iPhone 7 beter. De A10 processor is 40% sneller dan zijn voorganger en grafisch zelfs 50%. Het toestel is onwijs snel en daardoor kun je er uitgebreide spellen op spelen en zelfs foto’s bewerken. Foto’s die je schiet met de ultra geavanceerde 12-megapixel camera van de iPhone 7. De 7 Plus doet daar nog een stapje bovenop en geeft je twee 12-megapixel camera’s. Apple weet beide camera’s te combineren zodat je tot wel 10 digitale zoom krijgt en een waanzinnig effect voor portretfoto’s genaamd ‘depth of field’. Je leest hier alles over de nieuwe iPhone 7.

iphone-7-six-element

Nieuw geluid

De iPhone 7 heeft stereo speakers en je luistert vanaf nu naar muziek via de lightning poort. Vernieuwingen die de geluidsbelevenis zullen vergroten. Daar houdt het niet bij op, want Apple introduceert ook nog zijn draadloze AirPods. De AirPods communiceren vanuit hun opbergdoos met je iPhone of iWatch. Ze geven niet alleen prachtig geluid, je kunt met de Pods ook kletsen met Siri of je moeder. Geluid wordt alleen afgespeeld wanneer ze in je oor zitten en schakelen automatisch over wanneer je praat of luistert.

airpod
airpod
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen