Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

We hoeven ons niet meer te laten leiden door geruchten: Samsung heeft de nieuwe Samsung Galaxy S6 getoond aan het grote publiek. Dat gebeurde aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona.

galaxy s6 achterkantgalaxy s6 voorkant

Het toestel heeft een behuizing van metaal en glas, maakt foto’s met een 16-megapixelcamera draait op de eigen Exynos 7-processor.

Specificaties

De Galaxy S6 ziet er van de binnenkant net zo geweldig uit als de buitenkant. Onder de motorkap vind je een Exynos 7 Octa-core processor. Over de processor is lang gespeculeerd, aangezien de Europese variant eerst een Snapdragon 810-processor zou krijgen. Door oververhittingsproblemen werd deze uiteindelijk van de baan geschoven.

De Exynos-processor is van Samsung’s eigen makelij en wordt ondersteund door 3 gigabyte aan werkgeheugen. Daarnaast is 32 gigabyte aan intern opslaggeheugen beschikbaar. De grootte van het werk- en intern geheugen is verbeterd ten opzichte zijn voorganger, de Galaxy S5. Dat geldt niet voor de batterijcapaciteit: deze is verlaagd van 2800 naar 2550 mAh.

De camera op de achterkant van het toestel heeft 16 megapixels is een kleine uitstulping. Deze beschikt over optische beeldstabilisatie. De frontcamera telt 5 megapixels. Door de aanwezigheid van HDR in beide camera’s kunnen deze betere foto’s schieten in situaties met te weinig of juist teveel licht.

De buitenkant

Voor het nieuwe vlaggenschip heeft Samsung geluisterd naar de critici: geen plastic meer gebruiken. Het voelt zo goedkoop. De Galaxy S6 beschikt over een behuizing van glas en metaal.

Samsung’s nieuwe paradepaardje heeft een lekker groot 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat komt neer op 577 pixels per inch. In totaal weegt de Galaxy S6 138 gram. Deze is 6,8 millimeter dun. De kleur verschilt, zo is het toestel beschikbaar in zwart, wit, blauw en goud.

De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop, het nieuwste Android-besturingssysteem. Daarover zit Samsung’s eigen softwarelaag, Touchwiz. En daarmee is rust ingebouwd: er zijn minder apps voorgeïnstalleerd (40 procent minder) en het aantal pop-ups zal drastisch verminderd worden met een aantal van 80 procent.

Extra’s

Op het toestel vind je Samsung Pay en deze maakt gebruik van nfc-technologie, wat draadloos betalen mogelijk maakt. Of/wanneer deze naar Nederland komt is echter niet gezegd. Samsung zegt dat Samsung Pay in 90 procent van de winkels te gebruiken is.

Wat betreft opladen hoef je niet langer op zoek naar een stopcontact en/of heel lang te wachten tot de S6 eindelijk eens vol is: het toestel ondersteunt de Wireless Power Consortium (WPC)- en Power Matters Alliance (PMA)-standaard, twee belangrijke standaarden wat betreft accu’s.

Net als bij de S5 vind je ook weer een vingerafdrukscanner. Deze is flink verbeterd. Zo hoef je nu je duim alleen maar stil te houden in plaats van te slepen over het scherm.

Galaxy S6 Edge

Ook is er een Edge-variant uitgebracht: de Samsung Galaxy S6 Edge. Deze verschilt niet veel van de reguliere S6. Waar ’t ‘m in zit is – surprise – het verschil in scherm. Deze buigt over de randen aan de zijkant van het toestel. Deze zijkant kan je onder andere notificaties tonen als je toestel vergrendeld is of informatie tonen. Verder heeft de accu net iets meer capaciteit (2600 mAh) en is hij wat dikker én kleiner.

galaxy s6 edge frontgalaxy s6 zijkant

 

De Galaxy S6 ligt vanaf 10 april in de winkel voor een adviesprijs van 699 euro. De Edge-variant zal 849 euro kosten.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen