René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Heb jij een iPhone 6 in handen? En ben je er heel blij mee? Doe wel voorzichtig, want in no time heb je geen iPhone 6, maar een smartphone met de functionaliteit van een baksteen. Een scherm dat krom is en een kapotte aan-knop zijn maar een paar voorbeelden van de meest voorkomende problemen bij een iPhone 6. De jongens van Foonz zetten de meest voorkomende reparaties voor je op een rijtje.

Nummer 1: Het scherm

Wanneer je een iPhone 6 laat vallen, heb je grote kans dat het scherm kan barsten. Maar wist je dat de kans ook groot is, als je op je iPhone 6 gaat zitten? De telefoon is namelijk heel dun, hierdoor kan hij gemakkelijk ombuigen. Door de dikte van het toestel, is het scherm breekbaarder. Heb jij de pech dat dit bij jouw gebeurd is? Niet in paniek raken! Een schermreparatie is een handige oplossing. Het glazen scherm en het LCD-display worden dan vervangen. Of ben jij handig en wil je het zelf proberen te vervangen? Dat is natuurlijk ook een optie. Alleen moeten we vermelden, dat we wekelijks mensen aan de balie hebben die hun toestel hebben gesloopt.

Nummer 2: Sensor flex kabel

Wanneer je je iPhone 6 intensief gebruikt, stoot je weleens ergens tegen of laat je hem net iets te hard vallen. Dit kan grote gevolgen voor je zogenoemde ‘Sensor Flex-kabel’. Dit heeft als gevolg dat wanneer je belt, het scherm niet meer automatisch uitschakelt, bij het filmen wordt geen geluid opgenomen en selfies kun je niet meer maken. Herkenbaar? Wij vervangen de sensor flex-kabel voor je.

Nummer 3: Behuizing

De behuizing die kromgebogen is, daar is al veel over geschreven. Dit is een probleem dat vaak voorkomt bij de iPhone 6. Wanneer de behuizing kromgebogen is, komt er extra spanning te staan op je scherm. Het scherm kan dan sneller barsten. Hoe voorkom je dit? Je iPhone niet meer meedragen in je broekzak en dan gaan zitten. Als je gaat zitten, komt er extra spanning te staan op je telefoon en dus ook op het scherm. Foonz vervangt de behuizing of kan deze rechtbuigen. Let wel, bij het rechtbuigen neem de sterkte van je behuizing af en dit blijft dan een zwakke plek.

Nummer 4: Lightning Connector

Een accu voor je smartphone die oneindig meegaat, moet nog worden uitgevonden. De accu van de iPhone 6 gaat ook niet oneindig mee. Ben je ine en belangrijk gesprek, valt je telefoon uit. Vervelend! Gefrustreerd gooien we de telefoon aan de lader en weten niet wat de consequenties zijn. Wanneer je dit te vaak doet, kan het gebeuren dat je microfoon en je speakers defecten gaan vertonen. Dan moet de lightning connector vervangen worden. Een kleine tip, mocht je telefoon niet meer opladen, dan zit de lightning connector vol met stof. Pak dan een tandenborstel of pincet. En begin met het schoonmaken van je connector.

Nummer 5: Aan/uit knop

De knop je het vaakste gebruikt is waarschijnlijk de aan- en uitknop. Als deze knop te vaak wordt gebruikt, dan wordt de knop moe. Dit knopje moet dan vervangen worden, om de iPhone 6 optimaal te laten werken. Even geen geld voor deze vervanging of wil je een tijdelijke oplossing? Druk op de home knop en dan unlock de iPhone 6. Dan ga je naar instellingen > algemeen > toegankelijkheid. Dan zet je bij fysiek en motorische Assistive Touch aan. Het resultaat is dat je een bol in je scherm krijgt, deze kun je overal neerzetten. Daarmee kun je nu de aan en uitknop bedienen.

Ben je op zoek naar iPhone reparatie in Den Bosch? Ga dan snel naar de vestiging van Foonz! Zij staan voor je klaar om bovenstaande problemen op te lossen of andere problemen die je hebt met je iPhone 6!

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen