Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Samsung heeft zijn nieuwste chipset gepresenteerd: de Exynos 2200. Deze processor vinden we straks terug in de Samsung Galaxy S22 reeks. Dit moet je weten over de nieuwste CPU uit de stal van de Koreaanse smartphonemaker.

We moeten nog even wachten op de Samsung Galaxy S22. Volgens ingewijden wordt het vlaggenschip, samen met de Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra, op dinsdag 8 februari uit de doeken gedaan. Wellicht krijgen we diezelfde dag ook de nieuwste high-end tablets van het Koreaanse techbedrijf te zien: de Samsung Galaxy Tab S8.

We beperken ons hier tot de smartphones die we over enkele weken te zien krijgen. Als we de geruchten mogen geloven, belooft de Galaxy S22 een toptoestel te worden. Daarover straks meer. De Duitse techjournalist Roland Quandt liet onlangs doorschemeren dat de vlaggenschepen op de Europese markt uitgerust zouden worden met de nieuwste Exynos-processor. Verhalen over de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 kunnen we dus afschrijven.

Dinsdag heeft Samsung zijn nieuwste chipset gepresenteerd: de Exynos 2200. Quandt en andere techjournalisten zijn ervan overtuigd dat we deze processor straks in de Galaxy S22 serie kunnen verwachten. Wat weten we over de Exynos-processor? We hebben de belangrijkste details voor je op een rij gezet.

De power van de Exynos 2200

Samsung heeft de Exynos 2200 samen met AMD ontwikkeld. Het is de eerste CPU die de Koreanen hebben ontwikkeld volgens het 4 nanometer procedé. Om het kort en eenvoudig samen te vatten: klein en krachtig. Over de kloksnelheid van de nieuwe processor wil Samsung niets zeggen. Tevens laat de fabrikant in het midden hoeveel sneller en krachtiger hij is dan zijn voorganger.

Samsung Exynos

De Exynos 2200 is naar eigen zeggen een grote verbetering is op visueel gebied. Samsung belooft “de ultieme game-ervaring” te leveren op smartphones die met deze CPU zijn uitgerust. Hij ondersteunt Ray Tracing, een technologie die je wellicht van de next-gen gaming consoles kent. Het zorgt voor uiterst realistische lichteffecten tijdens de gameplay “om de meest meeslepende graphics en gebruikservaringen te bieden op mobiel”, aldus Samsung.

Daarnaast mogen we een verbetering in “de algehele ervaring” en op het vlak van fotografie verwachten. De Image Signal Processor (ISP) van de Exynos 2200 ondersteunt camera’s met een resolutie van maximaal 200 megapixels. Mogelijk maken we binnenkort kennis met de eerste smartphone met een primaire camera met een dergelijke resolutie: de Motorola Edge 30 Pro. De Exynos 2200 kan overweg met maximaal zeven cameralenzen. Verder kun je er video’s in 4K mee opnemen met 240 fps, of 60 fps in 8K.

Wat je van de Samsung Galaxy S22 kunt verwachten

Al wekenlang gaan er geruchten de ronde over de specificaties van de Samsung Galaxy S22. Als de berichten kloppen krijgt het vlaggenschip een 6.2 inch groot AMOLED-display, met een schermhelderheid van maximaal 1.600 nits, het helderste scherm tot op heden. Daaronder vinden we naast de Exynos 2200 processor 6 GB of 8 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 128 GB of 256 GB. Er gaan geruchten dat de Galaxy S22 Ultra tevens een variant krijgt met 1 TB geheugen.

Achterop mogen we naar verluidt drie camera’s verwelkomen: een reguliere 50 megapixelcamera, een 12 megapixelcamera met een groothoeklens en een 10 megapixelcamera met telefotolens. De batterij, met een capaciteit van 3700 mAh, ondersteunt draadloos opladen en reverse wireless charging.

Wat de Samsung Galaxy S22 gaat kosten? Het gerucht gaat dat het instapmodel over de toonbank gaat vanaf 899 dollar. Europese adviesprijzen zijn nog niet bekend, maar grote kans dat je het dollar-teken door een euro-teken kan vervangen. Aan de Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra hangt volgens de geruchten een prijskaartje van respectievelijk 1.099 dollar en 1.299 dollar.

We hebben van een betrouwbare bron vernomen dat de Galaxy S22 vanaf 24 februari in de schappen ligt.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen