René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

OnePlus staat op het punt om een nieuwe smartphone te presenteren: de OnePlus Nord N20 5G. De eerste officiële plaatjes van het toestel zijn vandaag naar buiten gekomen. Of en wanneer de telefoon van de Chinese smartphonefabrikant naar ons land komt, is vooralsnog onbekend.

De persfoto’s zijn online gezet door PCMag.

OnePlus komt met het ene na het andere toestel

OnePlus zit niet stil. Het jaar is nog maar net begonnen en de smartphonemaker heeft al twee telefoons gelanceerd in ons land. We hebben het over de OnePlus Nord CE 2 5G en de OnePlus 10 Pro. De eerstgenoemde telefoon heeft een adviesprijs van 356 euro, de ander gaat over de toonbank voor 899 euro. Een fors prijsverschil, maar dat betekent wel dat OnePlus een mobiele telefoon voor iedere beurs heeft.

En dat is nog niet alles. Als we het geruchtencircuit mogen geloven, heeft OnePlus nog van alles voor ons in petto. Uit een roadmap blijkt dat OnePlus tussen nu en het derde kwartaal nog vijf nieuwe toestellen onthult. Van enkele modellen zijn de specificaties al op straat beland: dan doelen we op de OnePlus Nord 2T en de OnePlus 10R. Eerstgenoemde toestel zou eind deze maand of begin mei geïntroduceerd worden, de OnePlus 10R wordt ergens in mei verwacht.

OnePlus verruilt LCD-paneel voor AMOLED-display

Een andere mobiele telefoon die OnePlus binnenkort uit de doeken doet, is de OnePlus Nord N20 5G. In overeenstemming met OnePlus heeft PCMag de eerste officiële persfoto van het toestel gepubliceerd. Verder vertelt Chief Operating Officer (COO) Kinder Liu het een en ander over de specificaties van de telefoon.

De topman bevestigt dat de OnePlus Nord N20 5G een 6.43 inch groot AMOLED-display krijgt. De schermresolutie is vooralsnog een mysterie, maar de verversingssnelheid bedraagt 60 hertz. Zijn voorganger, de OnePlus Nord N10 5G, had een LCD-paneel en ververste 90 keer per seconde het beeld. Daardoor voelt de nieuwkomer wellicht wat minder snel aan dan zijn voorloper. Liu belooft dat de OnePlus Nord N20 5G minder energie verbruikt, een beter contrast en levendigere kleuren weergeeft.

Over het vermogen van de accu tasten we in het duister. De COO bevestigt wel dat de OnePlus Nord N20 5G ondersteuning biedt voor SuperVOOC fast charging, de snellaadtechniek van Oppo. Hiermee laadt je volgens de fabrikant een smartphone met een batterij met een vermogen van 4500 mAh in slechts 30 minuten op.

Android 11

Andere zaken wil de OnePlus-topman helaas niet bevestigen. Het gerucht gaat dat de OnePlus Nord N20 5G op een Snapdragon 695 draait. Deze octa-core processor is geklokt op snelheden van 2,2 GHz en kan uit de voeten met 5G. Verder gaan er geruchten over een hoofdcamera met een resolutie van 48 megapixels en een 8 megapixel ultragroothoeklens.

Ook horen we geluiden over 6 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van minimaal 128 GB. Tot slot zou het toestel afgeleverd worden met Android 11, een gedateerde versie van Googles besturingssysteem: deze iteratie stamt namelijk uit 2020. Dat belooft niet veel goeds over het updatebeleid als het gerucht waar blijkt te zijn.

De OnePlus Nord N20 5G wordt deze maand gepresenteerd voor de Amerikaanse markt. Of en wanneer hij naar ons land komt, kunnen we nog niet zeggen. De adviesprijs is evenmin bekend. De OnePlus Nord N10 5G verscheen in november 2020 in ons land voor 350 euro.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen