Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Nog voordat Samsung de kans krijgt om zijn nieuwste middenmoter uit de doeken te doen, liggen officiële persfoto’s en specificaties van de Samsung Galaxy A33 5G al op straat. Het belooft een interessante middenklasser te worden met onder meer een AMOLED-scherm, vier camera’s en een forse batterij. Meer weten? Lees dan snel verder.

Nog één nachtje slapen en het Samsung Galaxy A event gaat van start. Als we het geruchtencircuit mogen geloven, onthult de Koreaanse smartphonemaker donderdag drie nieuwe mid-range telefoons. Eén daarvan is de Samsung Galaxy A33 5G.

Tot nu toe waren er nog maar weinig details bekend over het toestel. Tot nu dan. Op internet zijn diverse persfoto’s van de Galaxy A33 5G verschenen. Ook de technische specificaties zijn nu grotendeels bekend.

Samsung Galaxy A33 5G verschijnt in allerlei kleuren

De Samsung Galaxy A33 5G verschijnt naar verluidt in vier verschillende kleuren: zwart, wit, blauw en een kleur die op koraal lijkt. Net als zijn voorganger, de Samsung Galaxy A32, is de behuizing gemaakt van polycarbonaat. Voordeel daarvan is dat de buitenkant niet direct in scherven ligt als de telefoon per ongeluk uit je handen glipt. De dimensies van het toestel zijn 159,7 bij 74 bij 8,1 millimeter en hij weegt 186 gram. Daarmee is de Galaxy A33 kleiner en lichter dan zijn voorloper. Het toestel is spatwaterdicht dankzij de IP67 certificering.

Het beeldscherm, een Super AMOLED-display, heeft een dwarsdoorsnee van 6.4 inch. De resolutie bedraagt 1080 bij 2400 pixels (HD+) en komt met een verversingssnelheid van 90 hertz voor vloeiende animaties. Corning Gorilla Glass 5 beschermt het scherm tegen krassen van scherpe voorwerpen, zoals een sleutelbos of losse munten in je broekzak. De vingerafdruksensor is onder het scherm verwerkt.

Samsung Galaxy A33 5G

Nieuwe chipset en vier camera’s

Samsung heeft tevens aan de rekenkracht gedacht. Onder de motorkap van de Galaxy A33 5G hebben de Koreanen een gloednieuwe chipset geplaatst: een Exynos 1280. De CPU is nog niet officieel gepresenteerd, maar volgens de geruchten lopen de pieksnelheden van deze octa-core processor op tot 2,4 GHz. Daarnaast krijg je 6 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 128 GB.

Achterop treffen we maar liefst vier camera’s. De hoofdcamera is uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS) en heeft een resolutie van 48 megapixels. Groepsfoto’s schiet je met een 8 megapixel ultragroothoeklens. Tot slot heeft Samsung de middenklasser een 5 megapixel- en 2 megapixelcamera gegeven. De eerste lens is voor macrofotografie, de ander om extra diepte-informatie op beeld vast te leggen. Om selfies te schieten of videogesprekken te voeren heeft Samsung voorop een 13 megapixelcamera geplaatst.

De 5000 mAh batterij met 25 watt Fast Charging mogen we uiteraard niet vergeten. De Galaxy A33 5G is voorzien van allerlei toeters en bellen als het gaat om connectiviteit. Het toestel kan overweg met 5G, LTE, WiFi 5, NFC, GPS en Bluetooth 5 en is voorzien van een USB-C aansluiting. De middenklasser draait out-of-the-box op Android 12, momenteel de nieuwste versie van Googles besturingssysteem.

‘Prijskaartje Samsung Galaxy A33 5G bedraagt 379 euro’

De lancering van de Samsung Galaxy A33 5G vindt, zoals gezegd, plaats op donderdag 17 maart. Wanneer hij in ons land beschikbaar is, hopen we dan te horen. Dat geldt ook voor de verkoopprijs. Volgens geruchten die rondgaan op internet hangt er aan het toestel een prijskaartje van 379 euro.

Samsung Galaxy A33 5G

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen