Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

De Samsung Galaxy A53 5G is weliswaar nog niet aangekondigd, maar nagenoeg alle details over de middenklasser liggen nu al op straat. De Duitse techjournalist Roland Quandt zegt alle ins and outs te kennen van het toestel. Ook heeft hij enkele officieel ogende persfoto’s online gezet. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Roland Quandt is een veelgehoorde naam in de smartphonewereld. Wie de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie bijhoudt, heeft zijn naam gegarandeerd wel eens voorbij zien komen. Hij heeft bewezen dat hij over goede contacten beschikt in de productieketen. Zodoende heeft hij, meer dan eens, correcte informatie gegeven over Android-telefoons die nog uitgebracht moeten worden.

Ditmaal heeft de techjournalist uit Duitsland de details over de Samsung Galaxy A53 5G. Wanneer de Zuid-Koreaanse smartphonemaker dit toestel uit het middensegment onthult, is onbekend. Volgens Quandt duurt dat echter niet lang meer. Volgende week woensdag is de nieuwste editie van Galaxy Unpacked. Het evenement staat hoogstwaarschijnlijk in het teken van de Samsung Galaxy S22 serie en Samsung Galaxy Tab S8 tablets.

Samsung Galaxy A53 5G krijgt vier camera’s

Wanneer Samsung ook besluit om de Samsung Galaxy A53 5G uit de doeken te doen, dankzij Quandt hoeven niet op de onthulling te wachten om meer te weten te komen over de middenmoter. Volgens hem is de opvolger van de Galaxy A52 5G van afgelopen jaar een bescheiden upgrade. Toch heeft hij hoge verwachtingen van de nieuwste telg.

We beginnen ditmaal met het design. De behuizing van de Samsung Galaxy A53 5G is, net als zijn voorloper, gemaakt van polycarbonaat. Achterop heeft hij vier camera’s: een hoofdcamera met een resolutie van 64 megapixels, een groothoeklens met een resolutie van 12 megapixels, en twee 5 megapixelcamera’s om scherptediepte-effecten aan te brengen en macrofoto’s te schieten. Voorop heeft Samsung achter een kleine inkeping een 32 megapixel selfiecamera geplaatst.

Het Super AMOLED-display is 6.5 inch in doorsnee en telt 2400 bij 1080 pixels. De verversingssnelheid kun je zelf instellen en bedraagt maximaal 120 hertz. Onder het scherm schuilt een optische vingerafdrukscanner waarmee je het toestel snel en eenvoudig ontgrendelt.

Samsung Galaxy A53 5G

Grote batterij met snellader?

Quandt denkt dat de Samsung Galaxy A53 5G uitgerust is met een Exynos 1200. Deze octa-core processor, ontworpen door niemand minder dan Samsung, heeft twee snelle 2,4 GHz cores en zes energiezuinige cores die geklokt zijn op 1,8 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit verschillen per uitvoering. Standaard krijg je 6 GB RAM en 128 GB intern geheugen. Er komt waarschijnlijk ook een variant in Europa met 8 GB werkgeheugen en 256 GB geheugen. Extra opslagruimte bijkopen is geen probleem: de Galaxy A53 5G biedt ruimte voor twee simkaarten of één simkaart en één microSD-kaart van maximaal 1 TB.

De batterij heeft eveneens een upgrade gekregen. Vorig jaar had deze een accucapaciteit van 4500 mAh. Dit jaar krijgt de mid-ranger volgens Quandt een 5000 mAh batterij. Deze ondersteunt hoogstwaarschijnlijk Samsungs snellaadtechniek Fast Charging tot maximaal 25 watt. Het gerucht gaat dat Samsung een snellader bij het toestel levert.

Welk prijskaartje er aan de Samsung Galaxy A53 5G hangt, kunnen we nu nog niet zeggen. Zijn voorganger kostte bij lancering net iets meer dan 400 euro. Inmiddels is hij verkrijgbaar vanaf 349 euro. Zijn opvolger krijgt wellicht ongeveer hetzelfde prijskaartje.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken.Neem contact op >

Gerelateerde artikelen