René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Samsung komt ook in 2018 met een nieuwe Gear 360 Camera op de proppen. Hierbij zijn er verschillende zaken veranderd ten opzichte van het huidige model. Zo beschikt de camera wederom over pootjes, is het design van een speelse insteek voorzien en lijkt de camera zodoende enigszins op een robot. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwe Gear 360 Camera aangekondigd op het Mobile World Congress te Barcelona, dat van 26 februari tot 1 maart 2018 plaatsvindt.

Dat blijkt uit patentschetsen die door Samsung zijn gedeponeerd bij een Koreaanse instantie. De schetsen zijn opgemerkt door onze collega’s van LetsGoDigital.

Al vanaf 2016 is de Samsung Gear 360 VR-camera dé trouwe metgezel van iedere nieuwe Samsung Galaxy telefoon. Het eerste model uit 2016 beschikt hierbij over pootjes waardoor je hem neer kunt zetten op een oppervlak. Deze toevoeging werd bij de 2017 versie weggelaten. De gedachte hierachter was dat je de camera zodoende beter kunt vasthouden. Ook werd de huidige 360 camera voorzien van nieuwe opties qua software. Denk hierbij aan de mogelijkheid om foto’s aan elkaar te ‘plakken’, waardoor je 360-graden beelden kunt maken die naadloos in elkaar overlopen. Eveneens werd de 4K-resolutie mogelijkheid toegevoegd alsmede HDR- en looping video’s mogelijkheid. Het huidige model werd gelijktijdig met de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus afgelopen maart aangekondigd.

Design op de schop

Samsung lijkt echter toch niet helemaal tevreden te zijn met de huidige camera zonder pootjes, en gooit het daarom voor het 2018-model over een geheel andere boeg. Uit patentaanvragen die zijn ingediend bij KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service) blijkt namelijk dat het design van de Samsung Gear 360 2018 Camera geheel op de schop is gegaan. Ditmaal oogt de camera eigenlijk als een kleine robot, incluis ogen. Wederom heeft hij weer pootjes zodat hij bijvoorbeeld op een tafel kan worden gezet en ook de camerabol is met een lichte kromming ten opzichte van het handvat geplaatst. Dit moet zorgen voor een betere, natuurlijke handligging. Video’s neem je op middels de knop die frontaal op het apparaatje is geplaatst.

Mogelijke aankondiging op MWC 2018

Dan resten natuurlijk enkel nog de vragen hoeveel hij gaat kosten, en wanneer hij wordt aangekondigd? Op beide vragen hebben we nog geen definitief antwoord, maar we kunnen wel een schatting geven. Samsung heeft een geschiedenis met de Mobile World Congress (MWC) beurs in Barcelona als het gaat om aankondigingen. De eerstvolgende editie die van 26 februari tot en met 1 maart 2018 plaatsvindt zou dus een prima mogelijkheid zijn. Daarbij kost de huidige 2017 Samsung Gear 360 Camera zo’n 249 euro ten tijde van release. Deze adviesprijs lijkt ons ook aannemelijk voor diens opvolger.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen